Pages

Tuesday, November 24, 2015

Sightworking


Sightworking.
Hahaha.

Basically sightseeing + working.
Sebab, currently job aku just list restaurant so that korang tak perlu susah susah gaduh nak pikir soalan "nak makan kat mana?"

So all you need to do is download lah Zomato apps, 

so, for today, sambil jalan jalan tu..
aku singgah dekat Snowflake.

Snowflake ni, dalam bahasa mudahnya, ABC la, cuma dia asal dari Taiwan.

So,
aku bagi 4 out of 5. 
Ambience dia sangat best, kalau tengah panas, tempat ni la kau kena pegi, sebab dia ada aircond,
dan dia provide snowflake yang menyejukkan tekak.

This is my first time here, so aku order benda paling popular kat situ (according to the menu lah) kalau menu tipu, makanya, aku tipu korang. hahaha.

Ha, benda ni salah satu plus point dekat cafe ni. Dia panggil 'beeping ufo' , fungsi dia ialah dia akan vibrate and blinking bila snowflake korang dah siap. So kita kena collect dekat kaunter. Self service ye.

Another one, ada smoking area, ada tiga table yang outdoor. So that korang boleh la vaping ke smoking ke sambil lepak lepak. Of course, panas sikit la sini. Takde aircond. Hahahaha.

Ha, ini pulak, apa yang aku order harini, Nama dia kat menu, snowflake bestseller cold. Base dia ialah cincau, and atas tu aku tak sure apa benda, tapi sedap. Bawah cincau tu baru ada ice dia, dia lambat cair, and sangat refreshing. 
Ha, cakap pasal zomato, ini restaurant tu, so, kalau singgah, review lah kat sini. Chiao~

Snowflake Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Friday, November 20, 2015

Saturdate Lunch-Date

Sabtu kerja - tapi best..!!

So, kitorang kat office ni, ada macam ritual lah,
sabtu, kena LUNCH sama.
So, nak tak nak, kena makan sama.

HEHEHEHEHE....

Port harini-
Devi's Corner - Bangsar.

Tempat ni best and famous pasal Banana Leaf dia.
So ada la few item yang sedap untuk dicuba.
Nak listkan, memang takkan cukup satu post.
Tapi kalau nak best, pegi ramai-ramai, order tiga- empat lauk, pastu pepandai la tong-tong.
hahaha..

So kitorang end up pilih, sotong goreng, chickel varuval, chicken masala, ikan tenggiri goreng and papadam.

Pasal nasi daun pisang ni, untuk kuah, biasanya kita boleh pilih, ada kari kambing, ayam and ketam. Campur je tiga2, baru best.
and biasanya akan ada 3 jenis sayur untuk set banana leaf ni. Aku tak tahu nama dia tapi sedap la, aku yang tak makan sayur ni pun makan jugak. *senyum

Harga? Untuk set banana leaf. RM 7.50 , lauk pauk tu ikut jenis. tapi around 4 ringgit je tak silap untuk satu pinggan kecik yang penuh lauk. and air, standard la kot milo ais 2.50.

Damage = sorang habis dalam 14 ringgit untuk kepuasan maksima.




Devi's Corner Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Outing With Z's

Pada suatu hari...
nahh, skip.

Alright, I dont know how I end up writing about this, tapi cerita dia lebih kurang macam...

As usual tak tahu nak makan kat mana,
Nasib baik ada Zomato apps.

So cari punya cari, kitorang end up dekat satu restoran Mexican dekat NU Sentral.
Aku lama dah teringin nak makan tacos. Tapi, last sekali tak order pun tacos, sebab rambang mata nampak benda lain yang cheese melimpah ruah ( illustrasi board je lah kan)...

Semua tahu, kryptonite aku ialah cheese, so..

aku order ni

Ini nama dia nachos.
Ni quasidalas.. kot..















Portion dia besar la jugak sebenarnya, mampu buat kenyang sampai malam.

Tapi yang tak bestnya.....
Service kat sini slow lah, makanan dah sedap dah, service yang slow merencatkan semua. PLUS, makanan dah habis, dia tak inform awal awal, kitorang dah duduk, tunggu for 30 mins, baru dia cakap, ayam habis, and diganti dengan NUGGET. SO unfair.


Nama yang ni pulak... aku tak ingat pulak.


So nak try lagi ke kat sini? Hurm,, maybe lah, cuma hope diorang baiki service. Oh, ni tampat yang aku maksudkan.
Nama dia POPILA.  click link bawah tu pun boleh =D
Popilla Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato .