Pages

Wednesday, November 8, 2017

Selamat Tinggal Blogger....

Assalamualaikum,

Lain macam nada post kali ni...
Since 2008 rasanya aku start blogging suka-suka, itupu dulu aku selalu tulis kat myspace (zaman tu lah).
Gigih belajar buat HTML nak cantikkan page.

Then, aku jumpa blogger, medium best untuk aku luahkan apa yang aku rasa dalam kepala waktu tu..
Dari situlah nama asal blog ni, pabila mindaku berbisik. Jiwang sangat. Hahahaha..

Lepas tu, jiwa mula rebel sikit, aku tukar jadi carutankarutaryl. Takde la jiwang sangat.

Then, jadilah aryl je. Kenapa ada je kat belakang? Sebab everytime aku mention panggil aku aryl, orang akan cakap, oh ariel peterpan? or ariel peterporn (masa dia tengah ada scandal seks dengan Luna Maya dulu).  So, dari sini aku akan jawab, tak... aryl je.

Sehinggalah harini, aku guna aryl_je untuk social media aku. Instagram dan jugak twitter.

Kenapa aku throwback? Sebab harini, 8/11/2017 aku akan tinggalkan blogger. Bukan bermaksud aku berhenti menulis, tapi aku jump ke site baru aku dekat wix.
Mula-mula, aku ingat nak maintain dua-dua, wix aku bebel dalam english, sini aku carut pakai bahasa melayu.

Tapi, lama-lama aku sedar, kenapa aku tak dwi-bahasakan je wix tu...
So, thanks kepada 249 orang follower aku yang aku pun tak tahu aktif lagi ke tidak semua...

oh, aku ada sebut pasal wixsite aku kan?


click gambar, aku directkan ke site baru aku.
so, farewell... jumpa korang kat sana okay?

Kalau korang still nak follow aku :

Ini link WEBSITE baru aku.
Ini page FB aku...