Pages

Wednesday, June 2, 2010

latest from me

salam,
maaf sebab lama tak mengisi blog ni..

bukan sebab minda tak berbisik,
tapi.. tak berkesempatan nak luahkan kat sini..

Alhamdulillah,
lepas cuti semester baru2 ni,
aril start kerja dengan pakcik kat Mahkota Cheras..

banyak pengalaman dapat ditimba kat sana..
ye la, ibarat buat direct selling.. kena pandai tackle customer dan
kena pulak yakinkan diorang dengan produk kita..

Ni merupakan pengalaman yang baru..

Cerita kat sana...

seperti yang semua tahu,
aril suka memerhati orang dan sekeliling..
macam2 ragam ada..

Biasa la, manusia..

perihal awek yang cun dan perasan bagus..

hurm.. isu yang ingin diketengahkan kali nie..
rata2 la perempuan yang cantik, perasan and berlagak bila kita senyum kat dia..
pelik, bukan nak balas dengan senyuman, tapi jelingan tajam..
ape la..
senyum tu kan sedekah.. muka dah cantik, tapi.. budi bahasa FAIL..
pulak tu, yang berpangkat dan lawa pun sama.. perasan bagus..
sales person senyum.. dibalas ngan jelingan..
ingatlah, benda tu semua PINJAMAN je.. bila bila masa
kalau DIA rasa nak tarik, boleh..

memang kes kat atas berlaku,
tapi aril tak kata semua perempuan yang camtu begitu sifatnya..
harap, jangan ada yang melenting pulak..

ape2 pun.. ingatlah,
paras rupa
pangkat,
darjat
harta
semua tu anugerahNya.. bersyukurlah dan jangan sombong..

p/s..
saya jumpa ramai kawan baru.. = ) thnx..
memories of 15 days at mahkota cheras will be always in my mind.

No comments: