Pages

Friday, February 25, 2011

perang lagi?? tak habis2...

hurm....

tak hebes2,
sikit2 exam.. sikit2 exam..
hahaha..

eh.. lpe..
Salam,

adat student life la kan,
belajar, gi kelas, then belajar lagi, then (lepak),
haha..
asal nak habes sem je exam, asal exam je mesti habes sem...
tapi,
mungkin final exam kali ni special,
ye la.. final sem tu..
maybe buat kali terakhir masuk dewan biru, Ipis, main hall dan sebagainyer.. haha

sorry sebab lama tak update kan blog ni,
amatlah busy ngan life sekarang..
lepas ni praktikal lakk,
hurm...

saya nak gantung signboard ni lahh..
(gambar di-copy tanpa kebenaran tuan pengetua)hahaha

kepada kawan2,
sahabat2 yang memgambil exam
tak kiralah anda di Uganda ke, Russia ke, mahupun di Jakarta..
aryl mendoakan agar semua sahabat2 dan kawan2
memenangi peperangan final anda dgn warna yang berterbangan
.....

Saturday, February 5, 2011

artis mana meninggalkan dunia???



beginilah rasanya mungkin..
terkubur...

tapi siapa???

aryl...
heyy, bukan aril af..

tapi, saya...
tuan empunya blog...


iye...
meninggalkan dunia blogging buat sementara waktu...
selamat tinggal sahabat2,
saya melalui hari2 yang indah bersama sahabat2 sekalian...

punca saya meninggalkan dunia ni,
SEMENTARA je,
atas sebab2 yang saya cuba elak, tetapi tak dapat...
mungkin akan kembali nanti...

selamat tinggal sahabat2


Saya Ingin Menjadi Blogger Pilihan Di Sahabat Blogger


Blogger Pilihan??

ini segmen anjuran sini


kenapa saya nak jadi blogger pilihan...

Saya?

Kenapa? sebab blogging tu besttt.. hehe..

ini gambar saya bang....
eh... silap2...

ni gambarnyer...

hurm... sy ade gambar berdua la.. (boleh) hehe...
aryl di kiri anda ye..


ni lg sebiji gambar
jalas kan gambar sy nie?? hehe..


soalan bocor SPM 2011

wartawan rtm: Kenapa "Pabila Mindaku Berbisik"?

aryl jawab:

Pada mulanya, saya tak tahu nak menamakan ape, sehinggalah pada suatu hari, ketika sibuk memikirkan nama.. ilham nama blog ni macam berbisik2 dibawa angin.. huhu.. dan rasionalnya.. segala ape yang ditulis dalam ni,
datang dari minda dan minda bisikkan kepada jari untuk menaip..

wartawan kosmok! : Kenapa "carutankarutaryl"?

aryl jawab:

url ni dahulu aryliciousrawks, disebabkan atas permintaan ramai..
saya tukarkan kepada carutan karut aryl..
pertama
sebab.. saya menulis macam2 perkara yang terlintas melalui kacamata dan perspektif saya sendiri = mencarut
kedua
macam tukang karut dalam dikir barat.. hehe..
aryl? nama gleymer je.. hehe..

definasi penuh: blog yang penuh dengan kata2 yang terbit dari bisikan minda dan diterjemahkan oleh jari jemari untuk tatapan pembaca.. cewahh..


wartawan bernama: apa yang anda aspect dari dunia blog anda?

aryl jawab:
saya berharap agar blog saya seperti blog2 lain juga,
mempunyai steady readers yang sudi baca cerita2 dan input2 yang nak saya sampaikan...

wartawan Sahabat Blogger:
sahabat blogger itu apa pada diri anda & juga blog anda..?

aryl jawab:
SB merupakan satu komuniti yang bagusdan sebagai batu loncatan kepada blogers2 baru macam saya untuk mendapat tunjuk ajar dan mungkin kritikan dan saranan yang membina bagi memperindah lagi seni blogging ini.. hehe
pada blog saya?
secara jujur.. saya menjadi teruja kerana mendapat readers and kawan dari SB yang sporting dan baik hati..

Friday, February 4, 2011

Hantu KAK LIMAH ikut balik???

Cerita yang menarik, tertarik lagikan da bomb... (walaupun tak tgk lg) hihi

Iye,
semalam Hantu kak Limah ikut aryl balik..
sungguh, tak tipu..
tgk gambar nie...

betul.. betul tipu.. hehe...

BUKAN2...

Sekadar nak berkongsi,
lepas balik rumah dari tempat kerja kat cheras semalam,
aryl ditemani oleh makhluk2 yang tak tahu asal usulnya..
mungkin dari Kampung Pisang ataupun Kampung Pinang Sebatang haha..

Kes macam ni tak pernah pulak terjadi kat aryl,
sebelum ni ok je..
tetibe malam tadi 'die' nak gurau2 lakk ngan aryl...

Kesahnya mula semasa aryl sebuk membaca comment2 di Sahabat Blogger,
tetiba... jeng jeng jeng... saspen tak??

Dengar bunyi grill dan pintu
macam ade orang nak masuk sambil masukkan kunci..
aryl mula2 buat tak layan la kan..
tapi makin lama makin kuat,
siap ade suara2 lagi..

Pegi la tgk, mane taw jiran sebelah nak bagi ang pow ke kan.. maklum la
Gong Xi Fa Cai
tak habes lagi..
tapi.. takde orang..

Kejadian di atas berlarutan selama berminit2 la jugak..
lantas teringat Nyssa sakat cakap, "JANGAN PANDANG BELAKANG"

hahaha.. iye..

kejadian paranormal tersebut berlanjutan lagi,
kali ni diperkuatkan oleh teori kisah2 hantu sebelum ni..
sebabnya,
sebelum masuk rumah,
aryl ade dengar bunyi tapak kaki and suara orang masa bukak pintu,
tapi bila toleh...
hehehe.. takde sape2 la pulak disana..
so, dengan kelajuan supersonik,
saya terus masuk ke dalam rumah..
begitulah kesahnya..

agak2 boleh buat seekers la malam ni.. hehe
teringat orang cakap, kalau balik lewat malam
sebelum masuk tu, bagi salam..

Thursday, February 3, 2011

Sahabat Blogger

heyy,
group ni best...




thanks korang.. mmg happening gila,
thanks jugak pada cik nyssa sbb kenalkan aryl pada group nie..

" JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish"

Contest lagi??
Gila contest btol aryl ni.. hahaha..
bukan ape,
dah dijemput oleh cik aisya,
so.. bak kata orang.. memenuhi undangan aje la...

contest ni Cik Aish yang punyer...
barang siape berminat nak join.. click diatas tu tuk syarat2 kejohanan..


tapi,
saya tiada adek yang comel mcm adik mia sara la..

yg ni boleh??


hahaha... bukan2, ni gurauan sahaja... sorry aisya
ni kakak kpd adik mia sara.. silap2...

ha, ni die...
anak buah sy...
Danish..




knpe sy ckp die chomeyl?
sy sengaja masukkan gambo besar2
(padahal tak tahu nk kecikkan)
lihatlah lesung pipit beliau ni.. jeles2.. hahaha

sebelum terlupa,
lagi enak sekiranya saya mengundang

sy juga nak undang cik nyssa, tapi beliau terlebih dulu diundang oleh Aisya.. hurmm...

CONTEST KUCING PALING COMEL


saya ingin mempertaruhkan gambar ini...



ini merupakan gambar kucing
en Bam..
bukan pak mail atau diambil di tepi jalan..
hehe..

setahu sy, sy dah follow ini blog =)

saya nak tag :

Saya Blogger Ikon Mengucapkan Happy Chinesse New Year”


saya nak join contest ni dari sini..

Baju berpakaian merah???
alamak....

sikit2 pun boleh kan???

ha, ade...
siap dengan vuvuzela lagi... boleh kan??




