Pages

Wednesday, June 15, 2016

Iftar Buffet @ Enak KL

Ramadhan Buffet @ Enak KL.

A fine dining Malaysian Traditional Cuisine.


Nak makan masakan kampung? Tapi looking for a decent place?
Enak KLtempat yang paling tepat.

Menyediakan hidangan kampung tradisi dengan konsep Fine Dining. 
Dan lebih kurang 42 menu buffet.
Selain itu, menu - menu buffet ni ada dalam ala carte menu Enak KL.
So, kalau nak datang lepas bulan Ramadhan pun, the food are availabe.

Yang menarik pasal tempat ni, satu adalah ambience dia.
Macam masuk five star hotel, ye lah nama pun Fine Dining kan,
tapi don't let the look fools you..
Harga dia tak mahal.

Kalau buffet, just Rm85 nett!

Kalau nak tahu, Enak Kl ni guna resepi turun temurun tau.
and they are not using MSG. itu yang paling penting.
Using pure rempah ratus, so rasa masakan or makanan dia sangat authentic.
Macam air tangan mak or nenek kat kampung.

Tapi, tapi, bulan puasa ni... kalau nak datang,
call dulu. Takut fully booked.

+603 2141 8973 ni number untuk reservation.
Lokasi? 
LG Starhill Gallery.
Masuk je Starhill Gallery, cari Feast Floor, Enak Kl ada dekat seblah entrance. 

Lets talk about the food,

I started with sup kambing. And it was really good.! 
Nampak cair, but rempah ratus dia buatkan rasa dia naik.
Kambing dia pun empuk. Must Try!

Second, I grab few kuih..
Bakwan, Cucur Udang, Murtabak and I add some Kerabu Pari.
First time jumpa and makan kerabu pari.
and yes, I do like it a lot.

Then I went for the main course.
Which I took, nasi, a bit of ayam panggang, rendang daging, ikan masak assam and udang masak lemak.
I don't know how to describe more about the food, tapi yes, it was really good. 
Macam makan dekat rumah, but with style, You can taste the freshness of the ingredients as well as the tenderness of the main thing. 
Daging, lembut, ayam well cooked. Tak kering. 

But menyesal one thing, tak rasa their Assam Laksa or Laksa johor sebab already full =( my bad.
But they said its good. 

Oh not to forget, thanks to ZomatoMy for the #FoodieMeetUp invitation
you can also view this restaurant via Zomato here

The ambience

Ayam Panggang 

"Kuih" corner






Udang and Ikan Masak Assam

This is what I consume ;'(


and THANKS to ZomatoMy for the invitation.

To view more on the restaurant, can check it out here.

Enak Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato











Tuesday, June 7, 2016

Homebois Hub @Menara U

Homebois Hub - From the Fans to the Fans

Kalau korang nak pegi tengok bola dekat Stadium Shah Alam tu, ini salah satu tempat WAJIB singgah.

Lokasi dekat Menara U, belah belakang.

Apa ada dekat sini? Macam-macam.
Sebab hub ni diwujudkan oleh fans untuk fans. Peminat bola sepak, terutamanya Selangor mesti tahu kewujudan tempat ni.
Ini lokasi baru, sebelum ni diorang dekat tingkat atas, bangunan depan menara U tu,

Macam biasa, merchandise bola terutamanya dari UltraSel boleh dapat kat sini. Daripada baju, keychain, jacket, hoodie, mafla and banyak lagi.

Kalau yang belum tahu, dekat HUb dah ada cafe..! Yes, so sebelum tengok bola, jom lepak makan dekat sini. 

Nak cerita lebih, tak tahu. Tapi tengok la sekerat dua gambar yang ada.


Antara merch yang ada,

Untuk cafe dia, ini menu yang ada. 
Simple, but nice. Tak caya, gi try.




Cheezy Wedges

Meatballs

Nak tahu lebih lanjut pasal lokasi dia, refer Homebois punya facebook dekat sini.

Buffet Berbuka Puasa - Sentuhan Ramadhan @ Pearl International Hotel.

Sentuhan Ramadhan Berbuka Puasa @ Pearl International Hotel


Date : 6/6/2016 - 4/7/2016
Time : 7-10 pm

Kalau anda mencari tempat untuk berbuka secara buffet dengan hidangan yang pelbagai, datang lah ke Pearl International Hotel ni.

Ha, sangat sesuai kalau nak bawak satu family, sebab kawasannya sangat luas, ada indoor dan outdoor.  Konsep dia adalah buffet.
Biasalah, bulan ramadhan ni, kebanyakkan hotel menyediakan hidangan buffet untuk berbuka. Pearl International juga tak ketinggalan.

Lebih kurang 120 hidangan akan disajikan untuk pilihan anda dan memang berbaloi dengan harga yang kita bayar. 

Oh, apa yang menarik kat sini ialah menu dia ada yang rotational item dan ada yang memang stick to it. Rotation dia setiap 8 hari ye...


Rojak Corner 

Hot Kawah - Ini rotational, kebetulan that day ada sup tulang.


Hot Kawah - Mutton Rogan


Ada jugak noodle stall.

Kebab/ Shawarma.

Briyani~

Dessert corner -ini menarik sebab banyaaakkk sangat choice.





Ni yang aku try, noodle.


Sup Tulang

Mutton.

Okay, entry ni banyak gambar sikit. Actually banyak lagi gambar. Tapi tak best lah upload semua. hehe.

So Buffet Selling Price?

RM98+ untuk  adult
RM45+ untuk kanak-kanak (4-11 years old)
RM45+ untuk senior citizen (55 above)

Apa yang menarik pasal Pearl International Hotel ni diorang dah buat buffet ni dah masuk tahun ke 19. Tahun ni ada special dimana chef dia akan ada dekat counter -counter makanan tadi.

kalau berminat, datang ke Pearl International Hotel ni, dekat Jalan Klang Lama. 
untuk reservation, boleh contact Cafe 5 @ 03 7983 1111 ext. 3203 , 3205 .