Pages

Sunday, October 31, 2010

ape yg ku mahu?

Salam...

tak tahu kenapa
tapi
semenjak dua ni
hati ni rasa macam NAK semua benda..

tapi,
dah planning baik punya..
antara yang bakal jadi penyeri hati sanubari.. haha
MUNGKIN.. saya ulangi MUNGKIN.....

yang pertama..
INI...
Adidas Unisex Candy # ADH1623 Watch

jam bagi memperingatkan waktu kepada diri ini...

yang kedua...

sweater untuk membaluti tubuh ketika sejuk atau hujan
dan semasa menunggang motosikal..

yang ketiga...
ye..
sebuah wallet yang kukuh
untuk menyimpan segala bank card dan duit yang tak seberapa nak ade..

dan mungkin yang terakhir...
secebis BlackBerry..
kerana beliau ingin mengantikan tempat phone saya yang dah mula membuat perangai
contoh perangai: suka mati2, suka tak berbunyi
lagipun dengan adenya BlackBerry, mudah nak contact buah hati nombor satu... my mum.. hehe

Saturday, October 30, 2010

panas lagi..!!

kini maju selangkah...

seiring dengan kemajuan dunia

ape tah merepek..
bukan ape saje nak promote..

kini aryl dah ada blog in English..
click sini...

Friday, October 22, 2010

berehat..

salam..

berehat sebentar mungkin...

Ya, inilah yang saya perlukan..
setelah mengharungi pelbagai liku..

dan mungkin blog ni pun tak punya isi..
maklum lah,
rehat..

nanti akan diupdate..
cerita tentang dia.. =)

aryl

Thursday, October 14, 2010

awas! pencuri hati..



AWAS DENGAN KEHADIRAN GADIS INI..!!
seorang pencuri hati yang sangat professional
seorang naturalist dalam bab2 mencuri ni..



yea.. beliau, dia, she...
teruk tul la die nie..

HURM...
macam mane die lakukan?

die seorang yang easy going..
kelakar..
suki buli orang..
boleh masuk dengan 'geng' aryl..
x kekok bila lepak ngan kitorang..
mungkin sebab dah memang berdarah 'pontianak' gakk kowt..
(jika tak paham, klik link ni, the ARYL's)
hehe..

the point is,
beliau dah curi hati saya..
PENCURI..!!!
haha..
tapi, bak kata kawan2
cinta ni jangan kau cari..
ti die datang..
ha, ni dah datang..
tapi,
fobia gakk, takut yang datang ni
macam my past,
hanya untuk sementara..

tapi,
hope yang beliau ni..
mampu beri cinta
selama hayat seekor Vampire
ye la, vampire mana mati..

kan2..??

p/s..gambar Cik Alice diatas hanya untuk tujuan illustrasi sahaja..
beliau si pencuri hati.. akan tetap jadi misteri untuk kalian,
buat masa ni la..



Wednesday, October 13, 2010

peperangan

Salam...

heyy, die datang lagi..

namun telah diduga..
kedatanganya telah lama ku ketahui..
dengan tempoh yang agak panjang..

persediaan rapi telah dan akan dilakukan sepanjang tempoh,
iye.. FINAL EXAM..
kau datang lagi..
namun tak mengapa,
aku punyai senjata utuh nak menghadapi kau,
aku ade macam2 buku
ade senjata sampingan, Milo, Nescafe dan.. macam2 la..
hahaha..

so, macam biasa..
nak ucapkan selamat berjuang dan selamat maju jaya kpd semua yang
terlibat dengan final exam..
terutama dak2 TESL 5a
dak2 unisel.. dan seangkatan dengannya..
all the best..

Thursday, October 7, 2010

tahniah.. anda terpilih

maybe sekarang masa yang sesuai..
tapi, harus mintak maaf kepada sesiapa yang terguris,terasa,tak puas hati dengan
keputusan nie..

i think
i want to give this to YOU

yearp..
key to my heart,
hope u'll accept it
and take good care of it,
since theres so many people didn't really know how to appreciate it..

bak kata bam
"kau nk cari gf, bukan mcm cari kasut, if org cakap kasut tu tak lawa or tak sesuai kau jgn beli, nasihat tu kau ikut la"
tapi yg ni,
berkenaan ngan ur heart
supaya de org jge kau
kau x de sunyi dah..
since dah ramai tak pandai nak hargai kau
why not u'll give her a chance
mana tau, die nak jge kau elok2..
seikhlas hati.. =)

p/s : kpd YOU, tunggu.....
bak kata nini, dah confirm 9 bulan baru bgtau, takut tak jadi.. hahahaha

Sunday, October 3, 2010

bisikkan hati

Salam,
post kalini.. datang dari hati yang ikhlas.. dan tak dicedok dari mana-mana sumber...
hehe...

"beranikan dirimu untuk mengekspresikan apa sahaja yang bermain dibenak fikiranmu"



Apa yang kau mahu?

aku seekor pepatung
yang bebas terbang mengikut angin
namun aku bukan seekor helang yang mampu terbang gah seiiring awan

aku bukan mengharapkan
puteri lindungan bulan
aku juga tak mengharapkan pari-pari yang datang..

aku bukan putera raja
tapi aku juga bukan mengemis cinta
aku kecewa..
dengan mereka yang tak hargai apa yang mereka ada..

aku bukan seekor lebah
diperguna manusia untuk dapatkan madu
tapi aku ingin jadi sebuah buku
yang bisa menemani dikala sunyi

aku juga mengharapkan
kita ibarat pena dan kertas
ibarat lagu dan irama..
saling melengkapi sesama kita

Namun..
sekiranya cinta sebegitu rupa
aku rela menjadi
seperti burung yang tersangkar
walau badan terkurung
namun mata dan minta bebas meneroka dunia
tanpa sebarang bahaya menimpa

tapi aku jugalah peneman setia dikala waktu duka
dan penghibur setiap jiwa yang dalam sepi

aku ingin menjadi seperti
PELITA, dikala gelap gelita
menjadi penyuluh dan teman
bagi sesiapa yang memerlukan

aku bukan boneka cinta
yang pantas untuk dipermainkan

-aryl-