Pages

Wednesday, March 24, 2010

-al kisah

Salam...

Alhamdulillah,

Masih diberi peluang untuk menaip lagi papan kekunci ni..
Terima Kasih kepada sesiapa yang sudi singgah tuk baca tulisan aril..

Terharu (poyo je), bila dengar ada orang yang tunggu next post.
Thanks sebab sudi menunggu..

pandang2 jeling2..

Ke
pada sesiapa yang mengenali aril,
mesti semua tahu yang aril memang gemar memerhati orang dan keadaan sekililing..

Bukan ape,bila kita memerhati, janganlah memerhati kosong
tapi, kita perlu 'adapt' apa yang baik dari orang tu..
mungkin
dari segi penampilan, cara pembawakan diri dan sebagainya.

Begitu juga pabila memilih kawan, kita harus pandai mennapis apa yang baik dan boleh di jadikan contoh
pada diri kita. Bukan meniru, tapi untuk memperbaiki diri sendiri.

alkisah KEDEGILAN

Situasi yang sering dilihat pada setiap pagi di tempat aril study sekarang...
Bukan apa, rata2 student melatah bila Pak & Mak Guard tanya "adik, mana metrik card?"
bukan ke wajib dipakai bendalah tu.. so, jangan la nak bising.. lagipun, bukan berat mana pun..

Tapi, ada jugak yang tak berapa gemar ngan pak guard nie...
PERLU ke hari2 tanya, ada sticker?, ada sticker?
adui, ikut logik akal, tak kan dia tak cam student yang hari2 lalu kat situ..?
then, tak kan semalam budak ada sticker, esok sticker tu ilang.. tak logik kan.. ini yang buat semua pelajar hangin kot..

Renung2kan..

apa yang baik diambil, apa yang tidak kita jauhi..




No comments: