Pages

Tuesday, March 22, 2011

Lelaki dan Muka..

Salam..

Pagi ni, mood nak bagi tips kecantikan  untuk MUKA lahh..
Iye la, seperti yang sedia maklum,
ramai LELAKI dan sometimes perempuan kat luar sana,
tak hiraukan kecantikan muka..

Tapi, ade jugak yang menggelabah kalau tetiba nangun pagi,
baik punya jerawat ada atas dahi or hidung..

So, ini aryl nak share sikit
Tips Penjagaan Muka..(poyo je ayat)


1.Pelembab-
Yup, pelembab muka. atau bahasa saintifiknya..Moisturizer.
Penting sebab pelembab betindak sebagai agen 007,
untuk menentang tanda2 penuaan pada kulit dan rekahan pada muka..
Contoh2 pelembab muka yang ada di pasaran2 farmasi :
Go to fullsize imageGo to fullsize image




2.JANGAN, picit jerawat
Ah, hobi yang best, lagi2 ade cermin..
Aryl pun tak dapat lari dari aktiviti ni..
tapi, lepas ni, kena stop ok..!
Kenapa takleh picit??
sebab kotoran pada jari dan bawah kuku,
akan menerukan lagi keadaan muka tuan2 dan puan2.. mcm chef wan lakk..

3.JANGAN,DRY-SHAVING..
Cukuran kering, atau dry shaving boleh meninggalkan kesan macam luka.
untuk mmengelakkan ni berlaku,
semua lelaki actualy tahu, tapi sengaja buat2 tak tahu tentang,
penggunaan shaving cream..
Ha, bukan ice cream ye.. Shaving cream mampu mengurangkan luka
dan mengelakkan jangkitan bakteria pada luka(if terluka la)..
contoh2, cream2 atau bukan cream utk shaving :
Go to fullsize imageGo to fullsize image


err.. rasanya.. cukup setakat itu..
nak maklumat lanjut.. sila ke farmasi berdekatan.. hehe~~

6 comments:

Eyqasara said...

hahaha... picit jerawat mmg best.. tapi sakit.. adehh...

aryl said...

@Eyqasara :
sengat best walaupun sakit..
tapi pasni taknak buat dah.. mke jadi teruk..lalala~~

Dda Ly said...

wawiiii siap ade tips..:)

meh ke rumah..
~ku panjatkan syukur~
keep in touch ye..♥♥♥

afiqazizan said...

picit jerawat aku selalu buat jugak..haha..tapi skunk dah kurang wat aktiviti picit jerawat tu..hehe.

aryl said...

@Dda Ly :
thanks singgah,
will keep in touch =)

aryl said...

@afiqazizan:
tu la pasal, tinggal parut kowt if pecet2..