Pages

Tuesday, April 17, 2012

di setiap gambar, ada lagu =D

Di setiap gambar, ada lagu..

Lately, ayat tagline Yuna untuk Canon ni seems bermain main dalam kepala,
simple..
but yet..
terasa macam.. tagline yang best..


Lokasi : Somewhere around on my way tu Lumut

Agak-agak,
entah-entah,
bila terpandang gambar ni,
lagu apa yang bermain dalam kepala bila tgk gambar ni?
dalam kepala Aryl.. lagu OST Nur Kasih...
hehehe

Abg Ben nak bagi laptop Toshiba Ulrabook tu?

Assalamualaikum,

Ini menggemparkan..
berita yang sangat best..

Last week nampak aksi Abg Ben main pingpong guna lappy kecik and pantas dari Toshiba,
tau tau bukak blog abg ben pagi nie..
nah,
ade satu contest menarik..

Ke blog Ben

Baca dengan teliti..
bukan susah pun
cuma perlu lengkapkan
ayat- ayat manis berikut :



  • My #toshibaultrabook is lighter than _______________!
    Atau
  • My #toshibaultrabook wakes up faster than _____________!

TAPI.... bukan la reply kat sini..
tu, dekat blog abg ben..
atas tu, click la.. apa lagi =D


Wednesday, April 11, 2012

dari yang itu... ke yang ini

eh eh..

rebranding..
haha.. macam syarikat besar ja kan,
padahal blog ciput je pun..
tapi, perubahan dengan harapan lebih mesra mata..
haha..
tajuk blog dipendekkan..
"aryl je"
ha.. senang..
if before this, tergeliat lidah nak sebut..

header pun baru..
mari2.. comment sikit..
sorry la, saya bukan terer photoshop and graphic what so ever,
and tak cukup masa nak update hari2..
so..
here go my story..

thanks kepada sesiapa yang follow dari awal hingga sekarang..
=)

Hari yang random...

Pejam celik pejam celik..
masa berlalu sangat pantas..

namun manusia tetap sama
sikap, perangai..
diskriminasi
korupsi

Manusia sering mencari salah manusia lain
walhal diri sendiri tak diperbaiki

Apa salah kalau baiki diri sendiri
baru mula mengkritik..

Yang diatas dan yang Dibawah..
lagi dengan manusia, yang bawah asik cari salah yang atas..
yang atas asik ditekan yang bawah dan yang lebih atas,
terkadang aku menyesal..
namun tak baik berfikir macam tu.. kerana ini amanah..
tanggungjawab yang diberikan oleh semua
perlu dilaksanakan, ditepati sebaik mungkin..

Kalau ya cakap ya, kalau tak cakap tak,
lagi dengan manusia,
berselindung bertopengkan dusta...
kita mungkin berdusta menipu dan sebagainya,mungkin...
tapi cuba terapkan dalam diri, mengakui kesalahan sendiri..
mungkin iya mungkin tidak...
kalau ya kata ya.. kalau agak-agak berat, katakan tidak..


bisikkan random
=)