Pages

Monday, May 30, 2016

Hiking Port - Sungai Gabai Waterfall

Kalau korang tengah cari 'port' nak hiking,
will review some yang aryl sendiri pernah pergi-lah kan.

So, for my first 'review' pilih Sungai Gabai Waterfall.
Bukan nak kata review sangat la, sebab ini yang recently I went.
Nak kata overall review pun tak, sebab honestly, Aryl tak naik atas pun due to knee Injury,
and visit kali ni sebab nak BBQ.

Okay, LOKASI?
dia dekat area Hulu Langat (betulkan saya kalau salah),
but kalau dari my place, took me around sejam jugak la nak sampai sini..

So, apa yang best?
Dari pemerhatian yang tak sampai 15 minit ni,
kaki waterfall ni, adalah area sesuai nak picnic, BBQ, chill out with your family and kids.
YES, kids. Sebab, tak payah daki apa pun,
just daripada parking, terus sampai tempat mandi.

Ada few gazebo, so.. siapa cepat, dapat la.
and, 
oh, hati-hati, ada ulat bulu. literally, banyak. 
And lebah. So, be careful. 

Like I said, nak kata review pun, tak adil lah, sebab tak naik sampai atas,
I dont know apa yang ada kat atas, but I guess, mesti lagi best.

So I'll share few picture yang sempat snap,
because... my photography skills teruk.
gambar snap pun tak banyak.






So, kalau nak datang, bawak la apa yang patut.
Have fun~
and be a responsible hiker, bawak botol air ke, makanan ke, simpan la dulu dalam beg, unless you jumpa tong sampah.
=)

No comments: