Pages

Monday, July 26, 2010

be INSPIRED

inspirasi?

kenal David Beckham?


yang perempuan2 mesti confirm kenal sebab si beck ni hensem giler..
and ade gak yang frust bila beck sangkut ngan Victoria..
if sesiape yg nak taw lebih lanjut pasal si Beck nie,
baca nie...
David Beckham
David-Beckham3.jpg
Personal information
Full nameDavid Robert Joseph Beckham
Date of birth2 May 1975 (age 35)
Place of birthLeytonstone, London, England
Height6 ft 0 in (1.83 m)[1]
Playing positionMidfielder
Club information
Current clubLos Angeles Galaxy
Number23
Youth career
Brimsdown Rovers
1987–1991Tottenham Hotspur
1991–1993Manchester United
Senior career*
YearsTeamApps(Gls)
1993–2003Manchester United265(62)
1995Preston North End (loan)5(2)
2003–2007Real Madrid116(13)
2007–Los Angeles Galaxy41(7)
2009Milan (loan)18(2)
2010Milan (loan)11(0)
National team
1992–1993England U-183(0)
1994–1996England U-219(0)
1996–England115(17)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 6 March 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 3 November 2009

oh, maybe maklumat atas tak lengkap
nak lengkap klik di sini..http://en.wikipedia.org/wiki/David_Beckham..

hurm, pelik? mesti ade yang tertanya, ape kaitan Beckham dan Inspirasi...
ha, jangan pelik bila dengar nama ke dua yang akan aril petik nie..

peminat manga and anime mesti kenal insan yang ada Kyubi dalam badan die nie,
ye,
tak lain tak bukan Uzumaki Naruto..

Ada apa dengan Naruto?
ini die..
Naruto Uzumaki
Naruto character
Naruto-Opening01 222.jpg
Naruto Uzumaki by Masashi Kishimoto
First appearanceNaruto manga chapter 1
Naruto anime episode 1
Voiced byJapanese
Junko Takeuchi[1]
English
Maile Flanagan[2]
Notable relatives

Minato Namikaze (father, deceased)

Kushina Uzumaki (mother, deceased)
Ninja rankGenin[3]
Ninja teamTeam 7
ada ape dengan naruto,
apa kaitan die dengan beckham?

macam nie... kalau nak dipanjangkan cerita..
memang panjang..
tapi, apa yang aril nampak pada diorang nie..
dan siapa yang mengikuti perkembangan Beckham and naruto mesti dah dapat agak ape relatenya dua orang nie..

  • Inspirasi - sedia maklum kehadiran Beckham dalam skuad england memang ditagih oleh penyokong england, malah.. World Cup baru2 ni pun beliau sentiasa ada di sideline.. kenapa? Beckham mempunyai aura tersendiri.. dimana, die mempunyai semangat dan jadi sumber inspirasi kepada team mate beliau.. thats why he is a very important figure.
  • Selain tu, masa beliau baru2 main for England, Die ibarat engineer kat midfield.. setiap serangan, mesti die punya creation.. so, no wonder die power giler.. haha.. senang cerita, Beckham tak kenal erti penat, never give up.. thats the spirit yang ada pada beckham dan spirit tu juga yang menjadi dorongan kepada semua team mate die..
Perihal Naruto...
  • Sama jugak dengan kes beckham, Naruto tak pernak kenal erti mengalah.. Die mempunyai semangat yang membuak2.. Walaupun boleh dikatakan menjengkelkan tapi, semua orang mengakui yang budak ni ada something yang takde kat semua orang..
  • Naruto punya aura, mampu menyedarkan dan bagi inspirasi kat semua orang.. even tsunade ( hokage ke 5, budak2 minat naruto je tau) pernah naruto selamatkan, masa awal2 dulu.. ingat?
kesimpulannya, kita jangan cepat mengalah..
cuba hargai dan manfaatkan peluang yang ada... insyaAllah, kita akan berjaya..
sebab, Aril.. pun nak jadi macam diorang..
mampu mengubah dam memberi inspirasi kat orang lain..
ibarat benih yang baik, campak kat laut, jadi pantai..
kalau anda seorang ketua,
letaklah situasi ape pun, orang akan mahu anda jadi ketua mereka..

Kejayaan adalah suatu pejalanan bukannya suatu destinasi




No comments: