Pages

Monday, September 27, 2010

anak2 kecil itu..

salam,

update yang agak lewat dari aryl, maaflah.. agak sibuk semenjak dua nie..
dan macam biasa la, kekangan internet yang agak limited dan slow mengalahkan siput sedut..
haha..

Alhamdulillah, baru2 nie
rumah ade la buat keterbukaan sikit kan, ala.. open house..
firstly, nak ucap thanks kepada yang datang..

Aisya, Awok, Riby, Fira, Bam, Nabil, Boboi, Ganu, Nini, Naim and ramai lagi la..
thanks, kepada yang tak datang tapi janji nak datang tu...
tak tahu la nape kan..
and sorry la kpd sesiape yg tak jemput tu.. sebab buat pun tuk sikit je guest,
if de kenduri besar ti, aryl jemput semua.. insyaAllah...

oh,
pasal anak kecil tu..
that day, masa open house tu.. ada la kitorang jemput 25 anak2 yatim from country homes..
tapi, macam biasa la aryl,
rasa sebak dan sedih la.. tapi control..
bukan ape, rata2 umur around 4 to 6,
tapi.. dah tak dapat nak rasa kasih sayang seorang ibu dan bapa..
bayangkanlah betapa sayunya mereka ketika kanak2 lain dapat merasa kasih sayang ibu dan bapa,
tapi mereka?
bayangkan nasib mereka meniti liku2 kehidupan yang sememangnya masih jauh dan penuh dugaan ni..
macam mana mereka nak membesar dalam hidup yang materialistik ni?
masuk toilet pun kena bayar... haishh..

hurm, tapi.. apa yang menarik ialah.. mereka nampak gembira dan happy bila datang rumah haritu,
dengan layanan semua orang yang tak putus2 melayan karenah diorang,
seriously..
moga Allah s.w.t membantu mereka..
aryl hanya mampu mendoakan kesejahteraan hidup diorang ni.. insyaAllah..

so,
Hargailah ibu bapa anda, selagi masih ada masa.. hormati mereka seperti mana mereka tak jemu menjaga kita dari kecil lagi..dan bersyukurlah dengan ape yang kita ada..

No comments: