Pages

Wednesday, June 15, 2016

Iftar Buffet @ Enak KL

Ramadhan Buffet @ Enak KL.

A fine dining Malaysian Traditional Cuisine.


Nak makan masakan kampung? Tapi looking for a decent place?
Enak KLtempat yang paling tepat.

Menyediakan hidangan kampung tradisi dengan konsep Fine Dining. 
Dan lebih kurang 42 menu buffet.
Selain itu, menu - menu buffet ni ada dalam ala carte menu Enak KL.
So, kalau nak datang lepas bulan Ramadhan pun, the food are availabe.

Yang menarik pasal tempat ni, satu adalah ambience dia.
Macam masuk five star hotel, ye lah nama pun Fine Dining kan,
tapi don't let the look fools you..
Harga dia tak mahal.

Kalau buffet, just Rm85 nett!

Kalau nak tahu, Enak Kl ni guna resepi turun temurun tau.
and they are not using MSG. itu yang paling penting.
Using pure rempah ratus, so rasa masakan or makanan dia sangat authentic.
Macam air tangan mak or nenek kat kampung.

Tapi, tapi, bulan puasa ni... kalau nak datang,
call dulu. Takut fully booked.

+603 2141 8973 ni number untuk reservation.
Lokasi? 
LG Starhill Gallery.
Masuk je Starhill Gallery, cari Feast Floor, Enak Kl ada dekat seblah entrance. 

Lets talk about the food,

I started with sup kambing. And it was really good.! 
Nampak cair, but rempah ratus dia buatkan rasa dia naik.
Kambing dia pun empuk. Must Try!

Second, I grab few kuih..
Bakwan, Cucur Udang, Murtabak and I add some Kerabu Pari.
First time jumpa and makan kerabu pari.
and yes, I do like it a lot.

Then I went for the main course.
Which I took, nasi, a bit of ayam panggang, rendang daging, ikan masak assam and udang masak lemak.
I don't know how to describe more about the food, tapi yes, it was really good. 
Macam makan dekat rumah, but with style, You can taste the freshness of the ingredients as well as the tenderness of the main thing. 
Daging, lembut, ayam well cooked. Tak kering. 

But menyesal one thing, tak rasa their Assam Laksa or Laksa johor sebab already full =( my bad.
But they said its good. 

Oh not to forget, thanks to ZomatoMy for the #FoodieMeetUp invitation
you can also view this restaurant via Zomato here

The ambience

Ayam Panggang 

"Kuih" corner






Udang and Ikan Masak Assam

This is what I consume ;'(


and THANKS to ZomatoMy for the invitation.

To view more on the restaurant, can check it out here.

Enak Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato











No comments: