Pages

Wednesday, October 26, 2011

Kriteria nak 'Follow' sesuatu blog

salam

hye all.
sambil blogwalking,
banyak comment orang yang aryl baca berkenaan follow follow nie..

ada blogger suka follow je
mungkin untuk up follower die sendiri

ada jugak follow sebab terpaksa
mungkin sebab orang tu dah follow blog die

ada jugak yang paksa follow,
tapi aryl jarang nampak yang nie

dan mungkin
ada yang follow sebab memang dia nak follow

bagi aryl sendiri
blogging ni
ibarat dunia lain
maksudnya
kita boleh jadi apa saja
kegembiraan kita tu berbeza

bagi aryl
aryl akan follow sesuatu blog tu kalau :

1. menarik perhatian - ni dari segi presentation la mostly,
tak semak, ringan dan user friendly.

2. Content- mungkin sesuatu content tu menarik minat aryl; contoh tips untuk berjaya dll..

3. teknik penceritaan - sometimes satu gambar dan sikit penjelasan dah cukup tuk menarik perhatian aryl

4. itu je kot, ade lagi ke eh? hehe..

p/s:: korang kenapa follow blog aryl eh? hee~

8 comments:

Iqa&Zara said...

entah laa..sebab kawan aku ni dah memang follow memfollow blog ni,,,jadi aku pun baca lah..ngihihihi...

ps: my name is Atiqah

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam...ye, point2 yg amat jelas.kadang2 sis LM gi blog tu sbb suka ulang alik berbulan2 suka sgt entri dia.tp tiba2 nak pengsan bila tau2 tak pernah follow dia.laju2 jek follow.pada sis, kalau blog tu bagus kita follow entri dan info dia pun takpe...tu blh bermakna dr follow dan blah...thn dpn br dtg lagi

aryl said...

@iqa :
hye..
owh.. hehehe..thanks follow =)

aryl said...

@LM:
btul gak sis..
follower tu just a number..
tah2 ramai je yang baca blog kita, tapi taknak follow =)

aezaty said...

Aeiz follow sini sbb blog ni simple dan blog ni tak di makeupkan dengan makeup yang tebal!

#betul ke ayat ni?

sarah hanafiah said...

nice entry .sy follow belog yg cerita dia terbaikk . :))

aryl said...

@aeiz:
ade ke blog pakai make up? hehehe..
i know what u mean..
thanks ye..

aryl said...

@sarah :
really?
hurm..
sama la, selalu kali entry best,
mesty kita follow punyer =)