Pages

Wednesday, April 27, 2011

Puisi Sepi

Puisi Sepi ~


Bisikku pada bulan..
Kembalikan...
Temanku,kekasihku..syurgaku..
Tanpa dia..
Malam menemaniku,
Sepi memelukku,
Bulan jangan biar siang...
Biar alam ini kelam,
Biar ia sepi......
sepertiku~

Puisi yang dipetik dari filem Sepi~

mengambarkan perasaan aryl
ketika ini,
saat ini..

datanglah kamu,
hadirkan diri..
menemani hati
yang sepi disini~

huhuhu~ meremang segala, masa tulis wording yang bawah..
but this is what i feel right now..

p/s:: ditujukan khas pada kamoo ~ sang naga macho yang malas~..

Tuesday, April 26, 2011

dalam masa 5 hai lagi...

Semuanya bermula disini..!

Lagi 120 jam..

5 hari...

Segalanya mungkin berubah..

Kalau dulu menjadi student,
kini..

selepas 10 tahun ditinggalkan..

aryl bakal kembali..


huhuhu..

lepas ni kehidupanku menjadi luar biasa~

huhuhu

Monday, April 25, 2011

Service TerrrrBaiikkk!!

Huh..!!

Dua hari aryl tak boleh nak send message through my 2nd number

Guna Network ape??



Yeah..

guna TuneTalk..

ala, yg sponsor JB datang Malaysia tuh..!!

kenapa Aryl guna Tune Talk ??
sebab nie~


yup, to any number taw...

oppss..!! terpromote lakk...

bukan ape...
ni, sila tgk layanan Customer Service die..

siap ade on9 support lagi...

Tgk bawah nie..


ni conversation pertama..

nampak macam mesin je yang jawab kan??

tapi, trust me.. BUKAN MESIN..


ni bukti bukan mesin yang answer
sebab ni 2nd conversation..

ASH jugak yang serve...



sangat terbaik tune talk..

Ini first time rasanya aryl jumpa Live Support yang bg immediate feedback.
great job Jason Lo

Sunday, April 24, 2011

Cuba Try Test~

Saya belajar benda baru harini (haha)

outdated sungguh~~

saya baru belajar buad blockquotes

so godek2 sikit google tuh
with bantuan dari tuto2 yang ade maka...

hasilnya . . .

hope jadi menatang nieh ..!!


yess... jadi..!!

hahaha~ lepas ni kalau selalu pakai tu, paham2 lah..

ni semua pengaruh awek macho ..

Aku RaQib AF ~part2 ~

Salam,

Aku RaQib AF 9...

Lagi isu RaQib AF 9 ???

Penuh Kontroversi ke mamat sorang nie??

heyy, bukan2...!
ni kesinambungan dari post ini ------> ~ Aku RaQib AF~

kenapa?

baca lahh situ,
so taknak cakap banyak,

lihat bukti dibawah~


tgk??

haish~

tapi takpe lah,
sy anggap sbg satu pujian~


p/s :: untung2 pasni dapat tawaran belakon ke?? hahaha






Friday, April 22, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !



Ha, Abg Ben buat segmen lagi...!!

Baru je terlintas semalam, apesal la abg ben senyap je..
bukak2 dae segmen baru.. huhu..

Disebabkan follower saya memang menepati spesifikasi pertandingan,
so layak lah kan?? hehe~
Tujuan join nak cari kawan baru je, bukan nak kasi naik nama or what,
bak kata abg ben, "macam mendaki bukit....." off course ayat tuh panjang lagi la kan..

Soalan Yang Perlu Saya Jawab??

 Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog?


Hurm, pengaruh dvd nie.. Pengaruh, rasanya lambakkan blog2 dan blogger2 yang sempoi
dan sedikit/ banyak yag masuk air.. Secara jujur, saya dipengaruhi oleh blog2 mereka yang sangat kreatif. Saya suka tgk header2 comel, cerita2 fakta dan auta.. Serta. macam2 lagi lahh..


Hasil nukilan yang simple serta kreatiflah bertanggungjawab mempengaruhi saya. Pengaruh dari segi macam mana?
Iye la, tengok blog orang lain sempoi dan cun, terasa diri ni kerdil di dunia maya ni kan~
Selain itu, saya rasa amat teruja if ade orang tunggu next post dari kita~


Rasanya mereka ini patut diangkat sebagai mereka2 yang mempengaruhi saya~


Siapakah sumber inspirasi anda ?


Soalan kedua ni susah sikit la..
sumber inspirasi saya??


Sudah tentu blog2 dari sahabat2 rapat saya..
mereka selalu GILA  dengan entry2 yang membina~


tapi if soalan ni nak saya sebutkan orang tertentu~
dah mesti lah sy cakap Abang Penganjur -----> Ben Ashaari~~
teruja macam mana cara abg mendapat idea2 and punyai buah fikiran yang bernas (ni bukan bodek ye)...


Ok la~ itu sahaja laporan saya~~

Wednesday, April 20, 2011

Sesi Fotografi Murah !!

Nak Promote 


Berminat nak adekan photoshoot ?
tapi... takde budget yang banyak..

Ade nak tangkap gambar sendiri?
tapi.. takde orang nak tolong..

Nak tangkap gambar projek?
tapi.. tak tahu macam mane..

Nak mulakan kedai online,
tapi takde photographer??

SAYA BOLEH BANTU~~

iye,
aryl nak buat side income sikit~
harga = MURAH~~
tempat = area korang la (area KL & Selangor mampu lagi)

contoh gambar??
sabar jap~~



                                           Cik Aisya
                                                          
                                                        Cik Timahh


macam kenal kan orang2 diatas??
iye~ mereka selalu menggunakan khidmat sy~

lain2 contoh,
di blog ini ------> http://ideaprojektahunakhir.blogspot.com/

Berminat?
comment untuk rundingan~
terima kasihh~~

Monday, April 18, 2011

Aku RaQib AF~

Raqib- Raqib,
nama tersebut terngiang di telinga aku,
siapa Raqib? aku??

haish, sorry~ salah orang la~~
kenapa?
Kesahnya,
ramai yang cakap (bukan aryl perasan ye)
muka saya macam raqib Af??

betul ke??
 
atas ni gambar Raqib,
pada pendapat aryl sendiri.. tak sama..
mayb dari tepi, ade la sikiittt (haluss je) hehe~

ini saya~

sama ke??

tak kan??

err....

sy juga banyak dapat sms,
cakap
muka saya macam raqib~~

hurm~

sy BUKAN raqib ye~

hehe

Friday, April 8, 2011

mahalnya....murahnya~~~

Salam~~

Harini,actually benda ni dah lama dan selalu sangat2 belaku pada Aryl ~~
dan aryl yakin pernah juga berlaku pada rakan2 diluar sana~~

Ape yang Mahal? Ape yang Murah??

Kereta mahal, tapi attitude driver murah~
Memang aryl BENCI dan aryl yakin semua penunggang moto benci driver sebegini~

AWAS! jika anda mempunyai sikiap2 sebegini.. berubahlah, bukan mahal pun nak berubah..

Sikap macam mana??

tu, benda kecik hitam dekat area stering tu..
tu namanya button tuk BAGI SIGNAL~~
so jangan la abaikan~~
kang dah gedeganggg(sound effect sket), salahkan motor
cakap kitorang laju la
potong belah kiri la..

haish~ memang la kitorang potong kiri,
dah kau bagi signal kanan, pastu suka2 je tuka masuk kiri~~
agak2 la brader/sister~~
usha la cermin pandang belakang and side miror dulu,
line clear baru la masuk
JANGAN expect, asal motor sebab kitorang kecik, kitorang kena bagi jalan,

kami tau la moto kami ni MURAH tak seMAHAL kereta2 korang tu~~
tapi, kalau nak careless pun, agak2 la.. NYAWA kami MAHAL tak ternilai taw~

kadang2 korang ingat benda signal tu remeh,
tapi trust me, akan menyelamatkan nyawa~~
supaya tak jadi macam ni

View Image
  • 56.3 % kemalangan melibatkan penunggang motosikal yang berumur dari 16 hingga 25 tahun
  • 54.9 % kematian melibatkan penunggang motorsikal berusia 16 hingga 25 tahun
Di Malaysia, kematian penunggang motorsikal telah meningkat dari 6 kes dalam 10,000 pada tahun 1996 kepada 8.7 kes pada tahun 1997. Untuk kes kemalangan kereta, kadar kematian telah menurun dariapda 1.89 untuk setiap 10000 kereta berdaftar pada 1990 kepada 1.41 pada 1996.
ni pada 1996, bayangkan sekarang~~ haish
(ihsan dari portal keselamatan)

Thursday, April 7, 2011

saya merajuk!!!

Haish~~

inginku membawa diri
melawan hati yang sepi

terbanglah angin
bawaku bersama

kerana aku tak lagi berdaya
merana
sengsara

aku seperti dilupa
dimana?
semuanya telah tiada..

hilanglah kecewa
datanglah bahagia

berlari lari aku
membawa diri
yang sepi~~

Sunday, April 3, 2011

Contest: Saya dan Haiwan Kesayangan Saya









Hye semua~~

Seperti yang dijanjikan..
 Inilah contest yang pernah disebut2 sebelum ni.

APA PERLU ANDA LAKUKAN??


Mudah je..
1) Sila buat satu entry mengenai anda dan haiwan kesayangan anda.
~tinggalkan entry anda di comment post bawah tu and make sure linkkan entry anda ke sini~

2)Macam biasa, anda perlu meletakkan itu banner di sidebar~~

3) Sila tag 3 orang pencinta haiwan juga~(make sure diorang tahu)

4)Nyatakan komen tentang blog ini =)

HADIAH??

~Sepasang Hamster jenis SONY, winter white
~starter kit
-sangkar
-makanan
-bedding

PEMENANG??

Pemenang akan dipilih oleh beberapa orang juri professional.
p/s : pastikan anda minat nak bela hamster ye, kalau tak minat, bagi orang yang minat.. hehe~~

JIKA ANDA TAK MINAT NAK BELA HAMSTER
~hadiah akan digantikan dengan wang rm50~
atau top up bernilai rm50

TARIKH TUTUP:

05 MEI 2011