Saya selaku blogger baru di SAHABAT BLOGGER,
dengan rasa penuh keyukuran mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada seluruh rakyat Malaysia..
terutama yang menyambutnya.. tak kiralah anda Ah Chong ke, Ah Chai ke dan mungkin Mutusamy..
yang penting,
di kesempatan ini saya mengucapkan selamat bercuti, dan berhati hatilah ketika memandu..

SELAMAT TAHUN BARU CINA,
Gong Xi Fa Chai,
Sheng Ri Kuai Le...




Wednesday, February 2, 2011

hari yang GILA..[part 2]

anda perlu baca ini dahulu untuk lebih faham


bahagian II

Beliau tak henti2 cakap walaupun baru je kenal en awwok dan aisya..

suatu yang special berlaku,
dimana... Aryl rasa macam gadis masscom dah kenal kitorang lama..
huhuhu, ngan aryl mungkin la.. tapi, with aisya and awwok..
hurm.. saya tabik spring anda gadis masscom..

Destinasi berikutnya ialah secret recipe
dimana
kami makan dan berehat seketika kerana hujan yang mencurah2 jatuh ke bumi
(macam iklan koko crunch tu) huhu..

selepas makan..
Gadis masscom, (ke aryl eh??) ajak mereka menyumbangkan suara masing2
untuk berkaraoke..
10 lagu berasa sangat kejap,
sebab kami sebuk menghayati nilai sebuah persahabatan..


Kemudian, kami ke uptown Seksyen 24 (btol ke?)
huhuhu..
owh,
sebelum tu..gadis masscom sempat menunjukkan villa beliau pada aisya
(kitorang =aryl and awwok tak dibenarkan masuk =( ) yela, villa khas untuk gadis2 sahaja.. huhu

selepas mengukur tapak2 uptown, bak kata gadis masscom
kami menghantar beliau ke villa milik beliau.. huhuhu

dan berakhirlah hari yang indah
berbekalkan beribu pengalaman dan kejadian yang diselangi dengan gelak tawa
dan kami pulang dengan kepuasan dan keceriaan tahap maksima (walaupun penat)

habes....
eh,
siapa gadis masscom..?
tgk lah gambar2 kat bawah ni..


aksi di Secret Recipe ft CiK Aisya


ni makanan beliau punyer.. haha ( x abes pun mkn)




KAMI

by the way
kenal2 la gadis masscom

hari yang GILA..

Salam,

Tarikh 29 Januari

Memang tak dirancang dan tanpa sedar..

Suatu hari yang mungkin takkan mudah tuk dilupakan..

Apa yang terjadi?

Hari yang sepatutnya dilalui seperti biasa,
dengan adanya test dan assignment Pengajian Islam.

Namun,
segalanya berubah kerana test cancel..

So, Kami (aryl,echa dan en awok) ke Kuala Lumpur.. wuhuuu...
heyy, kami ke perpustakaan negara lahh...



Tapi,kami langsung tak sedar yang kami akan melalui hari yang paling indah
dan amat dipenuhi dengan tragedi gelak tawa dan celoteh gadis masscom
Shah Alam.. Siapa dia?
nanti la dulu..hurmmm...

Jalan Cochrane ( jalan Kokain kata aisya) hahaha..

Pergh, fobia dengar nama jalan ni,
bukan ape...
Lpas settle assignment,
sy decide ke Kay Ell( KL lah)
then, berlaku sesi bersms dgn gadis masscom
beliau ade photoshoot katenyer..

SO,
dgn murah hati, cik aisya dan en awwok
'terpaksa' mengikut kehendak aryl.. sebab memang kitorang tiada hala tuju..
kami ingin berjumpa gadis masscom ini..
selepas satu sesi berMcd dan bowling,



kami mencari Jalan tersebut...
kami hampir berputus asa,
kepenatan,
tiba2...... Jalan Cochrane....
wah, seperti ada semangat baru...
finally,
jumpa lah jalan yang dimaksudkan...
dan terjalinlah sebuah persahabatan yang paling gila dan happy di Malaysia ni..

sambung part 2.. identiti gadis masscom masih misteri.. =) teruskan membaca..