Pages

Monday, July 26, 2010

be INSPIRED

inspirasi?

kenal David Beckham?


yang perempuan2 mesti confirm kenal sebab si beck ni hensem giler..
and ade gak yang frust bila beck sangkut ngan Victoria..
if sesiape yg nak taw lebih lanjut pasal si Beck nie,
baca nie...
David Beckham
David-Beckham3.jpg
Personal information
Full nameDavid Robert Joseph Beckham
Date of birth2 May 1975 (age 35)
Place of birthLeytonstone, London, England
Height6 ft 0 in (1.83 m)[1]
Playing positionMidfielder
Club information
Current clubLos Angeles Galaxy
Number23
Youth career
Brimsdown Rovers
1987–1991Tottenham Hotspur
1991–1993Manchester United
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
1993–2003Manchester United265(62)
1995Preston North End (loan)5(2)
2003–2007Real Madrid116(13)
2007–Los Angeles Galaxy41(7)
2009Milan (loan)18(2)
2010Milan (loan)11(0)
National team
1992–1993England U-183(0)
1994–1996England U-219(0)
1996–England115(17)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 March 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 3 November 2009

oh, maybe maklumat atas tak lengkap
nak lengkap klik di sini..http://en.wikipedia.org/wiki/David_Beckham..

hurm, pelik? mesti ade yang tertanya, ape kaitan Beckham dan Inspirasi...
ha, jangan pelik bila dengar nama ke dua yang akan aril petik nie..

peminat manga and anime mesti kenal insan yang ada Kyubi dalam badan die nie,
ye,
tak lain tak bukan Uzumaki Naruto..

Ada apa dengan Naruto?
ini die..
Naruto Uzumaki
Naruto character
Naruto-Opening01 222.jpg
Naruto Uzumaki by Masashi Kishimoto
First appearanceNaruto manga chapter 1
Naruto anime episode 1
Voiced byJapanese
Junko Takeuchi[1]
English
Maile Flanagan[2]
Notable relatives

Minato Namikaze (father, deceased)

Kushina Uzumaki (mother, deceased)
Ninja rankGenin[3]
Ninja teamTeam 7
ada ape dengan naruto,
apa kaitan die dengan beckham?

macam nie... kalau nak dipanjangkan cerita..
memang panjang..
tapi, apa yang aril nampak pada diorang nie..
dan siapa yang mengikuti perkembangan Beckham and naruto mesti dah dapat agak ape relatenya dua orang nie..

  • Inspirasi - sedia maklum kehadiran Beckham dalam skuad england memang ditagih oleh penyokong england, malah.. World Cup baru2 ni pun beliau sentiasa ada di sideline.. kenapa? Beckham mempunyai aura tersendiri.. dimana, die mempunyai semangat dan jadi sumber inspirasi kepada team mate beliau.. thats why he is a very important figure.
  • Selain tu, masa beliau baru2 main for England, Die ibarat engineer kat midfield.. setiap serangan, mesti die punya creation.. so, no wonder die power giler.. haha.. senang cerita, Beckham tak kenal erti penat, never give up.. thats the spirit yang ada pada beckham dan spirit tu juga yang menjadi dorongan kepada semua team mate die..
Perihal Naruto...
  • Sama jugak dengan kes beckham, Naruto tak pernak kenal erti mengalah.. Die mempunyai semangat yang membuak2.. Walaupun boleh dikatakan menjengkelkan tapi, semua orang mengakui yang budak ni ada something yang takde kat semua orang..
  • Naruto punya aura, mampu menyedarkan dan bagi inspirasi kat semua orang.. even tsunade ( hokage ke 5, budak2 minat naruto je tau) pernah naruto selamatkan, masa awal2 dulu.. ingat?
kesimpulannya, kita jangan cepat mengalah..
cuba hargai dan manfaatkan peluang yang ada... insyaAllah, kita akan berjaya..
sebab, Aril.. pun nak jadi macam diorang..
mampu mengubah dam memberi inspirasi kat orang lain..
ibarat benih yang baik, campak kat laut, jadi pantai..
kalau anda seorang ketua,
letaklah situasi ape pun, orang akan mahu anda jadi ketua mereka..

Kejayaan adalah suatu pejalanan bukannya suatu destinasi




Thursday, July 22, 2010

main tarik tali

Satu, duaaa... tarik.. tarikk.. tarikk...
lepas sikit....
tarik.. tarikk,,, tarikk,,,

hurm.. lebih kurang macamtu la agaknya dialog mereka2 yang terlibat dalam sukan tersebut..

bila time macam nie,
anchor atau erti kata lain,
individu paling last memainkan peranan yang amat besar..
sebab, kalau komunikasi antara dia dan anak2 buah kat depan salah,
maka...
susah nak menang main tarik tali nie..

eh,
ape nie..
bukan tarik tali yang kat atas nie la..
nak cerita bout..
tak tau pun nak kongsikan ape,
tapi.. ape ilham yang sampai..
itulah yang keluar..

Sebelum tu,
nak ucap terima kasih amat sangat kepada kawan2,
sokongan tanpa henti
nasihat2 yang berguna dan tak boleh guna..
tapi, korang still kawan aku..

korang,
aku amat hargai ape yang korang buat kat aku,
tapi,
aku tak mampu nak balas semua..
tapi,
aku x pernah lupa semua tu.
SEMUA, seriously..
kadang2,
aku akan duduk sendirian dan perkara2 macam ni lah yang teman aku..
aku happy ada korang..
korang pembakar semangat aku..
maybe korang rasa cam pelik kan,
but, sometimes.. aku akan 'care' lebih kat kawan2 aku..
sebab.. KAWAN, tiada pengganti..
kalau hilang or putus,
thats it.. x de jual kat kedai spare parts..
so, kepada insan yang bergelar KAWAN,
generally la, kalau bukan kawan aril pun, kawan orang lain la kan,
tolong la hargai kawan,sahabat,buddy,friends korang tu..
bak kata iklan shampoo, kerana diri mereka begitu berharga.. =)

Tetiba teringin pulak nak list down kawan2 aku,
pada yang tertinggal... harap maaf.. bukan aku x engat korang, mungkin terlepas pandang..
theres go my list..

start dr kecik la eh..
kat ampang
  • jasni
  • natrah (aku de crush ngan die) haha
  • abg jiran sebelah(lupa name) x taw pun sb time tu kecik lagi..
then, pindah RAWANG
  • Jiran sebelah (shafiq,shafura,sharim,wan)
  • cucu atok depan (ami,fara,fahmi)
  • Amin Ziqree and adik2 serta cousin die (dekbok,kiran, afiq etc,etc ramai kowt)
  • Amer,cousin2nya and cucu makcik nah a.k.a Zzy yg ade kt unisel nie ha..
  • budak2 bola (amar,megat,usnoor,upa,pudin,anis,boy, ramai lagi la budak2 bola)
SEKOLAH
  • ramai rasenya.. seriously dari darjah 1 till form 6 dulu..nak list down mmg tak la kann..selected only la eh (yang ingat n contact lg..)
  • susah la.. x boleh list nanti sampai berpuluh2 page nanti..
KOLEJ
ramai jugak sebab kolej tu x besar mana pun, pusing2 orang yang sama..
so, budak2 bola lagi..(arul,pan2,ikmal,ijan,ramai la lagi..)
classmate(fuzah n the geng,myra,shawn,and ramai lagi)
housemate (adi,wan panjang, abi,fahmi,zaki,bean,wan mesjid, rangga, mizan, han,pojie,aus, ramai lagi la)

seriously ramai la.. even aril x boleh nak list down kat sini,
tapi korang still in my heart.. cewahh.. haha...

UNISEL?
lagi la ramai.. sebab besar..
aril pun de kenal ramai sangat orang, orang yang kenal aril tapi aril x kenal diorang pun ade gakk..
ape2 pun.. terima kasih.. aril hargai persahabatan kita =)

Tuesday, July 20, 2010

situsanasini

Sedar tak sedar,
aril dah macam aktif lak update blog ni semenjak dua nie..

