Pages

Thursday, October 27, 2011

saya DITEMBAK

okay
aryl ditembak...


adoi..
bukan ape, di tag..
oleh cik nurse nana nie ha,
kang tak buat kang, kena inject..
hahaha.. guraw aje..


okay..
ade syarat taw..

the rules
1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the Questions the tagger set for you
4. Create 11 NEW Question for the people who you tagged to answer
5. Choose 11 blogger to tag and link them on the post
6. NO TAG back yeah



sebelas perkara pasal diri sendiri ye?



  1. saya insan biasa, minat bersukan + photography + outdoor activities.
  2. saya student TESL yang englishnya terabur
  3. saya suka akan haiwan
  4. saya ada 2 ekor hamster dan seekor sugar glider
  5. saya tinggal di Rawang and im proud of it
  6. saya ade 4 orang adik beradik dan saya yg first
  7. saya kuat makan walaupun berbadan kurus
  8. saya pernah menjadi cikgu english selama 4 bulan
  9. saya suka teddy bear dan barang barang cute
  10. kadang2 saya ni ade mood swing
  11. saya mudah ramah dengan semua orang

okay, next saya kena jawab soalan.

soalan soalannya ??

1. korang pernah / teringin bela haiwan? haiwan apa and kenapa?
pernah. kucing.. sebab kucing ada daya tarikan yang tersendiri .

2. korang suka hospital? kenapa?
tengok keadaan. sebab utama ialah layanan yang tidak berbelah bagi, itu saya suka =)

3. apa pendapat korang tentang nurse?
nurse. pekerjaan yang sangat mulia, membantu kita tanpa mengira latar belakang kita.

4. kalau ada sepasang kekasih (remaja) yang berkelakuan macam
    orang yang dah kawin, korang akan tegur ke tak? kenapa?
tegur. tapi dengan cara elok, sebab kurang enak mata memandang, and public kot, respect la elders.

5. jujur ngan aku, korang khusyuk ke tak semasa solat? haha.
insyaAllah.. kadang2 tak jugak.

6. pada pendapat korang, kenapa kes penceraian semakin meningkat?
bila masing masing terburu buru, dan berkahwin atas sesuatu sebab dan bukan cinta.

7. apa tujuan korang hidup kat dunia ni?
mencari ilmu, sehingga sampai waktunya, menjadi yang berjaya

8. adakah korang amalkan pemakanan seimbang? atau...fast food je?
kadang kadang seimbang, kadang kadang berat sebelah.. hahaha..

9. adakah korang ingat dan mesej/call parents setiap hari?
ingat. call? tak sebab duduk serumah.. buang tebiat la pulak kalau call mak kat dapur sedangkan kita kat depan.. hehehe..

10. korang rasa manusia boleh hidup tanpa kawan?
nope. melainkan dia antisocial.

11. adakah korang sudah bersedia untuk mati?
tidak, perjalanan hidup, dosa pahala, banyak lagi perlu dipersiapkan.

fuhh.. macam main futsal..

okay.
ini soalan saya.

  1. kenapa anda berblog?
  2. siapa idola anda dalam dunia blog nie?
  3. pernah menang contest or giveaway?nyatakan.
  4. laptop apa anda guna? 
  5. anda bersukan? nyatakan sukan yang anda ceburi.
  6. apa perasaan anda terhadap blog saya?
  7. pernah maki/marah pada blogger lain?atas sebab?
  8. anda ada kenalan blogger popular?siapa?
  9. jika online, apa yang anda selalu buat?
  10. sebutkan 3 blog yang anda selalu singgah.
  11. comment ringkas tentang blog saya 

okay. selesai.
masa untuk menembak orang lain.
just for fun =)

2 comments:

nunana said...

yeay yeay yeay~
aryl yang 1st siapkan task.. ;p
kena bagi lebih star ni..hi3 guwau je.
maceh taw ^,^ *terharu jap. nanges~ cewahh. haha

aryl said...

yes, dapat star lebihh =)
ala, tengah free.. =)