Pages

Saturday, March 26, 2011

dari MATA turun ke HATI

Haish.. Jiwang tul title nih


Sengaja diletakkan title macam tu,

heyy, bukan sebab aryl ade cinta baru~~
memandai aje~~ TAKDE LA~~

Seminggu ni,
aryl perhatikan ramai yang post pasal CINTA,
ade yang gembira,
ade yang sedih
ade yang kecewa~~

Unikkan CINTA ni,
suatu perkara yang sama,
tapi boleh mendatangkan pelbagai perasaan
pada masa yang berlainan~~

Ade yang kata,
Cinta tu "dari mata turun ke kaki opps, hati,
tapi, ade jugak cakap yang cinta itu buta~~
Ade cinta sehala, dua hala..
yang takde arah tuju pun ade,,haha~~

PENGALAMAN,
banyak mengajar aryl
supaya berhati2 dalam bab CINTA ni~~
kenapa??

Sebab,
CINTA itu akan datang dalam bentuk yang berbeza
sekiranya kita pandai mencorakkannya
maka cantiklah ia, begitu juga sebaliknya~~

Apa sebenarnya CINTA ni?
kenapa begitu hebat kuasa cinta,
sehinggakan mampu mengubah seseorang?

ia CINTA yang sejati hanya pada pencipta~~
jodoh pertemuan,
terletak ditanganNya~~

tapi,
apakah kita perlu menanti CINTA
atau mencari CINTA atau lebih tepat,
JODOH kita~~


p/s:: sedang menanti mrs right =)
ade yg minat?? hahaha~~

Thursday, March 24, 2011

Teringin nak buat contest~~

Hurm,

Pagi ni x brape pagi dah, aryl bangun~~
memikirkan..
pikir~~
agak agak ade ke yang nak join if aryl bukak contest eh??

Hurm~~
still memikirkan tentangnyer~~~

p/s:: nak tgk feedback dan bagi penghargaan sikit kat folowers2~~

Lelaki dan PINKY??

Seperti yang sedia maklum,
si gadis2 sangat sinonim dengan pink..
sebagai contoh..
kasut pink, handbag pink,tuala pink,
macam-macam lagi la pink..

Cube tengok ni:
Go to fullsize image  Go to fullsize image  Go to fullsize image
kasut pink..                         baju pink                     jam pink


Tapi,
millenia kini,
barangan pink ni bukan lagi eksklusif untuk para-para sakura gadis lagi
sebab sekarang,
lelaki pun berani menggayakan barang-barangan bewarna merah jambu~

antara barangan lelaki yang bewarna pink~

Go to fullsize image Go to fullsize image  Go to fullsize image

kasut bola pink                  t-shirt pink                sweater pink

ha, nampak..
pink kini bukan warna eksklusif si gadis ye,
lalaki pun ade yang berani menggayakan warna pink nie..

aryl??
pink??
ade ke??

pernah je try sweater pink.. hehehe~~

Tuesday, March 22, 2011

Lelaki dan Muka..

Salam..

Pagi ni, mood nak bagi tips kecantikan  untuk MUKA lahh..
Iye la, seperti yang sedia maklum,
ramai LELAKI dan sometimes perempuan kat luar sana,
tak hiraukan kecantikan muka..

Tapi, ade jugak yang menggelabah kalau tetiba nangun pagi,
baik punya jerawat ada atas dahi or hidung..

So, ini aryl nak share sikit
Tips Penjagaan Muka..(poyo je ayat)


1.Pelembab-
Yup, pelembab muka. atau bahasa saintifiknya..Moisturizer.
Penting sebab pelembab betindak sebagai agen 007,
untuk menentang tanda2 penuaan pada kulit dan rekahan pada muka..
Contoh2 pelembab muka yang ada di pasaran2 farmasi :
Go to fullsize imageGo to fullsize image




2.JANGAN, picit jerawat
Ah, hobi yang best, lagi2 ade cermin..
Aryl pun tak dapat lari dari aktiviti ni..
tapi, lepas ni, kena stop ok..!
Kenapa takleh picit??
sebab kotoran pada jari dan bawah kuku,
akan menerukan lagi keadaan muka tuan2 dan puan2.. mcm chef wan lakk..

3.JANGAN,DRY-SHAVING..
Cukuran kering, atau dry shaving boleh meninggalkan kesan macam luka.
untuk mmengelakkan ni berlaku,
semua lelaki actualy tahu, tapi sengaja buat2 tak tahu tentang,
penggunaan shaving cream..
Ha, bukan ice cream ye.. Shaving cream mampu mengurangkan luka
dan mengelakkan jangkitan bakteria pada luka(if terluka la)..
contoh2, cream2 atau bukan cream utk shaving :
Go to fullsize imageGo to fullsize image


err.. rasanya.. cukup setakat itu..
nak maklumat lanjut.. sila ke farmasi berdekatan.. hehe~~

Monday, March 21, 2011

SEGMEN : AKU BENCI ROKOK !!

image

whoa.. topik panas..
tapi.. join gak la Bro Ben kann.. hehehe...

sila baca karangan dibawah :

Benci ROKOK?

Semenjak form 1, saya digelumangi dengan kawan2 yang sangat pandai merokok,
pada mereka, merokok itu tanda kelelakian.. macho katanya..
tapi, tidak pada saya..

Pada saya, merokok itu membazir.. cuba bayangkan.. sekarang, DUNHILL 20, Rm 10 sekotak..
(kan?)hehe~~tak amek tahu pun~~ bagi seorang student, sepuluh ringgit tu,
duit makan sehari, maybe dua la...

Selain itu, seorang perokok akan mempunyai bau yang kurang menyenangkan..
bukan sahaja mulut, tapi semuanya..

Kalau korang perasan,
bibir (bukan Justin Beiber ye) seorang perokok kelihatan gelap dari biasa..
gigi diorang pulak, akan kekuningan dan ade macam kotoran yang tak sedap dipandang mata..

Ditambah pula dengan pelbagai bahan kimia yang boleh menyumbang kepada
pelbagai penyakit.. contoh bahan kimia yang saya tahu..

i) Tar.. iye,yang guna buat jalan tuhh
ii)nikotin
dan macam2 lagi lahh~~

Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !

Merokok itu membahayakan kesihatan,BULLSHIT la siape kate merokok itu macho or cool..
setiap sedutan akan membahayakan nyawa anda..
dan setiap hembusan,LAGI BAHAYA kepada orang di sekitar anda..
jadi, kalau anda kata "aku merokok, binasa diri aku, bukan kau" fikir balik..

passive smoker ataupun mereka yang terhidu asap rokok, lagi teruk mendapat kesan dari smoker sendiri...
jadi, kalau tak sayang diri sendiri, sayangi dan hormatilah orang sekeliling ok.. =)

Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini

tak sayang diri sendiri agaknyer..
tak tahu la kenapa dengan diorang ni, kebal mungkin..
terang terang rokok tu membahayakan diri.. mudaratkan diri..
tapi still nak merokok..
nasihat saya sekali lagi..
hormati orang sekeliling yang tak berdosa~~


GIVEAWAY NisaChoc & ZulFoto

heyy, aryl join give away...

tengah blogwalking... tetiba jumpa kat blog misz Elyn..

ape die??
ni haa...

macam menarik, since aryl memang MINAT cokelat...

ok, by the way..
aryl di fahamkan..
ni contest bersama.. oleh

so, siape2 minat nak join.. baca syarat2 kat sini..

ni details sikit bila tutup :

*****Tarikh tutup : 29 April 2011

sebelum terlupa, ingin saya tag :

4)cik Shara

ok.. sedapnyer cekelat.. nyum2..!!

KAU dah KENAPA??

dah kenapa pulak kau ni??

haish, dah merajuk pulak dia~~

dari semalam lagi,
kenapa sayang??

ape salah aryl??

aryl jaga ibarat menatang minyak yang penuh kan??
(hahaha, ayat tak ley bla, ok, masuk mood jiwang balik)

awak tak explain pun kenapa jadi macam ni..
awak tetibe buat perangai...
awak merajuk ngan saya?? tapi kenapa??

awak nak aryl cari lain ke?
oh, itu semestinya tidak..

aryl sayang awak..

sayaaaaaanngg sangat2
(ok, aku geli.. haha)

awak, tolong kembali kepada sikap asal awak..
saya nak message seperti biasa,
nak bbm seperti biasa..

tolong lah awak,
tolong la wei Black Berry aku..

what's wrong with you??
gRRR...
Go to fullsize image



p/s : my BlackBerry buat hal~ line problem.. sape2 ade masalah same??



Sunday, March 20, 2011

sy jumpa McGyver Malaysia

hebat tu brader ni...

aryl ngah blogwalking tadi..
terjumpa lakk satu post pasal alat2 ala2 james bond
macam mission impossible pun ade..

macam2 ade tu..
nak buat kereta jalan sendiri
lampu padam sendiri
cctv kat rumah
macam2 ade..

ni antara contoh

Almari Jimat Ruang


click sini tuk detail


haish... banyak lagi lahh...

so.. nak taw lebih lanjut..
click dengan berhemah kat sini ye..

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !

SEGMEN SEGERA : TERIMA KASIH IBU !


Heyy,
terpanggil sekali lagi untuk join segmen Bro Ben..

BANNER BEN ASHAARI

SEGMEN terima kasih ibu..!!

Hurm,
ibu.. pada saya Mama la..
memang dari kecik panggil itu...

Pada saya, pengalaman dengan mama,
memang banyak.. sebab dari kecik.. Mama yang banyak habiskan masa dengan saya..
as in siapkan pakaian gi sekolah, cuci baju, cuci kasut..
segala apa semua mama..

Mama jugak pelindung if kena marah ngan papa..
hehehe..

Selain itu, memori yang best ngan mama..
rasenya, masa mama baru balik study dari US..
still ingat, time tu aryl umur 6 tahun (kot)..
mama post motobike..
sartu2 part mama hantar..
mama jugak hantar gambar2, and i still remember the tears yang klua sebab rindu mama..
and rasenya memori tu tak dapat dilupakan lah..

thanks mama..

untuk soalan kedua :

jawapan yang pasti.. MAMA
hehe,
kerana sebab ape?
selalu deal ngan mama ni senang
mama selalu ok kan aje,
if ngan papa more to serious conversation..
so sy menangkan mama on this.. (sorry la papa) hihi..

soalan seterusnya: ABSOLUTELY N.O.T
mesti la tak,
bagi saya.. kenapa seorang ibu dan bapa mampu jaga kita,
besarkan kita dari kecik sampai besar
tak pernah berkira langsung,
tapi.. kenapa kita tak boleh nak jaga mereka??
saya rasa anak-anak yang hantar parent ke rumah orang tua or pusat jagaan tu
tak mengenang budi..
ape salahnya if korang bz sesgt,
hire a maid lahh..
tapi jangan hantar ke pusat jagaan orang tua..

next: topik hangat.. berebut harta..
adeh.. MATERIALISTIK kamu...
nak berebut hapenya,
adek beradik sendiri..
give and take la.. beralah sikit..
and jangan nak hasad dengki sangat dengan siblings tu..


p/s : ini adalah pendapat saya semata, kalau terasa.. I'm sorry!!

mampukah aku?? aRRGhhh

apekah ini..??

masa semakin suntuk
tapi..
bersediakah aku?
layak ke?

hurm...
"aku terima nikahnya......"
mampu ke aku ucapkan benda tu sekali aje??
(yg penting atas tu bukan aryl ye)



haishh....
tak sangka..
masa cepat je berlalu..
tau-tau..
aku nak dijodohkan...
ape semua ini???

kejamnyer dunia...
aku tak bersedia
aku tak bersedia

.
.
.
.
.



aku sebenarnya, tak sedia lagi nak gi praktikal Mei ni..
adehh =(

p/s : any tips??

Saturday, March 19, 2011

saya dah kembali

Salam,
im back..

yeay...!!!

so sorry to siape yang comment and tinggal jejak kat shoutbox..

lambat sebab exam baru abes =)

by the way,
if aryl tak singgah ur blog lagi,
tinggal link kat post nie..

saya akan singgah..
thanks again =)

Sunday, March 13, 2011

tinggalkan aku sendiri..~!


sudahlah,
aku tak perlukan kau..
pergi,pergi...

eh,
ape nie??

HAHA.. psyco aje tu..
just nak bagitahu...
sy menyepi seketika...

around a week maybe..
sebab ape??
bukan merajuk..
tapi angka 3..
yup..
angka ini..

apakah??

3 paper final bakal diharungi
3 hari yang bakal ditempuhi
3 hari yang akan mengubah segalanya..

so..
nak study dulu..
tata~~

xoxo
aryl


p/s:: pasni mesti rindu kawan2

makhluk aneh muncul ketika blogwalking!!!

Pergh..
sangat mengejutkan...

aryl tengah blogwalking sedap2 sambil folow2 orang,
tetiba...
makhluk aneh ni muncul....



persoalan aryl :

1)Memang benda ni normal ke if kita BW lama2 ?
2) if yes, ada cara nak atasi??

Saturday, March 12, 2011

~Jom Masok Bloglist BOROI~

Heyy,

update lagi..
sedang asyik2 tgk shoutbox..
rupenya ade jemputan oleh en. Boroi,

Ok lah..
Aryl memenuhi undangan anda..

disebabkan saya lelaki,
semestinya saya nak join untuk kategori berkuda..
hahaha..
eh,
bukan2... ketegori (ii)
untuk LELAKI..

by the way,
ini tuan punya blog.. En. Muhammad Ishak,
rajin2 la singgah blog beliau..

ok lah..
nak tgk game Man U vs Arsenal..
Glory2~~


Friday, March 11, 2011

sudah lahh...


mungkinkah ini yang aku perlukan?

entri jiwang sekejapp...

kesian encik blog ni,
depressed je cari die..

terasa seperti sangan down..

sabar la, dugaan ni sekajapp,
kuatkan semangat untuk exam first..

nak study cantek2,
mudah mudahan dapat....

saya blogger gila trafik

hed


sila click dengan berhemah di tajuk utama akhbar diatas...

TRAFIK?
kenapa penting...

Ibarat Traffic light maybe..
huhuhu...
bagi saya, saya teruja melihat nombor di kaunter pelawat
dan pengikut menaik..
macam kena loteri tu.. hehe..

Bagi saya jugak, traffik ni ibarat penyokong2 yang memberikan semangat untuk berblogging..
walaupun blog tak seberapa, tapi still ade jugak blogger2 yang dah ber riban2 folowwer datang
singgah and follow kita.. itu manisnya blogging ni
(encik nuff sy masih tak berganjak) hehe

UNTUK MENDAPAT TRAFIK?

saya menggunakan konsep seperti MLM,
rajin jalan2, rajin cari orang bawahan
masyuk la sikit kan..
macam tu jugak saya,
saya pegi baca blog orang,
dan saya tinggalkan jejak..
kat situ, saya mendapat trafik...

so, kalau nak trafik up sikit..
renung2kan dan selamat blogwalking.. hehehe

p/s :: blogwalking dengan penuh adab ketimuran ye =)

Thursday, March 10, 2011

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !

BANNER BEN ASHAARI
heyy,
first time terpanggil nak join sesi ber'santai' ngan abg ben( kalu geli sorry la)..
hahaha...

sebabnyer
ade kajian yang mengatakan blogger2 ni ramai wanita..
so, saya selaku wakil dari blogger2 lelaki ingin mewakilkan diri saya...
huhuhu...

Pada pendapat saya:
Saya berblog sekadar untuk suka2 dan mengisi masa lapang.
disebabkan saya inginkan seorang teman, saya luahkan ape yang saya rasa dekat blog..
wujudlah carutankarutaryl ni..
mula2 saya coret kat buku,
tapi lama2, saya upgrade jadi blog..

Pada saya:
Blog lelaki ni, selalunya straight to the point,simple, takde cursor2 menarik (kadang2 semak)..
then, takde lagu2 yang membuat blog tu load lambat.. huhuhu..

blog wanita yang saya suka baca:

1)Cik Nyssa punya a.k.a Saya Suka Menaip
2)Cik Aisya punya a.k.a iThinkTheniType
3)Cik Nadd punya a.k.a nadd sarep


Contest: "Oh! Bayang-bayang"


COntest ??
dah lama tak join,
sedang selak2 blog ni,
terjumpa ni...
dari
blog cik enna

baiklah,
terus terang, saya tak banyak bergambar...
so, masuk ni dengan rasa merendah diri =)
this is the picta by the way..
ade goyang pulakk.. huhu..

taken by my phone,
with my fren nyssa
dekat area Shah Alam..

=)

aku di 'STALK'???

cis...
biadap sungguh...
itu je yang mampu klua...

eh2... ape ni...
lupe lakk,
Salam tuk semua.. =)

itu la pasal,
dalam diam2,
tak sangka ade jugak yang sudi baca blog ni, dah ade 72 orang followers...
terima kasih semua =)

tapi,
aryl ni baru lagi kan,
ha... bercakap tentang follower,
beliau ini, telah mengepost saya di blog beliau...
tak percaya???

Lihat bukti penampakan makhluk aneh di bawah...


(tak nampak?? click untuk tumbesaran)

thanks taw, hehehe..
even folower lagi ramai dr aryl,
still buat gak post pasal aryl...
thanks again...
beliau ni saya kenal di SB..
kebetulan berkaitan ngan kes Man U kalah arituh.. hahahaha..
takpe lah,
yang penting, kat SB tu, smua sempoi2 dan contohnyer, ni lah..
terjalin sebuah 'persahabatan'..

thanks ye cik ain..


p/s:: sy doakan awk kaya cepat (nak lamborgini) hahaha..

Sunday, March 6, 2011

Adeh, aku terkena...

Seperti yang dijanjikan...

Game Manchester United ngan Liverpool baru saje habis...

Man U kalah 3-0

Jadi,
dengan ini.. post ni saya tujukan khas pada Pengemis Dunia

LIVERPOOL

ade ape pada liverpool,
semestilah lagi hebat dari MAN U,
bukan 1, tapi 3 bijik tu, defender2 MAN U, seperti tak keruan...

pemusnah utama

ini...
Dirk Kuyt..
hatrik tu...

and player baru
Luis Suarez...

gandingan heybat mereka buat MAN U nampak teruk,
walau banyak serangan, tapi finishing takde...
haishh...
by the way,
sekali lagi,
tahniah liverpool,
ternyata
You'll Never Walk Alone..