Pages

Friday, October 28, 2011

ku bisikkan padamu

bisikku kali ini
berbeza
antara nampak dan tidak
aku tetap aku
perasaan ini untukmu

namun kamu tak nampak

jika bukan kamu
kenapa hati ini
berdetak laju

jika bukan kamu
kenapa hati ini
merindu

jika bukan kamu
kenapa hati ini..

biarkan sahaja
aku takkan bisa ekspresi semuanya
sakitku
senyumku
hatiku

jika kamu tahu semua itu;
hak kamu
aku bersyukur

aku cinta kamu
sepenuh hatiku,pecayalah.


Thursday, October 27, 2011

korang berminat nak terpampang dekat bloglist yang tepi tu??

salam,

ha,
sedang asyik terfikir nak buat ape to my blog,
ternampak bloglist
it seema tu actualy my bestfren punya blog.
tapi ramai jarang update,

so, sehubungan dengan itu,
nak tanyer nie.
sape berminat nak aryl letakkan blog diorang kat  list tu?

aryl nak letak dalam 20 blog?
syarat?

just buat post pasal blog aryl.
n ltak link pada comment box,

thanks..
help me to help you,
hehe..

xoxo
aryl

saya DITEMBAK

okay
aryl ditembak...


adoi..
bukan ape, di tag..
oleh cik nurse nana nie ha,
kang tak buat kang, kena inject..
hahaha.. guraw aje..


okay..
ade syarat taw..

the rules
1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the Questions the tagger set for you
4. Create 11 NEW Question for the people who you tagged to answer
5. Choose 11 blogger to tag and link them on the post
6. NO TAG back yeah



sebelas perkara pasal diri sendiri ye?



  1. saya insan biasa, minat bersukan + photography + outdoor activities.
  2. saya student TESL yang englishnya terabur
  3. saya suka akan haiwan
  4. saya ada 2 ekor hamster dan seekor sugar glider
  5. saya tinggal di Rawang and im proud of it
  6. saya ade 4 orang adik beradik dan saya yg first
  7. saya kuat makan walaupun berbadan kurus
  8. saya pernah menjadi cikgu english selama 4 bulan
  9. saya suka teddy bear dan barang barang cute
  10. kadang2 saya ni ade mood swing
  11. saya mudah ramah dengan semua orang

okay, next saya kena jawab soalan.

soalan soalannya ??

1. korang pernah / teringin bela haiwan? haiwan apa and kenapa?
pernah. kucing.. sebab kucing ada daya tarikan yang tersendiri .

2. korang suka hospital? kenapa?
tengok keadaan. sebab utama ialah layanan yang tidak berbelah bagi, itu saya suka =)

3. apa pendapat korang tentang nurse?
nurse. pekerjaan yang sangat mulia, membantu kita tanpa mengira latar belakang kita.

4. kalau ada sepasang kekasih (remaja) yang berkelakuan macam
    orang yang dah kawin, korang akan tegur ke tak? kenapa?
tegur. tapi dengan cara elok, sebab kurang enak mata memandang, and public kot, respect la elders.

5. jujur ngan aku, korang khusyuk ke tak semasa solat? haha.
insyaAllah.. kadang2 tak jugak.

6. pada pendapat korang, kenapa kes penceraian semakin meningkat?
bila masing masing terburu buru, dan berkahwin atas sesuatu sebab dan bukan cinta.

7. apa tujuan korang hidup kat dunia ni?
mencari ilmu, sehingga sampai waktunya, menjadi yang berjaya

8. adakah korang amalkan pemakanan seimbang? atau...fast food je?
kadang kadang seimbang, kadang kadang berat sebelah.. hahaha..

9. adakah korang ingat dan mesej/call parents setiap hari?
ingat. call? tak sebab duduk serumah.. buang tebiat la pulak kalau call mak kat dapur sedangkan kita kat depan.. hehehe..

10. korang rasa manusia boleh hidup tanpa kawan?
nope. melainkan dia antisocial.

11. adakah korang sudah bersedia untuk mati?
tidak, perjalanan hidup, dosa pahala, banyak lagi perlu dipersiapkan.

fuhh.. macam main futsal..

okay.
ini soalan saya.

  1. kenapa anda berblog?
  2. siapa idola anda dalam dunia blog nie?
  3. pernah menang contest or giveaway?nyatakan.
  4. laptop apa anda guna? 
  5. anda bersukan? nyatakan sukan yang anda ceburi.
  6. apa perasaan anda terhadap blog saya?
  7. pernah maki/marah pada blogger lain?atas sebab?
  8. anda ada kenalan blogger popular?siapa?
  9. jika online, apa yang anda selalu buat?
  10. sebutkan 3 blog yang anda selalu singgah.
  11. comment ringkas tentang blog saya 

okay. selesai.
masa untuk menembak orang lain.
just for fun =)

Oopps..!!

Salam,

alamak..!
(sambil menepuk dahi)

reaksi pertama aryl di padang tadi

ape semua ni?

