Pages

Tuesday, November 24, 2015

Sightworking


Sightworking.
Hahaha.

Basically sightseeing + working.
Sebab, currently job aku just list restaurant so that korang tak perlu susah susah gaduh nak pikir soalan "nak makan kat mana?"

So all you need to do is download lah Zomato apps, 

so, for today, sambil jalan jalan tu..
aku singgah dekat Snowflake.

Snowflake ni, dalam bahasa mudahnya, ABC la, cuma dia asal dari Taiwan.

So,
aku bagi 4 out of 5. 
Ambience dia sangat best, kalau tengah panas, tempat ni la kau kena pegi, sebab dia ada aircond,
dan dia provide snowflake yang menyejukkan tekak.

This is my first time here, so aku order benda paling popular kat situ (according to the menu lah) kalau menu tipu, makanya, aku tipu korang. hahaha.

Ha, benda ni salah satu plus point dekat cafe ni. Dia panggil 'beeping ufo' , fungsi dia ialah dia akan vibrate and blinking bila snowflake korang dah siap. So kita kena collect dekat kaunter. Self service ye.

Another one, ada smoking area, ada tiga table yang outdoor. So that korang boleh la vaping ke smoking ke sambil lepak lepak. Of course, panas sikit la sini. Takde aircond. Hahahaha.

Ha, ini pulak, apa yang aku order harini, Nama dia kat menu, snowflake bestseller cold. Base dia ialah cincau, and atas tu aku tak sure apa benda, tapi sedap. Bawah cincau tu baru ada ice dia, dia lambat cair, and sangat refreshing. 
Ha, cakap pasal zomato, ini restaurant tu, so, kalau singgah, review lah kat sini. Chiao~

Snowflake Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

No comments: