Pages

Friday, February 26, 2010

Salam...

Tak banyak yang ingin diperkatakan kali ni,
cuma..

Rasa happy sangat lately,
walau banyak assingnment yang mendatang,
tapi.. kita kena hadapi dan terima semua dengan hati terbuka..

Update diri,
alhamdulillah.. Aril dipertanggungjawabkan sebagai Presiden PRS unisel..
harap dapatlah membimbing dan menghidupkan persatuan.

namun, perlu hadapi dan selesaikan dulu masalah dalaman,
biasa la, lumrah..
orang akan dengki bila kita dapat sesuatu.. tapi, kita tak harus cepat melatah,
tangani dengan profesional..

Hurm, berkaitan blog ni pulak, ingat nak upload gambar,
tapi.. kelajuan internet yang ibarat siput ni tak mampu nak upload..
hahaha...

Selain tu, nak ucap terima kasih kepada,
Syafiqah Azwani and maknyer..
yang telah memberikan hadiah yang sangat best sempena ulang tahun kelahiran
ke 21 aril..
thanks wani n mak..
hehe...

thats all..
later..

"Semakin jauh kita cuba lari dari menyelesaikan masalah, semakin dekat ianya datang menghampiri kita…"


Saturday, February 20, 2010

Piece of mind

Kesunyian..

Kesunyian membuka ruang supaya titipan kali ni ditulis..

Sejak kebelakangan ni, aril cuba untuk berubah,
untuk diri, sahabat, dan semua..

Fikiran jadi kusut, pabila dia balik,
ye ar.. jauh kan..

Perjalanan sepanjang cuti,
amat bosan.. duk rumah je..

Jam haritu kira2, 6.45..
Kriss Hitam dibawa menuju ke Shah Alam..

Bukan ape, kebetulan hari tu free and ada home game Selangor lwn PKNS..

Kesudahan hanya 2-0..

Yang nak disampaikan ialah..

aril rasa bangga apabila melihat.. Masih ada ibu bapa yang bawak anak2 tengok bola.
Ingatkan, zaman sekarang orang dah tak pandang bola sepak tempatan..

Muda Mudi sekarang lebih berminat dengan, Chelsea, Liverpool malahan Man U..
Tak salah meminati.. tapi pada masa yang sama.. sokonglah bolasepak tempatan..

Tipikal Malaysian:

1) adala sorang brother tu, die macam memperlekeh situasi bolasepak tempatan..
masuk2 stadium bertanya kpd kawannyer 'ni game friendly ke?'

aduyai..

face the fact, itulah bolasepak tempatan..


tapi ada satu peristiwa yang menyentuh hati,
bukan ape..
dikala ramai gak yang megah ngan baju Ac Milan and Man U..

ade seorang budak ni,
memamg berjiwa bolasepak tempatan agaknyer..

Umur kira2 dalam 4 atau 5..
tapi..
die boleh tunding jari kat player selangor yang tengah warm up..

"mama, tu amri, mama tu safi sali"
bayangkan.. baru 5 tahun, tp kenal player selangor..

cuba tanyer budak2 sekarang.. kenal ke ?
yang diorang tau, Ronaldo, Ronaldinho..


so, fikir fikirlah..

kat mane kita berada,
dimana kita berdiri,
kita tetap kita..

Tuesday, February 9, 2010

Si Bodoh

Blog kali ni,
berkesah seorang gurl yang perangai cam BODOH..

Sorry if this writing cam offense sket..
tp, ni ape yg aril rse..

Situasi: Awal Pagi
Prop : Kerusi

Kesah die mula camni, aril terlewat masuk klas..
nak di buat cite, kerusi x de..

so, mcm biase.. kena gi angkut kerusi from other class..

seterusnya,sampai dalam class.. baru perasan yang kerusi aril amik tu kotor..

sebagai substitute, aril amek kerusi kat depan n letak kerusi aril nk amik tu depan class.. ( kebetulan S yg bodoh ) ade kat situ..

situasi agak relax, sambil aril nk organise kerusi tu..
si S tanpa segan silu sound aril " weh, kau ni sibuk la depan ni, pegi la masuk cepat"

aril pun dlm aty cakap " weh bodoh, kau x nampak ke aku nk organise kerusi ni dulu"

pastu pompuan tu cam marah2..

Tetibe aril termaki die " KAU NI BABI la.. sabar la"
huhu.. terkeluar.. so, first time maki pempuan camtu..
but she deserve it..

cite tu x abes kat sini,

ade satu kerusi lagi depan die.. die bley tanye " kerusi ni kau nk wat ape"
( die x nmpk ke aril ngan nk susun kerusi yg aril amik dulu tu )

kesimpulannyer.. die tu BODOH.. geram sangat.. coz die slalu dtg lambat class n kecoh2 dlm klas, orang x bising pun..
tp, bile orang lain buat.. cam TAEK..

Sorry guys.. n kpd pompuan tu.. padan mke kaw..
lain kali, bg aku marah pepagi agy.. mmg makan la maki yg lagi teruk..

-out-
mood: marah giler

Saturday, February 6, 2010

Pengorbanan

Kita dijadikan sebagai hamba di dunia ini. Jadi, kita perlu laksanakan semua tanggungjawab yang diamanahkan kepada kita.

Kita tidak harus mengeluh, tetapi.. cuba renungkan...
renungkan apa yang telah kita laksanakan sepanjang kehidupan kita ini..

Sudahkah kita berbakti?
Apakah yang kita telah lakukan kepada keluarga kita?

Mampukah kita membalas segala jasa ibu dan bapa kita?

Sedarlah...
Perjalanan hidup kita tidak perlu dipersiakan..
Jangan libatkan diri dengan perkara yang tak berfaedah..
Sedarlah, jasad dan tubuh ini hanyalah 'pinjaman'.

Perihal Ibu dan Bapa....

Mereka sepatutnya dijadikan sumber inspirasi,
bukannya artis2..

Cuba senaraikan segala apa yang mereka telah bagi pada kita...
Dan senaraikan pula apa yang telah kita balas??
Benar, ibu bapa tidak mangharapkan apa2 balasan..
tapi, alangkah sedih dan kecewanya mereka sekiranya segala 'pelaburan' mereka keatas kita dari kecil hanya dipersiakan...
bayangkan seperti gelas yang pecah.. begitulah hati mereka..

Jadi, janganlah menhancurkan harapan family kpd kita..
renung-renungkan..

till then..
-aryl-