Pages

Thursday, April 28, 2016

Ikhlas Dan Niat

Ikhlas dan Niat.

Dua perkataan pendek yang ringkas, tapi penghayatan dia beyond that.

Kita mula dengan niat.
Niat ni something that kau yang nak, kau yang set.
Contoh, kau nak beli kereta, niat kau nak beli kereta.
Tak kiralah kereta apa, tapi goal dia kau nak beli.
Belum tentu kau beli lagi, tapi kau dah ada niat.

Niat yang aku nak share kat sini,
dalam konsep kau nak adopt kucing.
Alright, niat kau sebenarnya apa? Nak cari kucing yang cantik?
Yang sihat?
Yang kau nak amek, jaga dan tak perlu buat apa apa?

Masuk pulak bab ikhlas.
Seberapa ikhlas kau nak terima kucing tu?
Makan dia, minum dia, tempat tinggal dia...

Aku terpanggil nak tulis pasal ni..
Bila aku browse petfinder.
Hajat hati nak adopt kucing,
tapi apa yang aku perasan,
kalau kucing tu lawa, bulu cantik sikit, bersih comment nak adopt mesti banyak..
tapi kalau kucing biasa biasa ni,
langsung takda respond.

So, yang comment banyak banyak tadi.. nak cari yang cantik je ke?
Cari dah tersedia bersih?

So, ikhlas ke kita?

No comments: