Pages

Friday, December 24, 2010

notifikasi

Salam,

sebenarnya...
entry ni ngan tajuk takde kaitan..
haha..
sama ade belah mak die, atau bapaknyer...

Hurm...
jum renung2kan situasi ni...

# Hari ni, ramai dengan megahnya mengaku "aku pegi M.O.S, Zouk, dll"

hurm, muda mudi kini,
bukan macam dulu dah,
terbalik.. dah tak malu dengan benda yang patut diorang malu..
ade yang MALU PABILA BERTUDUNG.. tapi tak malu bile pakai short
singlet and tayang2 kat fb tu?

what had happen to this world? opocot, terkeluar lakk...
betul,
situasi kat atas terjadi dalam kelas pengajian islam..
heyy,
salah ke kawan2 kau nk bertudung?
mengapa korang nk perli2?
perlu ke nada sinis??

bagi aryl,
alhamdulillah die bertudung, even untuk klas tu je,
dari tak bertudung langsung..
mungkin, satu hari hati die akan terbukan untuk bertudung...
insyaAllah..

hurm..
by the way, sorry la..
agak sibuk..
sebab tu blog ni pun jarang update..
ni entry pertama..
mungkin terakhir disember..

bukan ape,
kesibukan diri kan..
insyaAllah,
ni semester terakhir..
tak lama lagi praktikal..
so, kena sediakan diri mungkin..

sebelum tu,
renung2kan ape yg terjadi pada anak muda kita hari ini..
=)

Sunday, November 28, 2010

inilah elmo

Salam,

Seperti yang dijanjikan kepada semua pada dua atau tiga post
yang lepas..

mungkin ade yang dah tahu,
mungkin ade jugak yang nak tahu,
sape yang taknak tahu tu,
abaikan la post ni..

tapi setakat nie, ramai yang nak tahu
so,
memang betul..

I'm not single,
ye..
I'm not single..
tapi dangan siapa?

ni ha.. click lah di link ini..


die lahh cik alice,

ataupun elmo yg digembar gemburkan..

beliau melengkapi aryl,
kami saling memerlukan..

thanks syg..
u r the best..
its been a month,
and i'll make sure it would last forever..
i love u
every single day of forever..

Thursday, November 25, 2010

ikki feat ziggy

Salam..

Macam2 berlaku sekitar radius kehidupan aryl..

tapi, takde topik yang menarik nak dikongsi kepada pembaca2 blog ni.. (ade ke yg baca?)
thanks korang..

Ikki dan Ziggy

ye, dua kekasih hati yang telah membuat aryl tak cukup tidur sbb menyanyi malam2
tah ape kena tah..
buang tebiat ke ape??

last2, terpaksa hantar diorang ke luar..
hahah
sorry korang..

aryl bukan pe,
korang sebelum nie ok je..
kenapa semenjak dua ni korang lain?
tak puas hati??
post la kat wall facebook aryl..
haha..

hurm..
ke korang merajuk aryl selalu tinggal korang kat bilik ha??
adehh..
agak2 ar nak majuk pun kan.. takyah ar melalak kuk 3 pagi..
then aryl yg x leyh tido..
pastu time korang tido,
aryl tak kacau pun kan...
sampai hati korang..
tapi x pe..
aryl stil sayang korang..

=)

p/s:
inilah ikki dan ziggy

hehehe...

Saturday, November 6, 2010

warkah buat cik Elm0

Assalamualaikum,



Cik elm0 tengah sakit bukan?
walaupun aryl bukan dokter
tapi nak pesan
  1. banyakkan rehat
  2. jangan minum ais
  3. jangan suka skip makan
  4. jangan lupe makan ubat

Aryl rindu elmo,

kalau elmo nak tau,
aryl akan baca semua text elmo before aryl tido,
sebab ianya buat aryl tersenyum and happy..

Elmo,
nanti dah kat MSU,
belajar elok2 tau..
if aryl free, aryl gi jenguk2 elmo ok..
elmo jage diri elok2,
aryl bukan superman boleh terbang kalau elmo mintak tolong..
huhu..

Nanti MUET, cik elmo buat yang terbaik ok..
if de time, kita jumpa la..
my fren pun nak lepak ngan elmo lagi..

Elmo, aryl mintak maaf if elmo tak suka aryl post ni
but..
this is what i feel..
aryl nak elmo tau,
aryl sentiasa ingat kat elmo..
aryl nak kita happy sama2,
berjaya sama2.. ok..=))

ilysm
x0x0

aryl


tema, motif??

Salam,

NOVEMBER..

kejapnya cuti kali ni,
rasa tak puas..
tapi atleast ada gak cuti..
even tak lama still ade dari takde kan... hehe

TEMA dan MOTIF??

hurm,
terfikir sejenak bila ade yang tanya,
"apa motif kau buat blog nie?"
"apa tema kau?"

Perlu ke bertema?
Perlu ke bermotif?

maksud aryl,
ye la..
memang ade la blog bertemakan cinta la, sukan dan lain2 kan..

tapi, nama pun carutan karut..
so ape2 yang dalam blog aryl ni
secara jujurnya..
memang ape sahaja yang terlintas..
ye la, bila minda mula berbisik..
kadang2 ada idea, kadang2 kering..

Tapi,
semua yang dicerita ada kaitan ngan ape yang aryl lalui..
kalau sometimes tu aryl ade mention beberapa nama,
aryl mintak maaf
sebab terasa memang orang tu patut tahu..
sometimes ade gak guna kiasan..

tapi, biasa la..
sape2 yang tahu je akan faham betul2 apa yang aryl cuba sampaikan..
memang,
kadang2 aryl suka berkongsi cerita..
tapi, bukan pada semua orang..
and bukan semua cerita aryl cerita kat blog kan..

hurm..
sampai sini je..

terima kasih membaca =)

Wednesday, November 3, 2010

iklan2..

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

'Get

TX2 - Double The Number Of Tigers

Jom Join kempen ni,
ajak kawan2 ramai..
TX2 - Double The Number Of Tigers

Monday, November 1, 2010

SpongeBob Mood Badge

SpongeBob Mood Badge: "Put the SpongeBob Mood badge on your page."

Sunday, October 31, 2010

ape yg ku mahu?

Salam...

tak tahu kenapa
tapi
semenjak dua ni
hati ni rasa macam NAK semua benda..

tapi,
dah planning baik punya..
antara yang bakal jadi penyeri hati sanubari.. haha
MUNGKIN.. saya ulangi MUNGKIN.....

yang pertama..
INI...
Adidas Unisex Candy # ADH1623 Watch

jam bagi memperingatkan waktu kepada diri ini...

yang kedua...

sweater untuk membaluti tubuh ketika sejuk atau hujan
dan semasa menunggang motosikal..

yang ketiga...
ye..
sebuah wallet yang kukuh
untuk menyimpan segala bank card dan duit yang tak seberapa nak ade..

dan mungkin yang terakhir...
secebis BlackBerry..
kerana beliau ingin mengantikan tempat phone saya yang dah mula membuat perangai
contoh perangai: suka mati2, suka tak berbunyi
lagipun dengan adenya BlackBerry, mudah nak contact buah hati nombor satu... my mum.. hehe

Saturday, October 30, 2010

panas lagi..!!

kini maju selangkah...

seiring dengan kemajuan dunia

ape tah merepek..
bukan ape saje nak promote..

kini aryl dah ada blog in English..
click sini...

Friday, October 22, 2010

berehat..

salam..

berehat sebentar mungkin...

Ya, inilah yang saya perlukan..
setelah mengharungi pelbagai liku..

dan mungkin blog ni pun tak punya isi..
maklum lah,
rehat..

nanti akan diupdate..
cerita tentang dia.. =)

aryl

Thursday, October 14, 2010

awas! pencuri hati..



AWAS DENGAN KEHADIRAN GADIS INI..!!
seorang pencuri hati yang sangat professional
seorang naturalist dalam bab2 mencuri ni..



yea.. beliau, dia, she...
teruk tul la die nie..

HURM...
macam mane die lakukan?

die seorang yang easy going..
kelakar..
suki buli orang..
boleh masuk dengan 'geng' aryl..
x kekok bila lepak ngan kitorang..
mungkin sebab dah memang berdarah 'pontianak' gakk kowt..
(jika tak paham, klik link ni, the ARYL's)
hehe..

the point is,
beliau dah curi hati saya..
PENCURI..!!!
haha..
tapi, bak kata kawan2
cinta ni jangan kau cari..
ti die datang..
ha, ni dah datang..
tapi,
fobia gakk, takut yang datang ni
macam my past,
hanya untuk sementara..

tapi,
hope yang beliau ni..
mampu beri cinta
selama hayat seekor Vampire
ye la, vampire mana mati..

kan2..??

p/s..gambar Cik Alice diatas hanya untuk tujuan illustrasi sahaja..
beliau si pencuri hati.. akan tetap jadi misteri untuk kalian,
buat masa ni la..



Wednesday, October 13, 2010

peperangan

Salam...

heyy, die datang lagi..

namun telah diduga..
kedatanganya telah lama ku ketahui..
dengan tempoh yang agak panjang..

persediaan rapi telah dan akan dilakukan sepanjang tempoh,
iye.. FINAL EXAM..
kau datang lagi..
namun tak mengapa,
aku punyai senjata utuh nak menghadapi kau,
aku ade macam2 buku
ade senjata sampingan, Milo, Nescafe dan.. macam2 la..
hahaha..

so, macam biasa..
nak ucapkan selamat berjuang dan selamat maju jaya kpd semua yang
terlibat dengan final exam..
terutama dak2 TESL 5a
dak2 unisel.. dan seangkatan dengannya..
all the best..

Thursday, October 7, 2010

tahniah.. anda terpilih

maybe sekarang masa yang sesuai..
tapi, harus mintak maaf kepada sesiapa yang terguris,terasa,tak puas hati dengan
keputusan nie..

i think
i want to give this to YOU

yearp..
key to my heart,
hope u'll accept it
and take good care of it,
since theres so many people didn't really know how to appreciate it..

bak kata bam
"kau nk cari gf, bukan mcm cari kasut, if org cakap kasut tu tak lawa or tak sesuai kau jgn beli, nasihat tu kau ikut la"
tapi yg ni,
berkenaan ngan ur heart
supaya de org jge kau
kau x de sunyi dah..
since dah ramai tak pandai nak hargai kau
why not u'll give her a chance
mana tau, die nak jge kau elok2..
seikhlas hati.. =)

p/s : kpd YOU, tunggu.....
bak kata nini, dah confirm 9 bulan baru bgtau, takut tak jadi.. hahahaha

Sunday, October 3, 2010

bisikkan hati

Salam,
post kalini.. datang dari hati yang ikhlas.. dan tak dicedok dari mana-mana sumber...
hehe...

"beranikan dirimu untuk mengekspresikan apa sahaja yang bermain dibenak fikiranmu"



Apa yang kau mahu?

aku seekor pepatung
yang bebas terbang mengikut angin
namun aku bukan seekor helang yang mampu terbang gah seiiring awan

aku bukan mengharapkan
puteri lindungan bulan
aku juga tak mengharapkan pari-pari yang datang..

aku bukan putera raja
tapi aku juga bukan mengemis cinta
aku kecewa..
dengan mereka yang tak hargai apa yang mereka ada..

aku bukan seekor lebah
diperguna manusia untuk dapatkan madu
tapi aku ingin jadi sebuah buku
yang bisa menemani dikala sunyi

aku juga mengharapkan
kita ibarat pena dan kertas
ibarat lagu dan irama..
saling melengkapi sesama kita

Namun..
sekiranya cinta sebegitu rupa
aku rela menjadi
seperti burung yang tersangkar
walau badan terkurung
namun mata dan minta bebas meneroka dunia
tanpa sebarang bahaya menimpa

tapi aku jugalah peneman setia dikala waktu duka
dan penghibur setiap jiwa yang dalam sepi

aku ingin menjadi seperti
PELITA, dikala gelap gelita
menjadi penyuluh dan teman
bagi sesiapa yang memerlukan

aku bukan boneka cinta
yang pantas untuk dipermainkan

-aryl-




Monday, September 27, 2010

anak2 kecil itu..

salam,

update yang agak lewat dari aryl, maaflah.. agak sibuk semenjak dua nie..
dan macam biasa la, kekangan internet yang agak limited dan slow mengalahkan siput sedut..
haha..

