Pages

Tuesday, May 29, 2012

Nak ini...

Wordless wednesday...


errr....
dia bagi

Payung matahari?

Pernah dengar pasal concrete poem?

basically poem yang bentuknya
seperti apa yang kita cuba gambarkan dalam poem tu..

contoh,
cerita pasal bunga,
poem tu bentuk bunga... and so on..

this is what me and my groupmates aisya and awok
come out with..

This is about the sun..

My own piece of work about umbrella...

This is what our work look like =D

Saturday, May 19, 2012

Misi Besar..!!

Top item in my wishlist..



Selamat berhujung minggu semua,

Arghhh...!!
Semakin hari, semacam ada tangan yang memanggil
aryl aryl aryl...

Semakin hari,
semakin aku panas,
jantung berdegup kencang tatkala terlihat gambar beliau..

baca review review yang ada di segenap website
aku tak tahan..
aku akui,
aku terpengaruh dek iklan Samsung yang lukis lukis tu,
but,
seriously..
bila baca review,
tengok semua function dan kemampuan beliau,
seriously I NEED ONE!
user/ STUDENT friendly..

senang jot down note (nama pun Galaxy NOTE)
nak scribble apa apa (padahal scribble pakai buku lagi senang)
tapi, ntah la..
aku tegoda,
aku digoda,
dan poket akan tegadai!
cuma masa yang menentukan..

hmmmm.....

Friday, May 18, 2012

hati....

ini kondusi hati



seperti ditikam
seperti ada badi
ketika aku menyayangi
dia pergi
tinggalkan aku..

luluh sakit pedih
jiwa tenang kini mengamuk
menusuk hati yang lopong

biarkan ia pergi
tinggalkan satu memori
yang takkan diganti
hati ini mati............

Thursday, May 10, 2012

semester 3

Basically, macam ni la jadual saya..
semester ni



















tak faham?
basically, ada 3 subject..
yang for me..
lepas attend first class semua subject,
lecturer sangat okay,
creative writing?
subject yg akan membantu sedikit sebanyak mengeluarkan idea2 kreatif untuk penulisan..
Survey prose?
subject literature..
sastera katenya.. so ayat puitis, gramatis dan pitis (duit) sebab kena beli buku and novels
(pengunaan s menandakan banyak ye) haha..
Academic writing?
mementingkan penulisan tahap akademik.. macam mana?
itu yang kitorang akan hadapi since i didnt have any idea..

hurm..
so, harapan saya.. mari berusaha mendapatkan 4flat semester ini,, insya Allah..

Tuesday, May 8, 2012

Debit Card yg Handsome

Salam...

jangan risau, posting ini takkan lari dari tajuk sebenar,
seperti kebiasaan,
semua bank akan menyediakan atm card/ debit card sekiranya akaun baru dibuka..

and ada macam macam design yang cantik disediakan,
kenapa merepek pasal card?
aryl sangat teruja,
yup... SANGAT..

orang kata, ada hikmah disebalik apa yang terjadi,
nak bibuat cerita, my ATM card gone missing,
pergi mana ntah..

before that,
tips sekiranya debit card anda hilang,
sila call bank centre and buat report, and block card anda..
ini untuk mengelakkan orang yang terjumpa tu pakai,
lagi2 debit card..

okay okay,
seperti kebiasaan,
Maybank menyediakan dua jenis card..


sama ada bank card yang standard tu, or yg cherry..
ape yang handsome pada card tersebut?
yang atas tu tidak la, tapi...
yang latest punya handsome2..
tak percaya?

ini...


kan handsome handsome tuh..
semua Legend..
paling penting Manchester United's player..
from left.. Eric Cantona, Roy Keane, David Beckham, Paul Scholes and Ryan Giggs..


Maybank ada buat promotion, 
so kepada fans Man Utd, ape salah laburkan rm12 (if nak tukar) or bukak la akaun baru..
and bukan setakat tu,
ada lagi promotion yang maybank buat dengan Manchester nie, macam discounts dekat Official store, 
dapat points if shopping and etc etc...


okay.. nak ke kelas.. 
thanks for reading =D


p/s:: i will keep it even Manchester United loss the title race =))