Haish,
malang tak berbau la katakan..

Dalam pukul 4 petang waktu Uganda Malaysia,
Aryl + my mum dan adik2 menghabiskan masa main layang-layang

ha,
iye, bukan dalam PS 3 mahupun Wii ye
ini permainan tradisi,

walaupun layang layang sekarang dah moden
harga pun
boleh tahan la rm 20++ (ikut saiz)

if dulu, aryl ingat lagi..
layang2 yang ade gambar kartun superman ke, ultraman ke, baru singgit..
tapi nak naikkan die
susah la sikit..
sebab kena pandai imbangkan ikatan tali pada layang2 tersebut,

oleh sebab teknologi masa kini
layang2 sekarang senang je,
ikat satu tali,
dah boleh main,
perlukan angin je...

eh,
balik pada cerita asal....
nak dijadikan cerita :
aryl spent almost rm 30 la kowt
beli layang2 and tali.

yang Oopps nya,
sedang best aryl punya naik tinggi..
tali putus..
feewwwww (sound effect sikit)
terbang...
aryl tergamam,
hanya mampu tepuk dahi..
rm 30, terbang melayang macam layang2 tu je..

sedih la jugak
sebab aryl naikkan 3 layang2
lagi 2 okay je
aryl punya putus..
terkilan punya pasal..
ajak my mum balik..

haish..
ni ade gambar..
tapi ni sesi main layang2 bersama rakan2 last week..

Lokasi : Taman Metropolitan Kepong

Wednesday, October 26, 2011

Kriteria nak 'Follow' sesuatu blog

salam

hye all.
sambil blogwalking,
banyak comment orang yang aryl baca berkenaan follow follow nie..

ada blogger suka follow je
mungkin untuk up follower die sendiri

ada jugak follow sebab terpaksa
mungkin sebab orang tu dah follow blog die

ada jugak yang paksa follow,
tapi aryl jarang nampak yang nie

dan mungkin
ada yang follow sebab memang dia nak follow

bagi aryl sendiri
blogging ni
ibarat dunia lain
maksudnya
kita boleh jadi apa saja
kegembiraan kita tu berbeza

bagi aryl
aryl akan follow sesuatu blog tu kalau :

1. menarik perhatian - ni dari segi presentation la mostly,
tak semak, ringan dan user friendly.

2. Content- mungkin sesuatu content tu menarik minat aryl; contoh tips untuk berjaya dll..

3. teknik penceritaan - sometimes satu gambar dan sikit penjelasan dah cukup tuk menarik perhatian aryl

4. itu je kot, ade lagi ke eh? hehe..

p/s:: korang kenapa follow blog aryl eh? hee~

Luka lama

indah.
diwaktu dulu
kita menari ikut rentak

minggu bakaikan tahun
hari terasa panjang
aku,kamu
kita adalah satu

walau tak lama
aku bahagia
walau tak lama
aku sengsara

kerna kau
cintaku yang pertama
seumpamanya

namun
kau tinggal aku
dengan luka
yang sehinga kini
aku harap kau kembali
mengubati

Alahai.. Bongkaknya..!!

AMARAN KERAS!!
jika terasa, hentikan pembacaan..

Salam,

alamak,
sakitnya mata,
tengah ronda2 dekat SB tuh
nak blogwalking,
ade terbaca something.

Hey,
kau dah letak post kau suruh orang baca,
pastu orang reply bagi link diorang
kau nak sound???
siape kau??

kalau takde readers, takde followers
blog kau tu takde pape..
ibarat kau tulis,
kau baca..
baik kau tulis kat microsoft words
pastu kau baca hari2..
hahahaha...

marah dengan budak2 begini
come on la,
macam ni cara tak sihat,

we share
we gain
sama2..

give and take..

sorry emo sikit..
geram.

rabu tanpa kata



rindu
noktah.

Monday, October 24, 2011

Kekasih Baru

Kekasih baru saya

thanks dear
MiCha
alamak, blur..
Bace kamus taw beliau..blur again.. 

Pabila Mindaku Berbisik muncul kat blog orang?

ape semua nie?


salam,




firstly..
wana thanks to miss izara
sbb previewkan blog ni kat sane..


folowr ke 999 katenya..
thanks again..
so rase nk jenguk2 blog miss izara tuh..
click je link atas tuh..


oh,
ni ha ade,
post yang dimaksudkan..
===ini===



ape ape pun, thanks miss izara =)


p/s:: bile la nak sampai tahap beliau?? hurmmm

Cinta Muka Buku ??

Salam,
haaa...

sebelum nie,
aryl ade join segmen Abg Ben la kan,
pasal cinta siber..
terlepas?
ala....
nak ke baca?
click la ====> sini

nak dijadikan topic today;
akak Ms Ef Abas,
this is how my Cinta Muka Buku goes,

hurm,
Actually, not exactly dari FB la kan,
sebab kenal cik beliau dari Blog jugak.

dari blog, kami tukar tukar fb
so,
kami berkawan for few month i think
then jadi kawan rapat,
suddenly,
terpikir nak mintak phone number..

haha...
dari situ,
mula la kenal2
borak2
guraw2 through the phone

lama2
timbul perasaan suka
and makin lama perasaan tu kadi cinta..
so,
aryl just popped out the question.
and she said yes..

tapi...
after two month
its ends..
but in a good way,
sebab kami taknak masing2 terluka..
sebab jauh,
ye la.. tak dapat jumpa and such..

now?
what happen to us?

kami kawan baik
=)

and mungkin dia akan baca jugak post ni
=)

p/s:: nama, blog terpaksa dirahsiakan.. untuk menjaga hati kedua belah pihak. kalau rajin, browse kisah lama, ade kot.. hehehehe..

Saturday, October 22, 2011

CINTA SIBER OH!!

Santai Bersama BEN ASHAARI

Salam,
dah lama tak join segmen abg ben.
terasa kerinduan disitu..

CINTA SIBER?

Cinta yang mungkin berpaut melalui FB,YM,Blog dll..

KELEBIHAN?

pada kelebihannya,

  • dapat rasakan sesuatu yang lain
  • dapat kurangkan kos (bukan kedekut)..ye la, senang, msg kat fb, ym dll.
pada kekurangannya,
  • jauh
  • tak best sebab tak dapat jumpa selalu
  • rindu
  • macam macam lah sintom2 orang bercinta nieh..
p/s:: pernah mengalaminya;Cinta Muka Buku.

its SUNDAY

SUNDAY
AHAD


AKTIVITI :
......
.....
.....

hari bergembira..
jom kawan2
berjimba
menari mengikut angin
Kepong.Taman Layang2
-out-



Terima Kasih

Salam..

Azan subuh berkumandang;
di manakah kedudukan kita?

adakah kita masih atas katil
memeluk erat bantal
menarik kemas selimut ke tunuh?
atau...
bingkas bangun
mandi
laksanakan kewajiban?

Sekadar menegur.
sekadar berkongsi.

dua ungkapan yang sering kita dengar
"terima kasih"
terkadang kita terlupa
terkadang kita terlepas pandang
ungkapan senang;
namun sangat bermakna
memberi seribu erti
pada yang benar hargai

bukan mengharap
tapi,
alangkah baiknya dunia
jika setiap perbuatan
dibalas dangan terima kasih
atau thanks
terasa dihargai
dan mungkin dari segi psikologi
dapat menyalurkan energi positif dalam diri

mulakan dengan anda;
thanks for reading

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

wah,

sedang asik blogwalking..
terjumpa give away nie..

anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

click je kat banner untuk join..
syarat2 di pun ade kat situ..

hadiah best broo..!!

oh, terjumpa give away nie,
mase ngah mengurat  blogwalking kat
blog ZZY..

err...
benda sebegini selalunya :
1. Cik Aisya akan minat
2. Cik Syasya mungkin berminat
3. Cik Hfztn.. minat ke? hahaha

Friday, October 21, 2011

jeng jeng jeng

Salam,

style of writing;
buntu seketika
mencari corak penulisan baru mungkin

terasa perlukan perubahan
tapi,
menjadi orang lain sangat penat
jadi
biarlah kita menjadi diri sendiri
tanpa perlu menjadi yang lain

manusia perlu perubahan
itu benar
tapi perlu ke arah kebaikan
bukan keburukan

dunia serba moden
persaingan semakin banyak
namun kita harus bersaing secara sihat

namun mampukah kita mengahadapinya?
tanpa perlu mengunakan taktik kotor?
keputusan ditangan kita sendiri

renungkan..

insomnia

Salam,

entah kenapa
hati mata jiwa
berkecamuk
tak boleh tidur katanya..

Micha si Gula Peluncur (sugar glider)
menemani disaat ini ditulis..

ketika jiwa berbicara
diam.
biarkan minda bisikkan kalimat
untuk aku semat
disini aku
mencari aku
menjadi aku

aku tak sangka kau sebegitu
terima kasih.

p/s:: aku biarkan jiwa meronta; mencari yang tak pasti

Saturday, October 8, 2011

Sebulan menyepi.. aku kembali

Salam,

sebulan menyepi..
tanpa sebarang khabar,

kesibukan diri menghadkan masa aryl ngan laptop
internet
malah,
hampir tiada masa untuk diri sendiri..
sedih bukan..

Sekadar update:
aryl sambung belajar kembali di...
Unisel..

masih sayangkan unisel mungkin..
sebulan berlalu dipenuhi onak dan duri..

namun, Alhamdu Lillah,
masih mampu berdiri..

Bac.Ed. Tesl,
kursus yang aryl buat sekarang..
berharap la ade yang membantu sepanjang perjalanan aryl nanty..
insyaAllah..

okay la,
nak pegy main ngan
cik glider aryl..
take care semua..

p/s:: pasal cik glider, sy akan update lain