Alhamdulillah, baru2 nie
rumah ade la buat keterbukaan sikit kan, ala.. open house..
firstly, nak ucap thanks kepada yang datang..

Aisya, Awok, Riby, Fira, Bam, Nabil, Boboi, Ganu, Nini, Naim and ramai lagi la..
thanks, kepada yang tak datang tapi janji nak datang tu...
tak tahu la nape kan..
and sorry la kpd sesiape yg tak jemput tu.. sebab buat pun tuk sikit je guest,
if de kenduri besar ti, aryl jemput semua.. insyaAllah...

oh,
pasal anak kecil tu..
that day, masa open house tu.. ada la kitorang jemput 25 anak2 yatim from country homes..
tapi, macam biasa la aryl,
rasa sebak dan sedih la.. tapi control..
bukan ape, rata2 umur around 4 to 6,
tapi.. dah tak dapat nak rasa kasih sayang seorang ibu dan bapa..
bayangkanlah betapa sayunya mereka ketika kanak2 lain dapat merasa kasih sayang ibu dan bapa,
tapi mereka?
bayangkan nasib mereka meniti liku2 kehidupan yang sememangnya masih jauh dan penuh dugaan ni..
macam mana mereka nak membesar dalam hidup yang materialistik ni?
masuk toilet pun kena bayar... haishh..

hurm, tapi.. apa yang menarik ialah.. mereka nampak gembira dan happy bila datang rumah haritu,
dengan layanan semua orang yang tak putus2 melayan karenah diorang,
seriously..
moga Allah s.w.t membantu mereka..
aryl hanya mampu mendoakan kesejahteraan hidup diorang ni.. insyaAllah..

so,
Hargailah ibu bapa anda, selagi masih ada masa.. hormati mereka seperti mana mereka tak jemu menjaga kita dari kecil lagi..dan bersyukurlah dengan ape yang kita ada..

Thursday, September 16, 2010

english version??

heyy,

BIG QUESTION MARK


wondering if i could "mencarut" in another blog
which will be in ENGLISH...
hurm...
is there enough time?

wait and see..
help me.. just take part in my poll..
need assistance.. thnx =)

rasa semacam

Tetiba rasa macam nie..
depress..


The day you finally decide to love me,
will be the day
after the day I have given up on chasing you..
and
i know that..
The hardest part of loving someone
is knowing when to let go,
and knowing when to say
goodbye.

so.. i MOVE on



~tentang kita, elok dilupakan semua~

bak kata rossa,
"Hatiku telah kau lukai"
kalau ikut cakap couple
"pergi... jangan kembali, sampai sini saja.. kita berdua"

***********************************
so, aryl ikot gerak hati sendiri..
***********************************





Wednesday, September 15, 2010

sambung...

actually,
ni sambungan blog sebelum nie...

Biase la... bila dah balik beraya..
dah la dua tahun sekali.. so memang lepak lama la kan...

Hurm...

isu2 berkaitan :
  • PAKLONG - Gelaran yang best dan terasa comel la, bila Danish panggil aryl paklong..haha..
Danish tu anak cousin, so.. im his uncle la.. aduhh.. takpe2..
ok la..

Kenal ke ?

Owh, disebabkan terlalu ramai la sepupu yang datang kat rumah,
sampai aryl sendiri tak kenal..
aryl yakin, sebenarnya.. bukan aryl sorang la yang tak kenal cousin2 or pakcik2 yang datang kat rumah tuh...
ye la, jarang sangat balik.. sebab tu la..
as a new generation.. kit akena kenal2 sedara2 kita.. kalau tak..
tah2 terlanggar bahu pun kita tak tau die sedara kita..