Peristiwa sedih, gembira, suka, duka
semuanya silih berganti dalam kehipan seharian kita..
aril juga tak lari dari menerima benda tu..

Nak buat macam mana, tak ade jodoh agaknya,
maybe i'll find another cinderella maybe..

Ah, lupakan pasal tu,
nak cerita about outing with few of my friends dari Kolej dulu..

Kebetulan,
haritu lepak Shah alam..
so, alang 2 dah sampai..
aril call few of my friends there..

At last,
walaupun hujan..
tapi, aril redah jugak, bertempat di Pak Li kopitiam..
menjadi saksi pertemuan kitorang.. hahaha...
dah lama tak jumpa,
walaupun bukan complete set..
tapi, still happening..

sambil alunan hujan dan laju justin beiber.. hahaha
satu2 cerita keluar,
sangat best.. till pukul 1 kitorang lepak that day..
tapi,
tak berakhir kat situ..

aril sambung lepak di kediaman Wan masjid kat Klang..
sambil online
dan berperang dengan nyamuk aedes..
till 4 pagi..
then tanpa tidur yang mencukupi..

saya pulang ke unisel
dan terus gi camping kul 6 pagi tuh..
hanya Allah saje yang tahu perasaan time tu.
kepala dah ting tong macam nyamuk kena ridset dah..

tapi, itu tolak tepi, sebab aril happy dapat jumpa and lepak2
dengan semua..
thanks to Wan Mesjid, Rangga, Han and Chi Mei sebab sudi turun lepak..
even masing2 bz..
but thnkx.. nanti kita lepak2 lagi..

=)

Wednesday, July 14, 2010

untuk ikan buntal =)


"When I Look At You"

Everybody needs inspiration
Everybody needs a song
A beautiful melody
When the nights are long

'cause there is no guarantee
That this life is easy

Yea when my world is falling apart
When there's no light
To break up the dark
That's when I
I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home any more
That's when I
I look at you

When I look at you
I see forgiveness
I see the truth
You love me for who I am
Like the stars hold the moon
Right there where they belong
And I know I'm not alone

Yeah when my world is falling apart
When there's no light
To break up the dark
That's when I
I look at you

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home any more
That's when I
I look at you

You appear just like a dream to me
Just like kaleidoscope colors that cover me
All I need
Every breath that I breathe
Don't you know you're beautiful
Yeah yeah

When the waves are flooding the shore
And I can't find my way home any more
That's when I
I look at you

I look at you
Yeah
Whoa-oh
You appear just like dream to me

Terima kasihh ikan buntal =)
miss u a lot =)

h.E.R


It was HER...

Cerita ni mula b4 start kursus SPIES thath day..
sejujurnya,

memang tak pasang niat langsung nak cari gf kat sana..
namun, mungkin pertemuan ini telah ditentukanNya..

Kalau nak diikutkan,
aril kena attend kenduri that Saturday..
but, i decided to go to the kursus..

First time nampak beliau ni if tak silap,
kat kedai makan masa sampai2 that morning..
rasa macam banyak je mata memerhati..
tak tau la if aril yang perasan or what..

Hurm.. abaikan la all that strange feelings kan.

berbekalkan hati yang murni lagi suci,
mula la kursus kat sana..
tapi,
beliau ade lagi..
kali ni dalam jarak dekat je.. belakang aril je time tu..
sebuk tangkap2 gambar.. =)

i dun know why,
but there is something yang buat aril tertarik kat beliau..

Fast forward..
sampai la tergerak hati nak tanye2 dekat kawan2 campus Shah Alam
yg aril ingat Dini and lagi dua x taw nama..
tanye la, about that gurl..
diorang cakap, oh, itu K..

So, itu ke nama beliau... K..

teguran pertama..
masa die amek makanan kowt..
"sudah2 la tu K"
die cakap, sape K?? name aku b ukan K la..

aril dah teramat malu tapi berjaya control n cover la.. hahaha..

dalam dewan, pandangan asik dekat beliau aje.. =)
tapi, kejap je, coz yg penting.. kursus tu..

malam tu, decide nak terjun kolam..
x perasan yang beliau ade kat tepi tu,
sebab bukak spec, rabun.. hahaha
die dah balik baru sedar..
ala, nape la x tegur kann..
lagipun, die ngan kwn2 die.. segan lakk..

