Pages

Wednesday, March 24, 2010

-al kisah

Salam...

Alhamdulillah,

Masih diberi peluang untuk menaip lagi papan kekunci ni..
Terima Kasih kepada sesiapa yang sudi singgah tuk baca tulisan aril..

Terharu (poyo je), bila dengar ada orang yang tunggu next post.
Thanks sebab sudi menunggu..

pandang2 jeling2..

Ke
pada sesiapa yang mengenali aril,
mesti semua tahu yang aril memang gemar memerhati orang dan keadaan sekililing..

Bukan ape,bila kita memerhati, janganlah memerhati kosong
tapi, kita perlu 'adapt' apa yang baik dari orang tu..
mungkin
dari segi penampilan, cara pembawakan diri dan sebagainya.

Begitu juga pabila memilih kawan, kita harus pandai mennapis apa yang baik dan boleh di jadikan contoh
pada diri kita. Bukan meniru, tapi untuk memperbaiki diri sendiri.

alkisah KEDEGILAN

Situasi yang sering dilihat pada setiap pagi di tempat aril study sekarang...
Bukan apa, rata2 student melatah bila Pak & Mak Guard tanya "adik, mana metrik card?"
bukan ke wajib dipakai bendalah tu.. so, jangan la nak bising.. lagipun, bukan berat mana pun..

Tapi, ada jugak yang tak berapa gemar ngan pak guard nie...
PERLU ke hari2 tanya, ada sticker?, ada sticker?
adui, ikut logik akal, tak kan dia tak cam student yang hari2 lalu kat situ..?
then, tak kan semalam budak ada sticker, esok sticker tu ilang.. tak logik kan.. ini yang buat semua pelajar hangin kot..

Renung2kan..

apa yang baik diambil, apa yang tidak kita jauhi..




Sunday, March 7, 2010

Jalan2 cari pasal

salam...

Alhamdulillah..

masih diberi peluang untuk menulis di ruang ini..

Banyak perkara yang terjadi sepanjang minggu lepas...

Meeting dengan HEP berkenaan sambutan Maulidul Rasul ,
bukan apa.. cuma ingin meluahkan ape yang aril rasa..
di mana pegawai ni macam nak sangat meeting tu lama2 ( curi tulang kot) haha..
student semua dah resah. tapi diorang dok sembang perkara remeh cam kuih ape yg ade n stuff yang tak relevan..

KERETAPI DUA KEPALA : ni lagi satu masalah dalam meeting... pengerusi duk sibuk menerangkan, yang staf sebuk borak. macam dah ada dua meeting dah dalam tu. ( engt, budak sekolah je macam tu) apa pun, thanks diucap kepada semua yang menyertai bagi pihak PRS ( aril tak join sebab ada kelas)

Meeting PRS,
pujian diberikan kepada semua..
sebab semua berani terima tanggungjawab dan sedia tuk terima cabaran.. terima kasih dan selamat berjaya aril ucapkan.

Jalan-jalan cari pasal :

pinjam ayat 'mama' warden kolej lama aril..
kenapa?
Aril berpeluang meronda2 area kl and decide la tuk singgah kat kolej lama tuk update ngan kawan kat sana.
Aril gak turun Shah Alam lagi, tengok Selangor lawan Kedah.

Niat hati nak lepak dengan kawan2 kat sana..
tapi, semua balik pulak.. last2,
kriss hitam tu bawak aril sampai sunway..

Walaupun mata ngantuk sangat ( kul 2 pagi),
tahan jugak sebab tengok game Man U pulak..

after game tu,
aril bawak moto lagi... tapi,
keadaan mata dah mengantok sangat,
aril cari port nak tido sekejap..
tau2, dah sampai masjid negara..

ha, kat depan masjid negara ( perpustakaan islam kuala lumpur)
aril rehatkan mata dan badan sampai pukul 5.. then terus perjalanan balik UNISEL.

AHAD, 7 march 2010...
tarikh yang tak akan aril lupa..
pengalaman yang manis..

macam2 jadi..
hujan, lintas landasan ketetapi ( secara halal ye), sebab stesyen master sentul yang suruh...
dan aril tak akan lupa hari ahad ni,
sebab hari ahad yang berbeza buat aril..

thats all..
terima kasih sebab sudi membaca
dan maaf sekiranya ada yang tersinggung..
(oh, dah tambah satu follower) =)

"Terbitnya kebaikan dari keburukan dan terbitnya amalan dari pengetahuan"

Renung- renungkan dan selamat beramal..