Pages

Monday, March 21, 2016

Gua Lelaki ( Man Cave)

MANCAVE.

Apa itu 'man cave'?
Bahasa mudahnya, boleh dikatakan 'port' lelaki.
Kalau korang perhati, lelaki - lelaki ni, mesti akan ada tempat favourite dia dekat rumah.
Tak percaya? Try tanya.

So, man cave ni berkait dengan minat lelaki tu jugak.
Ada yang full of music equipment, gadjet, lukisan or apa-apa yang dekat dengan jiwa dia.

Fungsi dia mudah, untuk 'release'-kan diri dari dunia 9-5 dia.
Decoration? Ini pun bergantung pada budget dan macam mana minat seseorang.
Macam kat bawah ni ada few contoh lah.

Tapi pada aku, mancave ni, just a place where you want to have your 'me' time or chilling with few friends in the comfort of your own house.

My dream mancave will be :

1. Ada pool table.
2. Ada ps4 or Xbox.
3. Books (even aku jarang membaca).
4. Reading area.


Nak idea?
Here's a few mancave. No 2 is exactly what i want. haha.

Kaki pancing
Game's room

Abang 'sado' in the making..




Ha, camner? Menarik? How about yours? Do you have one? Share lah =D