Pages

Wednesday, September 15, 2010

sambung...

actually,
ni sambungan blog sebelum nie...

Biase la... bila dah balik beraya..
dah la dua tahun sekali.. so memang lepak lama la kan...

Hurm...

isu2 berkaitan :
  • PAKLONG - Gelaran yang best dan terasa comel la, bila Danish panggil aryl paklong..haha..
Danish tu anak cousin, so.. im his uncle la.. aduhh.. takpe2..
ok la..

Kenal ke ?

Owh, disebabkan terlalu ramai la sepupu yang datang kat rumah,
sampai aryl sendiri tak kenal..
aryl yakin, sebenarnya.. bukan aryl sorang la yang tak kenal cousin2 or pakcik2 yang datang kat rumah tuh...
ye la, jarang sangat balik.. sebab tu la..
as a new generation.. kit akena kenal2 sedara2 kita.. kalau tak..
tah2 terlanggar bahu pun kita tak tau die sedara kita..

This is something yang aryl rasa cam awkward..
ada la dekat satu rumah tuh..
rumah sape tah..
ade la seorang Girl tu..
sweet la, mmg my taste pun..
biase la, sepupu.. so kita salam la semua kan..
my brother, sister even Syafzan salam cium tangan die..
so aryl ingat pangkat die la besar la..
tatibe, bila sampai my turn,
die pulak cium tangan aryl..
tetibe cam blushing pulak, coz adik die x de ar salam and cium tangan aryl kan..
tapi bak kata abg syazni, "Ang jangan perasan la, dah ang tua, aku pun die salam cium tangan"
so, perasaan tu termati kat situ la..
haha..

DAH dapat menantu ke??
Hahah,
soalan kelakar yang if tak silap...
sepupu papa tanye kat papa..
yue la, sebab dah lama tak jumpa...
papa panggil la aryl tuk kenalkan kan sepupu die nie,
so.. pegi la salam.. then tetibe terkeluar,
"eh, ni anak sulong?, dah terima menantu ke?"
haha.. aryl dah gelak sakan dalam hati,
ape la uncle...
GF pun takde tau.. haha

Qasidah??

mulai saat ini, aryl akan bahasakan 'die' sebagai qasidah ok..
hehe..
Cerita die mula kat rumah tok..
time tu pagi.. and ramai sepupu yang muntah2
sebab salah makan..
tapi...
tapi...
ade sorang cousin aryl tuh...
gerak geri dia macam familiar,
cara die bercakap,
cara die gelak,
movement die..
tetibe aryl teringat...
teringat yang semua gerak,tutur kata die tu ada pada seseorang..
tapi SIAPA?
penat pikar.. at last,
saya tau.. die macam QASIDAH.. hehe..
(qasidah, bukan nama sebenar)



2 comments:

aliaa said...

hahahaha...qasidah la sgt kn..hehehe~

aRyL said...

ala, diam2 sudah.. =)