Pages

Monday, September 27, 2010

anak2 kecil itu..

salam,

update yang agak lewat dari aryl, maaflah.. agak sibuk semenjak dua nie..
dan macam biasa la, kekangan internet yang agak limited dan slow mengalahkan siput sedut..
haha..

Alhamdulillah, baru2 nie
rumah ade la buat keterbukaan sikit kan, ala.. open house..
firstly, nak ucap thanks kepada yang datang..

Aisya, Awok, Riby, Fira, Bam, Nabil, Boboi, Ganu, Nini, Naim and ramai lagi la..
thanks, kepada yang tak datang tapi janji nak datang tu...
tak tahu la nape kan..
and sorry la kpd sesiape yg tak jemput tu.. sebab buat pun tuk sikit je guest,
if de kenduri besar ti, aryl jemput semua.. insyaAllah...

oh,
pasal anak kecil tu..
that day, masa open house tu.. ada la kitorang jemput 25 anak2 yatim from country homes..
tapi, macam biasa la aryl,
rasa sebak dan sedih la.. tapi control..
bukan ape, rata2 umur around 4 to 6,
tapi.. dah tak dapat nak rasa kasih sayang seorang ibu dan bapa..
bayangkanlah betapa sayunya mereka ketika kanak2 lain dapat merasa kasih sayang ibu dan bapa,
tapi mereka?
bayangkan nasib mereka meniti liku2 kehidupan yang sememangnya masih jauh dan penuh dugaan ni..
macam mana mereka nak membesar dalam hidup yang materialistik ni?
masuk toilet pun kena bayar... haishh..

hurm, tapi.. apa yang menarik ialah.. mereka nampak gembira dan happy bila datang rumah haritu,
dengan layanan semua orang yang tak putus2 melayan karenah diorang,
seriously..
moga Allah s.w.t membantu mereka..
aryl hanya mampu mendoakan kesejahteraan hidup diorang ni.. insyaAllah..

so,
Hargailah ibu bapa anda, selagi masih ada masa.. hormati mereka seperti mana mereka tak jemu menjaga kita dari kecil lagi..dan bersyukurlah dengan ape yang kita ada..

Thursday, September 16, 2010

english version??

heyy,

BIG QUESTION MARK


wondering if i could "mencarut" in another blog
which will be in ENGLISH...
hurm...
is there enough time?

wait and see..
help me.. just take part in my poll..
need assistance.. thnx =)

rasa semacam

Tetiba rasa macam nie..
depress..


The day you finally decide to love me,
will be the day
after the day I have given up on chasing you..
and
i know that..
The hardest part of loving someone
is knowing when to let go,
and knowing when to say
goodbye.

so.. i MOVE on



~tentang kita, elok dilupakan semua~

bak kata rossa,
"Hatiku telah kau lukai"
kalau ikut cakap couple
"pergi... jangan kembali, sampai sini saja.. kita berdua"

***********************************
so, aryl ikot gerak hati sendiri..
***********************************





Wednesday, September 15, 2010

sambung...

actually,
ni sambungan blog sebelum nie...

Biase la... bila dah balik beraya..
dah la dua tahun sekali.. so memang lepak lama la kan...

Hurm...

isu2 berkaitan :
  • PAKLONG - Gelaran yang best dan terasa comel la, bila Danish panggil aryl paklong..haha..
Danish tu anak cousin, so.. im his uncle la.. aduhh.. takpe2..
ok la..

Kenal ke ?

Owh, disebabkan terlalu ramai la sepupu yang datang kat rumah,
sampai aryl sendiri tak kenal..
aryl yakin, sebenarnya.. bukan aryl sorang la yang tak kenal cousin2 or pakcik2 yang datang kat rumah tuh...
ye la, jarang sangat balik.. sebab tu la..
as a new generation.. kit akena kenal2 sedara2 kita.. kalau tak..
tah2 terlanggar bahu pun kita tak tau die sedara kita..

This is something yang aryl rasa cam awkward..
ada la dekat satu rumah tuh..
rumah sape tah..
ade la seorang Girl tu..
sweet la, mmg my taste pun..
biase la, sepupu.. so kita salam la semua kan..
my brother, sister even Syafzan salam cium tangan die..
so aryl ingat pangkat die la besar la..
tatibe, bila sampai my turn,
die pulak cium tangan aryl..
tetibe cam blushing pulak, coz adik die x de ar salam and cium tangan aryl kan..
tapi bak kata abg syazni, "Ang jangan perasan la, dah ang tua, aku pun die salam cium tangan"
so, perasaan tu termati kat situ la..
haha..

DAH dapat menantu ke??
Hahah,
soalan kelakar yang if tak silap...
sepupu papa tanye kat papa..
yue la, sebab dah lama tak jumpa...
papa panggil la aryl tuk kenalkan kan sepupu die nie,
so.. pegi la salam.. then tetibe terkeluar,
"eh, ni anak sulong?, dah terima menantu ke?"
haha.. aryl dah gelak sakan dalam hati,
ape la uncle...
GF pun takde tau.. haha

Qasidah??

mulai saat ini, aryl akan bahasakan 'die' sebagai qasidah ok..
hehe..
Cerita die mula kat rumah tok..
time tu pagi.. and ramai sepupu yang muntah2
sebab salah makan..
tapi...
tapi...
ade sorang cousin aryl tuh...
gerak geri dia macam familiar,
cara die bercakap,
cara die gelak,
movement die..
tetibe aryl teringat...
teringat yang semua gerak,tutur kata die tu ada pada seseorang..
tapi SIAPA?
penat pikar.. at last,
saya tau.. die macam QASIDAH.. hehe..
(qasidah, bukan nama sebenar)



Tuesday, September 14, 2010

coretan sepanjang cuti

Alhamdulillah,
kembali MENAIP lepas cuti yang agak lama kan..

Aryl tengok, ramai yang update blog masing2,
macam macam cerita ada..

Ok la,
here is my stories..

1. RAYA

This year, turn family kitorang raya kat Kedah..
Bila 'rare-species' balik, biasa ar,
maklum ar, dua tahun sekali baru nampak muka..

after solat hari raya,
ade tragedi kat 7 eleven, hadoi..
ape la, tahu la awak tu tensen kena kerja time2 raya, tapi at least, senyum la..
ikhlas kot saya wish "selamat hari raya".. aduhh..
takpe la, mungkin tensen sangat awak kann.. abaikan..

2. Le tour de'Raya

kepada cik S, sorry sebab tak boleh nak message, sebab...
Memang dah rutin kami tiap tiap kali raya,
after solat, kitorang akan mengunjungi rumah2 sedara area2 kedah tuh,
sampai la jam 12 malam lebih kurang..
ni contoh..