Pages

Saturday, June 26, 2010

outing..

salam..

bertemu kembali dengan semester baru..

rasa macam baru semalam daftar, tau2 dah sem 4..

cepat sangat masa berlalu...


Hari akhir cuti sem baru baru nie,
sangat menggembirakan aril..

ye la,
dapat spent time ngan my best friend afiqah,
and dengan beberapa schoolmates SEGAR dulu wawa, afiqah, wani and bf die..

haha,
bila ah lama tak jumpa,
macam2 cirita keluar,
dari first2 knal, sampai la sekarang..

then..
gi tgk karate kid (even dah tgk) tapi, tgk jugak for kali ke 2
haha.. sangat enjoy..

lepas movie tu,
wani and bf die (ape tah name), terpaksa balik coz ade kelas..

but, hari tak habis kat situ..

kitorang sambung plakk kat bowling alley.. haha..

last main bowling raya last year if tak silap..
first2, nak biasakan ngan bola semua.. haha


sorry la wawa sb cakap x taw main.. huhu..

main 2 game,

n seperti yang dijangka..
menang dua2 game..
tapi dengan tentangan hebat dari burn and wawa.. hehehe..

after that, kami balik.. =))

oh,
habis part 1 of lepak that day..

sampai umah that day around kul 8,
then solat and trus siap tuk lepak part 2..

lepak part 2

kali ni,
with my ex classmate
Haziq, Fana and Nadirah..
fana blanja mcD, thnx fana.. haha..

lepak2 sampai tak sedar langsung sampai 3 jam kat sana..
but best and enjoy la..
coz masing2 dah lama tak jumpa..
so, boleh update life masing2..

huhu.. thnx guys..
ti free, kita lepak2 lagi ok..

Sunday, June 20, 2010

Pipit dan Enggang


Wahai engkau,

harap kau baca la luahan hati dan mindaku yang mula berbisik macam2 nie..

wahai engaku,
perlu ke kau bangga bangga kan harta?
perlu ke kereta besar?
perlu ke wang berjuta juta?
perlu ke ade semua tu untuk mendekati kau??

wahai engkau,
perlu ke muka hensem dan tampan?
perlu ke pakai barang mahal2?
perlu ke semua tu tuk mendekati kau??

wahai engkau,
sedar tak kau bahawa harta tu pinjaman?
sedar tak kau yang kereta besar tu pinjaman?
sedar tak wang berjuta2 tu pinjaman?

aku nak tanya kau,

aku bukan nak cakap aku baik..

tapi, aku nak kau sedar je..

perlu ke semua tu?

kalau la kau dapat yang kaya..
tapi tak dapat bimbing kau,
mampu kau sogok malaikat yang soal kau di kubur?

sedar la engkau,
kita tak perlu semua itu..
cukup sekadar memenuhi keperluan kita..

wahai engkau,
aku tau..
aku sedar..
pipit tak mampu nak terbang seiringan dengan enggang..
tapi, pipit lebih bahagia coz enggang diancam kepupusan..

engkau,
aku tak mampu nak senangkan kau dengan harta..
aku harap kau boleh terima aku macam ni je
sebab aku ialah aku..


Wednesday, June 16, 2010

pelangi lutsinar

Pelangi Lutsinar ?

Pelangi lutsinar? ye..
pelangi lutsinar..

Macam yang semua tahu la kan, dari sekolah tadika lagi kita diajar..
pelangi tu cantik, ada banyakkkkkk (bilangan k sengaja diulang nak tunjuk banyaknya warna) warna..

So, bila buat lukisan pun, mesti ada je gambar pelangi..
tapi,

ape benda pelangi lutsinar ni?

Actually,
inilah diri aril..

Hidup aril ibarat pelangi lutsinar..
macam mana?

kita sedia tau, pelangi tu banyakkkk warna kan,
so, warna tu mengambarkan variety ataupun setiap benda yang aril lalui
ada pelbagai..

pahit manis masam masin
dah cam masakan pun ada...
itulah kehidupan.. ada pelbagai, macam warna pelangi..
ada 7..
huhu..

Tapi, kenapa lutsinar?
ha....
lutsinar tu..
boleh di ertikan sebagai can see through (definisi cikgu bio mase form 5 dulu) haha..

Diri ni, lutsinar sebab...
aril ni senang bercerita dan kongsi cerita dengan kawan2.. yang rapat la semestinyer..
so, if nak tau ape2, tanya je.. if benda tu bukan private, saya akan berkongsi.. hehe..

Ha,
nak perkenalkan...
mereka nie.. mangsa keadaan.. hahaha..
bukan ape, individu inilah yang saya sentiasa meluahkan ape yang patut..
hurm... minat??
sorang je single..
lagi sorang..hurmm.. single gak (tak kawen lagi).. haha.. teka la..


sorry la masukkan gambar korang yang paling tak cantik yang ade kat laptop nie.. haha..

thnx korg.. =p



Wednesday, June 2, 2010

latest from me

salam,
maaf sebab lama tak mengisi blog ni..

bukan sebab minda tak berbisik,
tapi.. tak berkesempatan nak luahkan kat sini..

Alhamdulillah,
lepas cuti semester baru2 ni,
aril start kerja dengan pakcik kat Mahkota Cheras..

banyak pengalaman dapat ditimba kat sana..
ye la, ibarat buat direct selling.. kena pandai tackle customer dan
kena pulak yakinkan diorang dengan produk kita..

Ni merupakan pengalaman yang baru..

Cerita kat sana...

seperti yang semua tahu,
aril suka memerhati orang dan sekeliling..
macam2 ragam ada..

Biasa la, manusia..

perihal awek yang cun dan perasan bagus..

hurm.. isu yang ingin diketengahkan kali nie..
rata2 la perempuan yang cantik, perasan and berlagak bila kita senyum kat dia..
pelik, bukan nak balas dengan senyuman, tapi jelingan tajam..
ape la..
senyum tu kan sedekah.. muka dah cantik, tapi.. budi bahasa FAIL..
pulak tu, yang berpangkat dan lawa pun sama.. perasan bagus..
sales person senyum.. dibalas ngan jelingan..
ingatlah, benda tu semua PINJAMAN je.. bila bila masa
kalau DIA rasa nak tarik, boleh..

memang kes kat atas berlaku,
tapi aril tak kata semua perempuan yang camtu begitu sifatnya..
harap, jangan ada yang melenting pulak..

ape2 pun.. ingatlah,
paras rupa
pangkat,
darjat
harta
semua tu anugerahNya.. bersyukurlah dan jangan sombong..

p/s..
saya jumpa ramai kawan baru.. = ) thnx..
memories of 15 days at mahkota cheras will be always in my mind.