Pages

Friday, April 8, 2011

mahalnya....murahnya~~~

Salam~~

Harini,actually benda ni dah lama dan selalu sangat2 belaku pada Aryl ~~
dan aryl yakin pernah juga berlaku pada rakan2 diluar sana~~

Ape yang Mahal? Ape yang Murah??

Kereta mahal, tapi attitude driver murah~
Memang aryl BENCI dan aryl yakin semua penunggang moto benci driver sebegini~

AWAS! jika anda mempunyai sikiap2 sebegini.. berubahlah, bukan mahal pun nak berubah..

Sikap macam mana??

tu, benda kecik hitam dekat area stering tu..
tu namanya button tuk BAGI SIGNAL~~
so jangan la abaikan~~
kang dah gedeganggg(sound effect sket), salahkan motor
cakap kitorang laju la
potong belah kiri la..

haish~ memang la kitorang potong kiri,
dah kau bagi signal kanan, pastu suka2 je tuka masuk kiri~~
agak2 la brader/sister~~
usha la cermin pandang belakang and side miror dulu,
line clear baru la masuk
JANGAN expect, asal motor sebab kitorang kecik, kitorang kena bagi jalan,

kami tau la moto kami ni MURAH tak seMAHAL kereta2 korang tu~~
tapi, kalau nak careless pun, agak2 la.. NYAWA kami MAHAL tak ternilai taw~

kadang2 korang ingat benda signal tu remeh,
tapi trust me, akan menyelamatkan nyawa~~
supaya tak jadi macam ni

View Image
  • 56.3 % kemalangan melibatkan penunggang motosikal yang berumur dari 16 hingga 25 tahun
  • 54.9 % kematian melibatkan penunggang motorsikal berusia 16 hingga 25 tahun
Di Malaysia, kematian penunggang motorsikal telah meningkat dari 6 kes dalam 10,000 pada tahun 1996 kepada 8.7 kes pada tahun 1997. Untuk kes kemalangan kereta, kadar kematian telah menurun dariapda 1.89 untuk setiap 10000 kereta berdaftar pada 1990 kepada 1.41 pada 1996.
ni pada 1996, bayangkan sekarang~~ haish
(ihsan dari portal keselamatan)

2 comments:

Nobita Sensei said...

adat kereta mahal, ego tinggi.

aryl said...

:
@nobita
tu la pasal, geram je~~
kita yg naik moto ni ibarat tak de harga je~~