Pages

Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !

SEGMEN SEGERA : TERIMA KASIH IBU !


Heyy,
terpanggil sekali lagi untuk join segmen Bro Ben..

BANNER BEN ASHAARI

SEGMEN terima kasih ibu..!!

Hurm,
ibu.. pada saya Mama la..
memang dari kecik panggil itu...

Pada saya, pengalaman dengan mama,
memang banyak.. sebab dari kecik.. Mama yang banyak habiskan masa dengan saya..
as in siapkan pakaian gi sekolah, cuci baju, cuci kasut..
segala apa semua mama..

Mama jugak pelindung if kena marah ngan papa..
hehehe..

Selain itu, memori yang best ngan mama..
rasenya, masa mama baru balik study dari US..
still ingat, time tu aryl umur 6 tahun (kot)..
mama post motobike..
sartu2 part mama hantar..
mama jugak hantar gambar2, and i still remember the tears yang klua sebab rindu mama..
and rasenya memori tu tak dapat dilupakan lah..

thanks mama..

untuk soalan kedua :

jawapan yang pasti.. MAMA
hehe,
kerana sebab ape?
selalu deal ngan mama ni senang
mama selalu ok kan aje,
if ngan papa more to serious conversation..
so sy menangkan mama on this.. (sorry la papa) hihi..

soalan seterusnya: ABSOLUTELY N.O.T
mesti la tak,
bagi saya.. kenapa seorang ibu dan bapa mampu jaga kita,
besarkan kita dari kecik sampai besar
tak pernah berkira langsung,
tapi.. kenapa kita tak boleh nak jaga mereka??
saya rasa anak-anak yang hantar parent ke rumah orang tua or pusat jagaan tu
tak mengenang budi..
ape salahnya if korang bz sesgt,
hire a maid lahh..
tapi jangan hantar ke pusat jagaan orang tua..

next: topik hangat.. berebut harta..
adeh.. MATERIALISTIK kamu...
nak berebut hapenya,
adek beradik sendiri..
give and take la.. beralah sikit..
and jangan nak hasad dengki sangat dengan siblings tu..


p/s : ini adalah pendapat saya semata, kalau terasa.. I'm sorry!!

20 comments:

saya YANA said...

sesapa pon akn tetap pilih mak.. hehe..

aryl said...

tak tentu gak, sometime ade je my fren..
especially gurl la.. yg rapat ngan dad.. hehe

Amyra said...

myra pilih dua2..huhuhu

mas saari said...

salam singgah
hargailah ibu anda selagi dia masih ada!

Lulu Rahman said...

waaa, mak dia study kat us la :)

aryl said...

@ Amyra
abg ben suh pilih la.. hahaha
aryl pun nak dua2..

@ mas
for sure sis.. thanks

@Lulu
ala, mama je study sane =)

Nadhirah-chan said...

yeap , mak ayah jaga kita dari kecik , kita plak yg banyak alasan taknak jaga . sadis betul anak macam tu =='

Azza Firza said...

singgah sini dari belog abg ben, hehe, papa sampingan je kan ? azza pun pilih mama :) mama kan segala2nya utk kita :D visit me too yaa :

kasih ibu membawa ke syurga =)

aryl said...

@Nadhirah-chan
tu la pasal.. tak paham lahh mereka ni..
seorang ibu mampu jaga ramai anak die, tapi ramai2 anak tu belum tentu dapat jage ibu die =)

aryl said...

@Azza Firza
hehe..
itu la, ngan papa more to formal la..

heyy, thanks.. will pay a visit to urs ..

amyzzskazz said...

datg jalan jalan..bace entri.. :)

aryl said...

@amyzzskazz
thanks... rajin2 la drop sini lagi =)

Rozuan Ismail said...

jagalah ibu anda selagi mereka masih ada

aryl said...

@Rozuan Ismail
semestinyer.. kita kena hargai ape yang ibu kita dah bagi pada kita sepanjang hayat mereka =)

solo molo said...

bersama-sama berusaha menjadi anak yg s0leh dan s0lehah...serta menggembirakan mereka semasa hayat mereka...

aryl said...

@solo molo
insyaAllah...
sediakan yang terbaik untuk mereka..

nadiemsharmz said...

salam..jengok2 dan baca entri segmen incik ben..=)

aryl said...

@nadiemsharmz
terima kasih =)

pRiNCe said...

sob3...knangn adalah bnda yg susah nak dilupakan sama ada pahit atau buruk..

prince doakan kite same2 menjadi anak yang soleh n solehah...:)

aryl said...

@pRince:
insyaAllah.. amin...