Pages

Saturday, October 27, 2012

We had through our first part =)

There's no word can be used to describe this amazing moment,
we are together,
and will be together forever..

Wednesday, October 17, 2012

kawan random..

Kita berlapan,
lapan kepala
lapan hati
lapan naluri..

Makan
Menangis
Ketawa
Jatuh 
Bangun
Semua kita lalu sama sama
walau pengalaman yang berbeza
tapi kita lalu sama sama

Kita berlapan
aku harap
berpanjangan
sampai merealisasikan impian kita
angan angan kita

Kita berlapan.
Aku
Amir
Bam
Awok
Aisya
Nadd
Riby
Fira....

Kita berlapan =)

Wednesday, September 19, 2012

Mintak Kaki

Dia..
yang kau suka dulu..
kini kau maki,
kini kau caci,
kini kau benci.

Dia..
yang kau dah benci dulu..
kini kau cari,
kini kau cari..

kini kau cari..

                                                                             dasar mintak kaki!

Wednesday, August 15, 2012

macam mana kehidupan blogger tegar ye?

Assalamualaikum,

pejam celik,
nak berakhir dah Ramadhan, saki baki berapa hari ini,
insyaAllah.... jom pertingkatkan amalan..
mudah mudahan melekat sampai bila2...

tengah bosan bosan pagi ni,
tetibe terlintas,
macam mana kehidupan blogger2 tegar ea?
maksud aryl, yang rajen update, trending, and macam2 lagi la..

hurm,
mungkin..
harus pantas berfikir,
atau mungkin..
setiap hari ada set target... (harini kena type 3 entry)..
macam tu kot..

ke,
sampai tahap masuk klua toilet pun nak masuk dalam blog?
itu dah lain dah..

tapi, itu la..
masing masing ada minat tersendiri,
oh iye,
mana2 baca, jangan tersinggung lakk,
just wondering~

hurm..

p/s:: bahagia je tgk abg ben hari2 letak gambar anak kat instagram.. huhuhu~

Sunday, August 5, 2012

sorry

cukuplah,
a picture will tell a thousand words:

Saturday, July 21, 2012

Marhaban ya Ramadhan~



Assalamualaikum,
marhaban ya ramadhan
marhaban ya ramadhan..
marhaban ya ramadhan...

Salam ramadhan diucapkan kepada yang masih sudi membaca bingkisan bingkisan bosan kat sini =D

semoga ramadhan kita kali ni, dilimpahi rahmat
semoga ramadhan kita dipenuhi dengan manfaat
semoga ramadhan kita kali ini
lebih baik dari ramadhan lepas..

p/s::
banyakkan minum air, hepp!! masa sahur la,
air kosong, untuk mengelakkan dehydrated =D

*maaf tak banyak cerita lately*

Thursday, June 28, 2012

jackpot!!



Salam..

ini ade suatu gambar
perhati dengan betul

.
.
.














77 777 7 km
(abaikan kondisi minyak)
oh iye.. Motor buatan Malaysia je.. Bukan superbike.. haha

Tragedi penting dalam hidup
disetiap gambar ada cerita
apa yang terjadi
perjalanan yg membolehkan motor ni sampai 77 777 7 pun panjang,

bayangkan segala memori
bayangkan segala telah dilalui
suka berganti duka
manis bertukar pahit
derita sengsara silih berganti
tragis..

apa pun,
sikit renungan,
sejauh itu kita berjalan
sebanyak mana yang kita belajar?
sebanyak mana kita ambil iktibar?

kita harus dan sentiasa kena ingat,
jatuh itu pasti,
cuma kita kena pastikan lain kali,
kita jangan jatuh dengan cara yang sama..

Tuesday, May 29, 2012

Nak ini...

Wordless wednesday...


errr....
dia bagi

Payung matahari?

Pernah dengar pasal concrete poem?

basically poem yang bentuknya
seperti apa yang kita cuba gambarkan dalam poem tu..

contoh,
cerita pasal bunga,
poem tu bentuk bunga... and so on..

this is what me and my groupmates aisya and awok
come out with..

This is about the sun..

My own piece of work about umbrella...

This is what our work look like =D

Saturday, May 19, 2012

Misi Besar..!!

Top item in my wishlist..



Selamat berhujung minggu semua,

Arghhh...!!
Semakin hari, semacam ada tangan yang memanggil
aryl aryl aryl...

Semakin hari,
semakin aku panas,
jantung berdegup kencang tatkala terlihat gambar beliau..

baca review review yang ada di segenap website
aku tak tahan..
aku akui,
aku terpengaruh dek iklan Samsung yang lukis lukis tu,
but,
seriously..
bila baca review,
tengok semua function dan kemampuan beliau,
seriously I NEED ONE!
user/ STUDENT friendly..

senang jot down note (nama pun Galaxy NOTE)
nak scribble apa apa (padahal scribble pakai buku lagi senang)
tapi, ntah la..
aku tegoda,
aku digoda,
dan poket akan tegadai!
cuma masa yang menentukan..

hmmmm.....

Friday, May 18, 2012

hati....

ini kondusi hati



seperti ditikam
seperti ada badi
ketika aku menyayangi
dia pergi
tinggalkan aku..

luluh sakit pedih
jiwa tenang kini mengamuk
menusuk hati yang lopong

biarkan ia pergi
tinggalkan satu memori
yang takkan diganti
hati ini mati............

Thursday, May 10, 2012

semester 3

Basically, macam ni la jadual saya..
semester ni



















tak faham?
basically, ada 3 subject..
yang for me..
lepas attend first class semua subject,
lecturer sangat okay,
creative writing?
subject yg akan membantu sedikit sebanyak mengeluarkan idea2 kreatif untuk penulisan..
Survey prose?
subject literature..
sastera katenya.. so ayat puitis, gramatis dan pitis (duit) sebab kena beli buku and novels
(pengunaan s menandakan banyak ye) haha..
Academic writing?
mementingkan penulisan tahap akademik.. macam mana?
itu yang kitorang akan hadapi since i didnt have any idea..

hurm..
so, harapan saya.. mari berusaha mendapatkan 4flat semester ini,, insya Allah..

Tuesday, May 8, 2012

Debit Card yg Handsome

Salam...

jangan risau, posting ini takkan lari dari tajuk sebenar,
seperti kebiasaan,
semua bank akan menyediakan atm card/ debit card sekiranya akaun baru dibuka..

and ada macam macam design yang cantik disediakan,
kenapa merepek pasal card?
aryl sangat teruja,
yup... SANGAT..

orang kata, ada hikmah disebalik apa yang terjadi,
nak bibuat cerita, my ATM card gone missing,
pergi mana ntah..

before that,
tips sekiranya debit card anda hilang,
sila call bank centre and buat report, and block card anda..
ini untuk mengelakkan orang yang terjumpa tu pakai,
lagi2 debit card..

okay okay,
seperti kebiasaan,
Maybank menyediakan dua jenis card..


sama ada bank card yang standard tu, or yg cherry..
ape yang handsome pada card tersebut?
yang atas tu tidak la, tapi...
yang latest punya handsome2..
tak percaya?

ini...


kan handsome handsome tuh..
semua Legend..
paling penting Manchester United's player..
from left.. Eric Cantona, Roy Keane, David Beckham, Paul Scholes and Ryan Giggs..


Maybank ada buat promotion, 
so kepada fans Man Utd, ape salah laburkan rm12 (if nak tukar) or bukak la akaun baru..
and bukan setakat tu,
ada lagi promotion yang maybank buat dengan Manchester nie, macam discounts dekat Official store, 
dapat points if shopping and etc etc...


okay.. nak ke kelas.. 
thanks for reading =D


p/s:: i will keep it even Manchester United loss the title race =))



Tuesday, April 17, 2012

di setiap gambar, ada lagu =D

Di setiap gambar, ada lagu..

Lately, ayat tagline Yuna untuk Canon ni seems bermain main dalam kepala,
simple..
but yet..
terasa macam.. tagline yang best..


Lokasi : Somewhere around on my way tu Lumut

Agak-agak,
entah-entah,
bila terpandang gambar ni,
lagu apa yang bermain dalam kepala bila tgk gambar ni?
dalam kepala Aryl.. lagu OST Nur Kasih...
hehehe

Abg Ben nak bagi laptop Toshiba Ulrabook tu?

Assalamualaikum,

Ini menggemparkan..
berita yang sangat best..

Last week nampak aksi Abg Ben main pingpong guna lappy kecik and pantas dari Toshiba,
tau tau bukak blog abg ben pagi nie..
nah,
ade satu contest menarik..

Ke blog Ben

Baca dengan teliti..
bukan susah pun
cuma perlu lengkapkan
ayat- ayat manis berikut :



  • My #toshibaultrabook is lighter than _______________!
    Atau
  • My #toshibaultrabook wakes up faster than _____________!

TAPI.... bukan la reply kat sini..
tu, dekat blog abg ben..
atas tu, click la.. apa lagi =D


Wednesday, April 11, 2012

dari yang itu... ke yang ini

eh eh..

rebranding..
haha.. macam syarikat besar ja kan,
padahal blog ciput je pun..
tapi, perubahan dengan harapan lebih mesra mata..
haha..
tajuk blog dipendekkan..
"aryl je"
ha.. senang..
if before this, tergeliat lidah nak sebut..

header pun baru..
mari2.. comment sikit..
sorry la, saya bukan terer photoshop and graphic what so ever,
and tak cukup masa nak update hari2..
so..
here go my story..

thanks kepada sesiapa yang follow dari awal hingga sekarang..
=)

Hari yang random...

Pejam celik pejam celik..
masa berlalu sangat pantas..

namun manusia tetap sama
sikap, perangai..
diskriminasi
korupsi

Manusia sering mencari salah manusia lain
walhal diri sendiri tak diperbaiki

Apa salah kalau baiki diri sendiri
baru mula mengkritik..

Yang diatas dan yang Dibawah..
lagi dengan manusia, yang bawah asik cari salah yang atas..
yang atas asik ditekan yang bawah dan yang lebih atas,
terkadang aku menyesal..
namun tak baik berfikir macam tu.. kerana ini amanah..
tanggungjawab yang diberikan oleh semua
perlu dilaksanakan, ditepati sebaik mungkin..

Kalau ya cakap ya, kalau tak cakap tak,
lagi dengan manusia,
berselindung bertopengkan dusta...
kita mungkin berdusta menipu dan sebagainya,mungkin...
tapi cuba terapkan dalam diri, mengakui kesalahan sendiri..
mungkin iya mungkin tidak...
kalau ya kata ya.. kalau agak-agak berat, katakan tidak..


bisikkan random
=)

Saturday, March 24, 2012

Final Exam, Busy Month and....

Assalamualaikum

oh, tengok tu.. MAC, baru ade satu post?
ape teruk sangat produktiviti aryl nie kan..
haha..

bukan ape la..
As a student (bukan sekadar alasan)
sibuk.. alasan cliche..

Aryl bukan la macam orang lain,
join event sana
join sini
so, xde benda yang menarik nak di update..
kang if asek cerita daily life kang..
bosan pulak ye dak?

Modelling?
oh.. ya,
my two best friend get involve with this field..
harapan saya.. moga anda pergi jauh,
dengan syarat..
JANGAN MENYOMBONG!!!
sebab itu fakta,
sesetengah orang.. baru popular sikit, nak menyombong.
buang kawan, buang semuanya..

kenapa? malu dengan kawan yang kau ada?
ke kitorang dah dianggap tak up to date macam anda?

haish.. adat dunia..
baru sikit popular tu,
sabar. ada zaman kejatuhan..
sebab kita tak sentiasaada di atas.. betul kan?
renung renungkan..

=)

Thursday, March 1, 2012

BODOH!

diperBODOH
memperBODOH
diBODOHkan-

aku ikhlas;diperBodohkan.
aku BODOH !

orang kata jangan
itu aku buat; aku BODOH
padankan muka aku..

aku fikir dia ikhlas;
aku BODOH
dipermainkan..dienjak-enjak hatiku

bodohnya aku pabila diperbodohkan cinta

KAU; curang
KAU;DIA... pergi 'mam' keduanya..

aku BODOH;
kecewa diperBODOHkan..
DIA memperBODOH aku;

BODOH !



5:38 p.m
dalam kelas Major Hadzrie
21022012

Tuesday, February 21, 2012

WordlessWednesday

=)

Saturday, February 18, 2012

Kuala Lumpur, AKU OKAY

Salam...

fuhh... bersawang!
haha..

maaf.. ayat cliche.. aku busy..

AKU OKAY?

jatuh bangun aku
tiada yang fahami.


buku yg memberi kesan dalam hidup jatuh aku
buku yang bantu aku 
semangat aku

fakta:
1. buku ni ditulis olah 5 penulis berbeza
2.buku ini ditulis dengan gaya bahasa yang sangat sempoi
3.buku ini diadaptasi oleh filem yang masih belum wujud
4.buku ini adalah satu projek untuk mengumpul dana

aku kenal dengan buku ini 
masa jalan2 area curve..
booth uya distro and lejenpress

  
mungkin aku agak lambat memperkatakan hal mereka2 ini
namun aku berbangga
karya2 sebegini diangkat
menjadi pembakar semangat

nak tahu lebih lanjut

Tuesday, January 24, 2012

aku menulis bukan kerna nama

Salam,

bukan kerna nama
bukan mengejar populariti dunia maya

itu aku.
tujuan utama menulis,
as a hobby
not more than that.
kalau tgk entri,
more to daily life..
so, dah macam diary..
tempat aku luahkan segala masalah,
bagi orang baca,
bagi orang faham..

kadang2,
orang hanya pandai berkata
menjaja cerita ke sini sana
tapi taknak selidik sepenuhnya..
jadilah..
jadilah pembawa berita yang tepat,
tak baik fitnah orang, tak baik bukak aib orang..

aku menulis bukan kerna nama
aku menulis sekadar suka suka
aku menulis sebagai peringatan saja

aku akui, aku bukan perfect
namun pengalaman 23 tahun hidup
walau masih cetek, masih panjang dan banyak untuk dilalui..
cukup, untuk mengajar aku pelbagai perkara..

cukup sini. noktah.

Wednesday, January 18, 2012

Hari yang dinanty

Salam,

akhirnya..
hari yang dinanty bakal tiba..

bukan hari raya
bukan raya cina..

tapi Pilihanraya Majlis Pewakilan Pelajar Unisel sesi 2012/2013..

terdapat 20 calon yang bakal bertanding untuk 17 kerusi..
saya adalah salah seorang daripada mereka =D

doakan kejayaan saya
thanks

Saturday, January 7, 2012

you you and you


itu je mampu aryl ungkapkan
sangat bz semester ni
tgk la update,
TAKDE..

haishh..
maaf la,
sem ni ade 6 subject

hurm..
wish me all the best for this sem..

owh, nanty if benda ni confirm..
aryl cerita sini..
pasal MPP and NYDP..
ape itu?

tunggu.. insyaAllah =D