Pages

Saturday, March 26, 2011

dari MATA turun ke HATI

Haish.. Jiwang tul title nih


Sengaja diletakkan title macam tu,

heyy, bukan sebab aryl ade cinta baru~~
memandai aje~~ TAKDE LA~~

Seminggu ni,
aryl perhatikan ramai yang post pasal CINTA,
ade yang gembira,
ade yang sedih
ade yang kecewa~~

Unikkan CINTA ni,
suatu perkara yang sama,
tapi boleh mendatangkan pelbagai perasaan
pada masa yang berlainan~~

Ade yang kata,
Cinta tu "dari mata turun ke kaki opps, hati,
tapi, ade jugak cakap yang cinta itu buta~~
Ade cinta sehala, dua hala..
yang takde arah tuju pun ade,,haha~~

PENGALAMAN,
banyak mengajar aryl
supaya berhati2 dalam bab CINTA ni~~
kenapa??

Sebab,
CINTA itu akan datang dalam bentuk yang berbeza
sekiranya kita pandai mencorakkannya
maka cantiklah ia, begitu juga sebaliknya~~

Apa sebenarnya CINTA ni?
kenapa begitu hebat kuasa cinta,
sehinggakan mampu mengubah seseorang?

ia CINTA yang sejati hanya pada pencipta~~
jodoh pertemuan,
terletak ditanganNya~~

tapi,
apakah kita perlu menanti CINTA
atau mencari CINTA atau lebih tepat,
JODOH kita~~


p/s:: sedang menanti mrs right =)
ade yg minat?? hahaha~~

13 comments:

anis h.e.p.i said...

wah wah..owh nie la ye yg xabis abis dr mata trun ke hati nye..ngeee..btw..nice...heeee...

cinte??sangat complicated lorh..sangat subjektif..kalo laki better mencri..kalo gul cam anis..hurm duduk saje pai kumbang datang pinang..whahaa...:p

adwafarahin said...

haha nk bercinta pula kah?

adwafarahin said...

haha tu dia
x bole blah

aryl said...

@anis:
hahaha~~
saje je~~
lalala~~

aryl said...

@adwa:
hurm~~
x de la..
saje je menanti sesuatu yg tak pasti..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

satu perasaan yang sama tapi rasanya lain2..eh , tol eh tu cinta ? hehe

Cik Syira said...

amboi sambil mencari Mr.Right gitu.. hehehe

Syiela O-lala said...

Ohoo kena buat form then open interview. Nanti ramai la dtg. HAHA

aryl said...

@myra:
tu pendapat sy je..
knp sy cakap camtu,
kerana CINTA kita ketawa,
kerana CINTA jugak kita menangis..
so CINTA suatu perasaan
yang mampu buat manusia rasa pelbagai2, unik kan~~

aryl said...

@Cik Syira:
ala, sape la nk aryl ni kan~~ huhuhu

aryl said...

@Syiela:
haish,
x de la smpai isi form and interview bagai...
mengalahkan artis lakk~~

anis h.e.p.i said...

sini..sini..bagi pendapat sikit erh...hohoho

http://anismelon.blogspot.com/2011/03/mencari-cinta.html

aryl said...

@anis
sampai~~ hehehe