Pages

Tuesday, August 24, 2010

saya Aryl, anda?


Saya Aryl,
ANDA??

Saya aryl,
kat Unisel,saya sekelas dengan

AMIR,AWOK,BAM,BOBOI
AISYA,RIBY,FIRA,NADD

Kami agak rapat..dari sem satu lagi.. kan?

bagi saya, mereka ini yang terbaik buat saya
walaupun sometimes diorang ibarat duri yang termasuk dalam kaki,
menyakitkan kejap
tapi lepas cabut, hilang la sakitnya..
tapi.. diorang la terbaek..

saya akui,
kami ni gila2
semua kepala nak seakan2
masing2 ada gila masing2
tapi, yang penting...
KAMI IALAH KAMI
tak menjadi KAMU..

saya tak kata KAMI ni bagus
saya tak kata KAMI hebat
saya juga tak kata KAMI ni cool
KAMI jugak macam orang lain.
tapi, KAMI menjadi DIRI KAMI sendiri
KAMI tak pernah nak tiru orang
KAMI tak pernah nak JADI seperti orang lain..

pokoknya, JADI DIRI ANDA SENDIRI
jangan nak HIPOKRIT
jangan nak TIRU orang
sampai HILANG identiti diri sendiri

kenapa?
perlukah anda MENIRU
ibarat MENCURI identiti

weh
sedarlah,
ORANG yang KAMU nak tiru tu
DIA MEMANG MACAM ITU
BUKAN masuk Unisel ni
die jadi macam itu
PAHAM?

dalam bahasa kasarnyer
kau ni
tak pernah senang dengan kitorang kan
ape yang aku ade
semua kau nak ade
ape yang membahagiakan aku
kau nak jugak..
tapi,
kau kena ingat..!
kau BUKAN original
please la
STOP PRETENDING..
be yourself..

p/s
KAU jangan kacau kawan2 aku
KAU jangan cuba nak jadi macam KITORANG
KAU takkan boleh jadi macam DIA la
BUKAK mata kau besar2..

don't mess with my clan OK..!
kami ibarat satu keluarga...
ibarat mereka..



Monday, August 23, 2010

jejalanan

Salam, maaf kerana lama menyepi..
seperti ada kekangan untuk update blog bulan nie..

Alhamdulillah,
kita masih sempat bertemu dengan bulan Ramadhan, syukur..

Kembara sang hati
membawa diri,
masih...
dan akan terus mencari.

adakah ada disana
mungkin juga disini

hanya masa yang menentukan...

atau,
apakah mungkin hati ini
tak perlu untuk mencari apa yang dicari...
=aryl=

Hurm,
lupakan pasal itu,
sekarang dah boleh kira second half of puasa la kann,
dah 15 hari berlalu..
macam2 dugaan dan cabaran..

nasib baik la ade cuti seminggu..
niat di hati puasa kali ni,
nak kuruskan sket bdan,
ntah ape yg nak dikuruskan lagi pun tak tau la kann..

tapi,
tak berkesempatan nak turun main bola or jogging..
ye la, seminggu tu,
petang je hujan, petang je hujan,
tapi, alhamdulillah la,
sebab hujan tu kan rahmat Allah s.w.t

bersyukurlah..

nak cerita pasal....
oh,
haritu
dapat lepak kat UNIKOP
alhamdulillah, masih ramai yang kenal dan ingat kat aryl.. thanks.
jumpa mama, kak faridah and yang lain la..
cuma tak berkesempatan nak terawih kat sana je..

next,
dapat jumpa dengan housemate lama,
mizan.. die turun dari klang sebab nak pinjam lens camera..
then, jumpa adi.. ade lagi la.. ramai gakk la..
dan aryl dapat tahu something yang tak tahu la nak kata
dan describe macam mane..
aryl dapat tahu,
ada orang CARI aryl..
tapi tak jumpa,
bagus la, sebab ingatkan die taknak cari..
tapi, tak tahu la kan..

insyaAllah, nxt time aryl turun UNIKOP lagi..

Thursday, August 5, 2010

Kembara sang hati

Apa yang ingin dicari...

kekosongan yang melanda inginkan teman untuk berbicara

bisikkan hati terus mendesak agar aku mencari,

dan mencari lagi...

kerana apa kita dikurniakan,

sepasang mata,
sepasang telinga,
sepasang tangan,
dan sekeping hati?

kerana hati mempunyai pasangannya tersendiri..
kerana pasangan hati perlu dicari..
dan setelah dijumpai,
hargailah sepenuhnya anugerah tersebut..
kerana ianya indah...

"Hati yang gembira boleh diwajahkan dengan wajah yang gembira tetapi wajah yang gembira tidak semestinya mempunyai hati yang gembira"

Post pertama August,
mungkin tak banyak macam bulan sebelumnya..
mungkin lebih banyak..

banyak yang akan terjadi august ini..

firstly Kaunselor merangkap kawan dan pemberi semangat dan dorongan kepada aril akan melangsungkan walimatul urus...
alhamdulillah..
semoga berkekalan..

and.. secondly..
fasa sibuk dah mula..
assignment dah banyak,
kerja dah banyak,
komitment kena fokus..
dan Ramadhan datang lagi...

Ramadhan.. bulan penuh rahmat..
tempuhilah ramadhan dengan amal ibadah..
jangan ponteng puasa ye =))

later..
wish awal2 la..
selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak
jaga pemakanan anda..