This is something yang aryl rasa cam awkward..
ada la dekat satu rumah tuh..
rumah sape tah..
ade la seorang Girl tu..
sweet la, mmg my taste pun..
biase la, sepupu.. so kita salam la semua kan..
my brother, sister even Syafzan salam cium tangan die..
so aryl ingat pangkat die la besar la..
tatibe, bila sampai my turn,
die pulak cium tangan aryl..
tetibe cam blushing pulak, coz adik die x de ar salam and cium tangan aryl kan..
tapi bak kata abg syazni, "Ang jangan perasan la, dah ang tua, aku pun die salam cium tangan"
so, perasaan tu termati kat situ la..
haha..

DAH dapat menantu ke??
Hahah,
soalan kelakar yang if tak silap...
sepupu papa tanye kat papa..
yue la, sebab dah lama tak jumpa...
papa panggil la aryl tuk kenalkan kan sepupu die nie,
so.. pegi la salam.. then tetibe terkeluar,
"eh, ni anak sulong?, dah terima menantu ke?"
haha.. aryl dah gelak sakan dalam hati,
ape la uncle...
GF pun takde tau.. haha

Qasidah??

mulai saat ini, aryl akan bahasakan 'die' sebagai qasidah ok..
hehe..
Cerita die mula kat rumah tok..
time tu pagi.. and ramai sepupu yang muntah2
sebab salah makan..
tapi...
tapi...
ade sorang cousin aryl tuh...
gerak geri dia macam familiar,
cara die bercakap,
cara die gelak,
movement die..
tetibe aryl teringat...
teringat yang semua gerak,tutur kata die tu ada pada seseorang..
tapi SIAPA?
penat pikar.. at last,
saya tau.. die macam QASIDAH.. hehe..
(qasidah, bukan nama sebenar)



Tuesday, September 14, 2010

coretan sepanjang cuti

Alhamdulillah,
kembali MENAIP lepas cuti yang agak lama kan..

Aryl tengok, ramai yang update blog masing2,
macam macam cerita ada..

Ok la,
here is my stories..

1. RAYA

This year, turn family kitorang raya kat Kedah..
Bila 'rare-species' balik, biasa ar,
maklum ar, dua tahun sekali baru nampak muka..

after solat hari raya,
ade tragedi kat 7 eleven, hadoi..
ape la, tahu la awak tu tensen kena kerja time2 raya, tapi at least, senyum la..
ikhlas kot saya wish "selamat hari raya".. aduhh..
takpe la, mungkin tensen sangat awak kann.. abaikan..

2. Le tour de'Raya

kepada cik S, sorry sebab tak boleh nak message, sebab...
Memang dah rutin kami tiap tiap kali raya,
after solat, kitorang akan mengunjungi rumah2 sedara area2 kedah tuh,
sampai la jam 12 malam lebih kurang..
ni contoh..









Tuesday, August 24, 2010

saya Aryl, anda?


Saya Aryl,
ANDA??

Saya aryl,
kat Unisel,saya sekelas dengan

AMIR,AWOK,BAM,BOBOI
AISYA,RIBY,FIRA,NADD

Kami agak rapat..dari sem satu lagi.. kan?

bagi saya, mereka ini yang terbaik buat saya
walaupun sometimes diorang ibarat duri yang termasuk dalam kaki,
menyakitkan kejap
tapi lepas cabut, hilang la sakitnya..
tapi.. diorang la terbaek..

saya akui,
kami ni gila2
semua kepala nak seakan2
masing2 ada gila masing2
tapi, yang penting...
KAMI IALAH KAMI
tak menjadi KAMU..

saya tak kata KAMI ni bagus
saya tak kata KAMI hebat
saya juga tak kata KAMI ni cool
KAMI jugak macam orang lain.
tapi, KAMI menjadi DIRI KAMI sendiri
KAMI tak pernah nak tiru orang
KAMI tak pernah nak JADI seperti orang lain..

pokoknya, JADI DIRI ANDA SENDIRI
jangan nak HIPOKRIT
jangan nak TIRU orang
sampai HILANG identiti diri sendiri

kenapa?
perlukah anda MENIRU
ibarat MENCURI identiti

weh
sedarlah,
ORANG yang KAMU nak tiru tu
DIA MEMANG MACAM ITU
BUKAN masuk Unisel ni
die jadi macam itu
PAHAM?

