Pages

Saturday, February 20, 2010

Piece of mind

Kesunyian..

Kesunyian membuka ruang supaya titipan kali ni ditulis..

Sejak kebelakangan ni, aril cuba untuk berubah,
untuk diri, sahabat, dan semua..

Fikiran jadi kusut, pabila dia balik,
ye ar.. jauh kan..

Perjalanan sepanjang cuti,
amat bosan.. duk rumah je..

Jam haritu kira2, 6.45..
Kriss Hitam dibawa menuju ke Shah Alam..

Bukan ape, kebetulan hari tu free and ada home game Selangor lwn PKNS..

Kesudahan hanya 2-0..

Yang nak disampaikan ialah..

aril rasa bangga apabila melihat.. Masih ada ibu bapa yang bawak anak2 tengok bola.
Ingatkan, zaman sekarang orang dah tak pandang bola sepak tempatan..

Muda Mudi sekarang lebih berminat dengan, Chelsea, Liverpool malahan Man U..
Tak salah meminati.. tapi pada masa yang sama.. sokonglah bolasepak tempatan..

Tipikal Malaysian:

1) adala sorang brother tu, die macam memperlekeh situasi bolasepak tempatan..
masuk2 stadium bertanya kpd kawannyer 'ni game friendly ke?'

aduyai..

face the fact, itulah bolasepak tempatan..


tapi ada satu peristiwa yang menyentuh hati,
bukan ape..
dikala ramai gak yang megah ngan baju Ac Milan and Man U..

ade seorang budak ni,
memamg berjiwa bolasepak tempatan agaknyer..

Umur kira2 dalam 4 atau 5..
tapi..
die boleh tunding jari kat player selangor yang tengah warm up..

"mama, tu amri, mama tu safi sali"
bayangkan.. baru 5 tahun, tp kenal player selangor..

cuba tanyer budak2 sekarang.. kenal ke ?
yang diorang tau, Ronaldo, Ronaldinho..


so, fikir fikirlah..

kat mane kita berada,
dimana kita berdiri,
kita tetap kita..

1 comment:

aliaa said...

i xtau sgt sal bola ni kn..
so kalo ada match tempatan or non-tempatan..i tgk ja..
mcm yg u ckp..kna fikir2 kn kat mana kita berada..di mana kita berdiri..kita tetap kita..
then sal bro yg tnya match tu friendly la..face the fact etc..

i truly accept all the facts..
but the issue is...till when we're gonna be in this type of standard?
standard that everyone's looking down on us(in the soccer match issue just now)..
i don't think the audience will throw out such comments if the players played the match all-heartedly..
therefore,the players themselves need to be improved..not just receiving salary+change to new cars=low quality play...

i watched the local match..and yet..they seems like so lazy to run for the ball..
bla dh lpas sket..dh biar bola tu n xda effort utk lari sekuat ati dptkn bola tu..
xtau lak whether x cukup stamina or wt..but still it shudn't be an excuse since u're the athlete..
for me, the audience really have the rights to say something based on what they saw..
they paid for that match n if the match is not in the presentable standard..
we can't help it but to listen to the same kind of comments every time..

-lots of love~
~k.aliaa~