Pages

Friday, April 29, 2016

Ragu - ragu

"Jadi tak mahu ragu -ragu sayang,
  aku tetap disini"

This post is not about the lyrics, nor the song.
It just that, the song was playing while I'm writing this.

Day after day, passed by...
and you start to feel insecure, maybe because of overthinking.
Over-comparing.
Compared what you have, with what your friends had.
What they achieved but you didn't.
How they are married, expecting a birth--
         but you? still unsure about your life.
                               unsure about the future
                             
But still, when the times come, it will come.
just--
     don't give up
     and when you feel about to, think why you started.

"kau hancurkan aku dengan sikapmu; tak sedarkah kau telah menyakitiku"
yeah, just another song that playing~ hehe

Thursday, April 28, 2016

Ikhlas Dan Niat

Ikhlas dan Niat.

Dua perkataan pendek yang ringkas, tapi penghayatan dia beyond that.

Kita mula dengan niat.
Niat ni something that kau yang nak, kau yang set.
Contoh, kau nak beli kereta, niat kau nak beli kereta.
Tak kiralah kereta apa, tapi goal dia kau nak beli.
Belum tentu kau beli lagi, tapi kau dah ada niat.

Niat yang aku nak share kat sini,
dalam konsep kau nak adopt kucing.
Alright, niat kau sebenarnya apa? Nak cari kucing yang cantik?
Yang sihat?
Yang kau nak amek, jaga dan tak perlu buat apa apa?

Masuk pulak bab ikhlas.
Seberapa ikhlas kau nak terima kucing tu?
Makan dia, minum dia, tempat tinggal dia...

Aku terpanggil nak tulis pasal ni..
Bila aku browse petfinder.
Hajat hati nak adopt kucing,
tapi apa yang aku perasan,
kalau kucing tu lawa, bulu cantik sikit, bersih comment nak adopt mesti banyak..
tapi kalau kucing biasa biasa ni,
langsung takda respond.

So, yang comment banyak banyak tadi.. nak cari yang cantik je ke?
Cari dah tersedia bersih?

So, ikhlas ke kita?

Wednesday, April 27, 2016

Jemput Datang



If you :
           minat science,
           sedang mencari science class
           sedang mencari sesuatu yang lain dari yang lain..

COME AND JOIN or SEE this science carnival. 

Dari apa yang Aril nampak from their last carnival, macam fun sangat.
plus, Kiddo Science punya lab sangat best, as an ex- student.. I wonder kenapa lah sekarang baru ada this kind of children enrichment. 

Tengok website diorang sini for more info. 
Nak tengok gambar carnival before this? Click sini.
Btw, they are actually cari blogger to write up about them.
Leave a comment if you are interested.