dalam bahasa kasarnyer
kau ni
tak pernah senang dengan kitorang kan
ape yang aku ade
semua kau nak ade
ape yang membahagiakan aku
kau nak jugak..
tapi,
kau kena ingat..!
kau BUKAN original
please la
STOP PRETENDING..
be yourself..

p/s
KAU jangan kacau kawan2 aku
KAU jangan cuba nak jadi macam KITORANG
KAU takkan boleh jadi macam DIA la
BUKAK mata kau besar2..

don't mess with my clan OK..!
kami ibarat satu keluarga...
ibarat mereka..



Monday, August 23, 2010

jejalanan

Salam, maaf kerana lama menyepi..
seperti ada kekangan untuk update blog bulan nie..

Alhamdulillah,
kita masih sempat bertemu dengan bulan Ramadhan, syukur..

Kembara sang hati
membawa diri,
masih...
dan akan terus mencari.

adakah ada disana
mungkin juga disini

hanya masa yang menentukan...

atau,
apakah mungkin hati ini
tak perlu untuk mencari apa yang dicari...
=aryl=

Hurm,
lupakan pasal itu,
sekarang dah boleh kira second half of puasa la kann,
dah 15 hari berlalu..
macam2 dugaan dan cabaran..

nasib baik la ade cuti seminggu..
niat di hati puasa kali ni,
nak kuruskan sket bdan,
ntah ape yg nak dikuruskan lagi pun tak tau la kann..

tapi,
tak berkesempatan nak turun main bola or jogging..
ye la, seminggu tu,
petang je hujan, petang je hujan,
tapi, alhamdulillah la,
sebab hujan tu kan rahmat Allah s.w.t

bersyukurlah..

nak cerita pasal....
oh,
haritu
dapat lepak kat UNIKOP
alhamdulillah, masih ramai yang kenal dan ingat kat aryl.. thanks.
jumpa mama, kak faridah and yang lain la..
cuma tak berkesempatan nak terawih kat sana je..

next,
dapat jumpa dengan housemate lama,
mizan.. die turun dari klang sebab nak pinjam lens camera..
then, jumpa adi.. ade lagi la.. ramai gakk la..
dan aryl dapat tahu something yang tak tahu la nak kata
dan describe macam mane..
aryl dapat tahu,
ada orang CARI aryl..
tapi tak jumpa,
bagus la, sebab ingatkan die taknak cari..
tapi, tak tahu la kan..

insyaAllah, nxt time aryl turun UNIKOP lagi..

Thursday, August 5, 2010

Kembara sang hati

Apa yang ingin dicari...

kekosongan yang melanda inginkan teman untuk berbicara

bisikkan hati terus mendesak agar aku mencari,

dan mencari lagi...

kerana apa kita dikurniakan,

sepasang mata,
sepasang telinga,
sepasang tangan,
dan sekeping hati?

kerana hati mempunyai pasangannya tersendiri..
kerana pasangan hati perlu dicari..
dan setelah dijumpai,
hargailah sepenuhnya anugerah tersebut..
kerana ianya indah...

"Hati yang gembira boleh diwajahkan dengan wajah yang gembira tetapi wajah yang gembira tidak semestinya mempunyai hati yang gembira"

Post pertama August,
mungkin tak banyak macam bulan sebelumnya..
mungkin lebih banyak..

banyak yang akan terjadi august ini..

firstly Kaunselor merangkap kawan dan pemberi semangat dan dorongan kepada aril akan melangsungkan walimatul urus...
alhamdulillah..
semoga berkekalan..

and.. secondly..
fasa sibuk dah mula..
assignment dah banyak,
kerja dah banyak,
komitment kena fokus..
dan Ramadhan datang lagi...

Ramadhan.. bulan penuh rahmat..
tempuhilah ramadhan dengan amal ibadah..
jangan ponteng puasa ye =))

later..
wish awal2 la..
selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak
jaga pemakanan anda..


Monday, July 26, 2010

be INSPIRED

inspirasi?

kenal David Beckham?


yang perempuan2 mesti confirm kenal sebab si beck ni hensem giler..
and ade gak yang frust bila beck sangkut ngan Victoria..
if sesiape yg nak taw lebih lanjut pasal si Beck nie,
baca nie...
David Beckham
David-Beckham3.jpg
Personal information
Full nameDavid Robert Joseph Beckham
Date of birth2 May 1975 (age 35)
Place of birthLeytonstone, London, England
Height6 ft 0 in (1.83 m)[1]
Playing positionMidfielder
Club information
Current clubLos Angeles Galaxy
Number23
Youth career
Brimsdown Rovers
1987–1991Tottenham Hotspur
1991–1993Manchester United
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
1993–2003Manchester United265(62)
1995Preston North End (loan)5(2)
2003–2007Real Madrid116(13)
2007–Los Angeles Galaxy41(7)
2009Milan (loan)18(2)
2010Milan (loan)11(0)
National team
1992–1993England U-183(0)
1994–1996England U-219(0)
1996–England115(17)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 March 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 3 November 2009

oh, maybe maklumat atas tak lengkap
nak lengkap klik di sini..http://en.wikipedia.org/wiki/David_Beckham..

hurm, pelik? mesti ade yang tertanya, ape kaitan Beckham dan Inspirasi...
ha, jangan pelik bila dengar nama ke dua yang akan aril petik nie..

peminat manga and anime mesti kenal insan yang ada Kyubi dalam badan die nie,
ye,
tak lain tak bukan Uzumaki Naruto..

Ada apa dengan Naruto?
ini die..
Naruto Uzumaki
Naruto character
Naruto-Opening01 222.jpg
Naruto Uzumaki by Masashi Kishimoto
First appearanceNaruto manga chapter 1
Naruto anime episode 1
Voiced byJapanese
Junko Takeuchi[1]
English
Maile Flanagan[2]
Notable relatives

Minato Namikaze (father, deceased)

Kushina Uzumaki (mother, deceased)
Ninja rankGenin[3]
Ninja teamTeam 7
ada ape dengan naruto,
apa kaitan die dengan beckham?

macam nie... kalau nak dipanjangkan cerita..
memang panjang..
tapi, apa yang aril nampak pada diorang nie..
dan siapa yang mengikuti perkembangan Beckham and naruto mesti dah dapat agak ape relatenya dua orang nie..

  • Inspirasi - sedia maklum kehadiran Beckham dalam skuad england memang ditagih oleh penyokong england, malah.. World Cup baru2 ni pun beliau sentiasa ada di sideline.. kenapa? Beckham mempunyai aura tersendiri.. dimana, die mempunyai semangat dan jadi sumber inspirasi kepada team mate beliau.. thats why he is a very important figure.
  • Selain tu, masa beliau baru2 main for England, Die ibarat engineer kat midfield.. setiap serangan, mesti die punya creation.. so, no wonder die power giler.. haha.. senang cerita, Beckham tak kenal erti penat, never give up.. thats the spirit yang ada pada beckham dan spirit tu juga yang menjadi dorongan kepada semua team mate die..
Perihal Naruto...
  • Sama jugak dengan kes beckham, Naruto tak pernak kenal erti mengalah.. Die mempunyai semangat yang membuak2.. Walaupun boleh dikatakan menjengkelkan tapi, semua orang mengakui yang budak ni ada something yang takde kat semua orang..
  • Naruto punya aura, mampu menyedarkan dan bagi inspirasi kat semua orang.. even tsunade ( hokage ke 5, budak2 minat naruto je tau) pernah naruto selamatkan, masa awal2 dulu.. ingat?
kesimpulannya, kita jangan cepat mengalah..
cuba hargai dan manfaatkan peluang yang ada... insyaAllah, kita akan berjaya..
sebab, Aril.. pun nak jadi macam diorang..
mampu mengubah dam memberi inspirasi kat orang lain..
ibarat benih yang baik, campak kat laut, jadi pantai..
kalau anda seorang ketua,
letaklah situasi ape pun, orang akan mahu anda jadi ketua mereka..

Kejayaan adalah suatu pejalanan bukannya suatu destinasi