Pages

Wednesday, November 8, 2017

Selamat Tinggal Blogger....

Assalamualaikum,

Lain macam nada post kali ni...
Since 2008 rasanya aku start blogging suka-suka, itupu dulu aku selalu tulis kat myspace (zaman tu lah).
Gigih belajar buat HTML nak cantikkan page.

Then, aku jumpa blogger, medium best untuk aku luahkan apa yang aku rasa dalam kepala waktu tu..
Dari situlah nama asal blog ni, pabila mindaku berbisik. Jiwang sangat. Hahahaha..

Lepas tu, jiwa mula rebel sikit, aku tukar jadi carutankarutaryl. Takde la jiwang sangat.

Then, jadilah aryl je. Kenapa ada je kat belakang? Sebab everytime aku mention panggil aku aryl, orang akan cakap, oh ariel peterpan? or ariel peterporn (masa dia tengah ada scandal seks dengan Luna Maya dulu).  So, dari sini aku akan jawab, tak... aryl je.

Sehinggalah harini, aku guna aryl_je untuk social media aku. Instagram dan jugak twitter.

Kenapa aku throwback? Sebab harini, 8/11/2017 aku akan tinggalkan blogger. Bukan bermaksud aku berhenti menulis, tapi aku jump ke site baru aku dekat wix.
Mula-mula, aku ingat nak maintain dua-dua, wix aku bebel dalam english, sini aku carut pakai bahasa melayu.

Tapi, lama-lama aku sedar, kenapa aku tak dwi-bahasakan je wix tu...
So, thanks kepada 249 orang follower aku yang aku pun tak tahu aktif lagi ke tidak semua...

oh, aku ada sebut pasal wixsite aku kan?


click gambar, aku directkan ke site baru aku.
so, farewell... jumpa korang kat sana okay?

Kalau korang still nak follow aku :

Ini link WEBSITE baru aku.
Ini page FB aku...

Monday, September 4, 2017

Hot Wheels : Hobi Yang Menguntungkan...



Siapa tak kenal akan kereta permainan kecil Hot Hweels ini.. Boleh dikatakan setiap rumah di Malaysia mempunyai sekurang-kurangnya sebiji kereta ni, sama ada dibeli mahupun freegift dari Mc Donalds dan sebagainya... 
Terkenal dengan details terhadap setiap kereta yang dikeluarkan, Hot Wheels bukan sahaja menarik minat golongan budak –budak sahaja tetapi bapak –bapak budak pun tertarik dengan hot wheels tau! 
Jika nak cerita sejarah, Hot Wheels ini awalnya dikeluarkan oleh Mattel pada tahun 1968. Pada tahun tersebut, hanya 16 biji kereta yang dikeluarkan dan 11 daripadanya di reka bentuk oleh Harry Bentley Bradley.
Koleksi pertama ini dikenali sebagai ‘the sweet 16’ ataupun ‘the original 16’ oleh peminat Hot Wheels. Selain daripada 'the original 16', dikatakan 10 kereta dibawah ini antara yang paling 'rare' dan harganya mencecah ribu..!
10 of the rarest hotwheels. 

Yang bestnya pasal Hot Wheels ni, harga dia akan lagi mahal kalau dia tu merupakan keluaran ekslusif masa show or event. Kalau ikutkan internet, model yang paling 'rare' dalam dunia ni no.3 tu, white enamel camaro. 
Gambar ni, ialah gambar Google, tapi inilah model yang dikatakan 'rare' atas sebab kesilapan pada proses pengilangan. White Enamel tu actually hanya base yang dicat pada setiap kereta Hot Wheels untuk kesan defect pada body, tapi.... ada beberapa unit je yang terlepas pack, dan terjual! Sebab tu harga dia, ribu ribu kalau ada... 
Jangan risau, Hot Wheels ni unik. Ada yang minat kumpul muscle car, ada yang kumpul model kereta Jepun dan sebagainya. Tapi, semua ada market dia tersendiri. Kalau tak percaya, boleh masuk ke group Hot Wheels Malaysia untuk tengok koleksi atau ada yang nak jual kereta yang diorang ada. 

p/s : Selamat mencari... Saya baru kumpul 2 bijik, tapi itulah, kena mula dari sebijik kan =D

Sunday, July 30, 2017

Vandalism ? TAK, ini seni...

Tak semua mungkin sependapat dengan saya pasal ni...

Vandalism, memang suatu  yang tak sihat. Macam baru baru ni jadi dekat stesyen MRT.

TAK!
ITU MEMANG SALAH.

Tapi mana datangnya seni dalam vandalism?


Ada...

Kalau kena dengan tempatnya, perbuatan vandalism itu (walaupun salah) tapi...
orang boleh tutup sebelah mata kot...kalau kata vansalism yang dia buat tu, secara tak langsung dapat naikkan mood or mencantikkan tempat tu...

#1 Button ON/OFF


oakoak


#2 Ahhh... UFO

oakoak



 #3 UP...

oakoak



 #4 Barrier Bars

rddit


p/s

Thursday, April 27, 2017

Compare Hotels Promotions!

Heyy,

Lama tak menulis sini. Maklum lah busy sikit, plus focussing on my wixsite.


So, I would like to share apps or website yang sangat awesome.
Try click gambar.

Related image

Apa yang best, dia akan compare semua hotel yang ada berdekatan. And yang paling awesome, dia akan tolong COMPARE dengan website travel yang lain. 

Sebagai contoh, I'll be heading out to Bangkok in June (in Sha Allah) so; here is the screenshot of it!

First, dia akan keluar macam ni, but let say kita nak tengok deal lain pulak, just click view deal...
and....

Dia akan direct ke website lain yang dia comparekan, contoh yang ni, booking.com. Boleh tengok harga and deal lain yang ada. 


Bukan takat itu, awesome nya website ni lagi... kita boleh cari hotel yang berdekatan dengan (tempat kita nak pergi)..

Contoh, kita tak pasti area tu, kita tahu landmark je.. so, sort ikut distance to...
Mudah =D

Oh, dia juga ada apps. Boleh download di appstore. =D



So, lain kali nak bercuti... guna je apps ni, mudah. 
Dekat blog ni pun ada dekat bawah sekali, just guna je =D




Tuesday, February 14, 2017

Dua angka menjelang 30.

Image result for 28th birthday quotes

Well, I did think of this moment back then.
I said, will I still write this blog?

Now, I get the answer. YES.
Absolutely. 

But something that I noticed was, my tone is kinda different as I grow older.
I tend to be more serious, and quite picky with what I want to write. 
Guess, that what they been saying about age factors and creativity. 

But, well... Life's a journey aite? We start somewhere, and we will end up somewhere. 
Most important is, the journey itself. What memories it brings. 

Till Then.