Last day,
miracle happen...
kitorang decided pegi pantai..
and sadly, my sayang 1000D x bawak..

and, and.. the best part is...
beliau ade disitu..
terus pasang nawaitu nak tegur n kenal2..

sembang punya sembang, time to pack our things..

LUNCHTIME terakhir,
aril tergerak ajak die makan satu table..
and tak sangka lakk die setuju..

arh, perasaan time tu
sangat happy..

ape yang best,
beliau x cover2 pun,
dengan selamber je suruh letak tempe dlm pinggan die,
then, dgn selamber jugak 'paw' my soup..
hahaha..

the best part is..
our conversation sebelum balik..
rasa macam dah kenal lama..
and,
die kantoi amik gambar candid aril,
then kitorang bergambar sama2..
and, and,
die buat something yang buat aril sangkut to her..
die lapkan peluh..
ahh.. sweet.. thnx..

now,
im with her..
thnx dear,
u are the one i've been looking for..
for so long.. =)

Monday, July 12, 2010

Sindarella..








Kesah Sindarella Ku...

Sindarella?
Cinderella la nama glamour lagi feymes beliau..

huhu..

Kisah ni rasanya maybe dah bosan korang dengar,
ye la..
pencarian si Sindarella Aril..
yang belum lagi ketemui tuan kasut yang sebenar-benarnya..

benarlah kata orang,
jodoh dan pertemuan tu di tangan Allah s.w.t.

Baru2 nie,
aril dijemput menyertai satu kursus anjuran UNISEL.
dengan niat, nak cari pengalaman n tambah pengetahuan tuk jadi
seorang pemimpin yang berjaya menerajui kelab dan persatuan aril..

Seriously,
even bukan pertama kali la ikut kursus,
but kali ni yang paling best la.. Ye la..
usaha untuk menyatukan 2 kampus Shah Alam n BJ..

Rasanya, matlamat diorang tercapai..

Ok..
Berbalik semula pada kisah Sindarella nieh...

Rasanya,
I've found my cinderella's there..
Tapi, tak taw la if die sudi or tak..
huhu..
even bertegur dalam masa singkat,
but..
rasa cam dah lama kenal..
minat yang sama..
gila2 pun sama..
masuk air pun sama2..

hahaha..

But, if YOU read this..
would u be my cinderella?

and

can i be ur prince charming? (sumpahh jiwang) haha..

=)

Friday, July 2, 2010

my love story

salam..

selected stori tuk kali ni..
hehe..

last few days sebelum balik unisel
aril berpeluang habiskan masa dengan si Dia..

Sangat berbeza date kitorang kali ni..
Dia tampak cantik berbaju hitam walaupun simple..

Aril sedar, dah lama tak memanjakan beliau..
so..
aril bawak la dia pegi shopping..

first, belikan cermin mata,
since aril nmpk theres something wrong with her eyes..
and buat facial tuk dia...

then, bawak pegi spa..
first..
dimanjakan dengan mandian sabun aromatheraphy,
dia nampak happy and segar sangat after that, walaupun beliau tak kata ape2,
aril tahu perasaan die..

after 20 minutes dengan sesi aromatherapy tu,
beliau nampak lega..
aril pun coz bosan and panas tunggu lama2..

walaupun spa tersebut panas,
tak la bertaraf 5 bintang,
tapi, rasanya itu dah cukup membahagiakan siDia..

thanks syg..
i hope kita akan bersama untuk selamanya..




p.s : si Dia yang dimaksudkan adalah......
Motor Kriss Hitam kesayangan aril la... =)
yg cermin mata tu, tukarkan die punya lampu.. coz dah tak nyala..
and spa tu..
yup.. car wash je..
hahaha.. cuci moto tuh..
i love her so much.. cayalah my motor WPA 559,
walaupun anda tidak sempurna,
tapi, ketidaksempurnaan itu kebahagiaan bagi