Pages

Thursday, May 19, 2016

Kopi Pak Belalang - Review

Kopi Pak Belalang.

"Belalang.... Ooooo.... Belalang.
Bawak Kopi Bapak..."

Ha, kalau korang minat cerita Allahyarham Tan Sri P Ramlee, takkan tak ingat dialog ni.
Dialog masa dia nak mintak belalang buatkan kopi, tapi end up kopi habis.
Maka belalang pun kikis belakang periuk..

Maka, aku bukan nak review pasal movie tu,
ni nak cerita pasal KOPI PAK BELALANG.


Paket dia macam ni.
"Rasa, Nikmat, Retro"
Tapi actually, dia bukan sekadar kopi biasa.
Kalau nak start cerita pasal kandungan kopi ni, panjang.. 
Dipendekkan;
dia ada 5 bahan utama : Maqui, Acai, Habbatus Sauda, Luban dan Madu.
Kalau sebelum ni heboh orang consume acai berry, consume habattus sauda, consume madu. 
Ha ni, amik kau... semua benda tu ada dalam kopi ni.

Taknak sentuh bab sunnah, sebab nanti orang cakap aku 'jual' nama agama.
=)


Okay, macam mana rupa dia lepas bancuh?
Tu, atas tu. Rupa memang rupa kopi la..
and lagi satu, dia pre-mix. Maksudnya, tinggal curah air panas je.
Rasa? hehehe...
Rasa macam... err macam jenama popular start dengan Nes, Nes tu la.


Sekian~ 

Eh jap jap,


P/s : nak dapatkan Kopi Pak Belalang?
whatsapp/sms : +6012 6789 790
Ni number dia, harga kasih sayang Mira Filzah saya bagi. 
dia datang sekotak tau, ada 20 packet. Jangan suh pos sepacket plak. 
Bukan taknak pos, confirm nak lagi~ hehehe~


No comments: